МЗ: Ескалира ли пандемията, няма как да не се стигне до локдаун

Нещата се следели в динамика, решението - на базата на данните
175
МЗ: Ескалира ли пандемията, няма как да не се стигне до локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако продължим следващите дни с това темпо и се очертае едно високо плато, може би ще имаме възможността да не влезем в локдаун, но ако нещата продължават да ескалират – имайки предвид повече заразени, повече приети в болница, неминуемо ще се стигне и до локдаун, което е и последната мярка“, каза пред БНР заместник - здравният министър Александър Златанов.

Още по темата

"Следим нещата в динамика и ще вземем решението на базата на данните. Няма да конкретизирам точна цифра на хора в болница, за да решим за локдаун, защото следим много параметри - тествани, ваксинирани, капацитет на болниците. Сега с тези много тествания излиза скритата заболеваемост. А резултатът на тези хора, които сега се тестват, ако е положителен, веднага се качва в единната информационна система, а те се карантинират", заяви още Златанов.

По думите му натискът върху контролиращите органи в момента е огромен, но се пренасочва ресурс. Здравните инспекции наемат доброволци. Имаме над 150 човека в системата на РЗИ, които са извън щата и те сега се включват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Естествено, потомците на БКП знаят само да действат с репресивен апарат!!
123
3
 
0
 
! Отговори
LS преди 2 години
Ако затворите всичко и за всички, ние ваксинираните и поели ангажимента и отговорността ще съдим държавата! Защо трябва да плащаме цената на тези, които демонстративно не спазват мерките? Защо да отнасяме глоби и да бъдем ограничавани? В Германия вече се произнесоха, че нямат юридическо право да го правят спрямо имунизирани!
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 140 Solar PowerСтига се напъва беВаксарГендарски. Няма балаци да се ваксинират а от това напъване май вече си се испуснал- Дано отлетиш още пред ноември към отвъдното
121
6
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Коментарите на Solar Power съдържат полезна информация.Прочетете ги.
120
10
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не се ваксинирахме и следва локдаун.Нищо изненадващо.
119
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
до Анонимен 142 Подкрепям те! Аз съм готов и без работа да остана пък да видим кой, ще връща парите на европа!
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, няма да се ваксинирам. Какво, ще ме арестувате ли и затворите доживот? Вие отявлени престъпници пускате да си живеят на свобода, но неваксинирани няма прошка.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кунчев да не е лапнал шнорхела, отдавна не се вясвал, то 2 сед от заразяването му минаха.
116
7
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Няма лошо задавайте въпроси ! Бъдете критични , съмнявайте се във всичко. Извадете си сами 4-5 държави с население като нашето. Може да са комунистически,капиталистически и т.н. Вижте ваксинацията им , вижте и умиранията. Анализирайте сами ! Направете си извода самички.
115
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
А някой чел ли е листовката за полиомелит (детски паралич) ? 1 на 750 000 ваксиниран завършва със смърт и 1 на 100 000 развива разни деформации. Това са нещата.Яко ви бутат във фейса/туитъра и други подобни групи. Резултат по 100 умирания на ден и 20% ваксинация на 6.5 милиона. Ирландия - 70% ваксинирани , по 7 умирания на ден и население 5.9 милиона. Кой сега е зомбито ?
114
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До жоро: Ваксиниран може ли да се разболее, може. Преболедувал може ли да се разболее , може. Ваксините пазят както всички останали ваксини на 90-95%. Същия процент има и ваксината за шарка, за полиомелит и т.н. Винаги ще има 10% които няма да изградят тела и ще повтарят ... идеята тук е ,че останалите 90% ги пазят. Точно както е и с детските ваксини :) Ето събираш 2+2 и получаваш резултата. В момента в болниците 90% са неваксинирани и от починалите 95% са неваксинирани.
113
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Аз се досещам защо са такива нещата. Просто 80% в България са ги напръскали самолетите отгоре с ГМО и затова е така :)Интересно е защо всякакви други държави Китай,Русия,САЩ,Норвегия ... дори жипситата в Индия се боцнаха на 75%. Цял милиард имат доза вече. Дали всички тези са по прозсти от българина ? Замислете се ... дали всичките 4 милиарда и всеки ден нови и нови милиони ваксинирани са по тъ пи парчета от бугарина ? Защо се ваксинират те ?
112
3
 
5
 
! Отговори
жоро преди 2 години
Факт: Ваксиниран вероятно ли е да се разболее от Ковид след поставяне на ваксина: Да. А възможно ли е да зарази други хора: Да! 1. Увеличение на болните ще има 1000% и без да го казват, защото задължават ваксинирането. 2. Ваксинираните-болни могат да ходят навсякъде защото имат сертификат.3. Здравите ще трябва да си стоят вкъщи. Всеки, който има здрав разум може да събере 2 и 2.
111
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Не се притеснявай за роботизацията. Вече се обмисля осигуровка за робота който имаш във фабриката на мястото на човек. Тревожи се за друго ! Тревожното е ,че българина си остава най-прозстия в ЕС и не желае да го промени. Ето това го прави излишен :) Всъщност той сам ще се самоунищожи. На следващата пандемия примерно сред децата ще го оставят сам да се прецака. Цифровизацията не е страшна ... капитализма е удобен за човек,бизнес,държава :)
110
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Тоест ако Били Бой НЕ иска да живеете то няма да ви дава ваксини :) Простичко е .... ама някой хора са елементарни .... също като тези които твърдят ,че самолетите ги пръскат отгоре :) Колкото човек е по елементарен толкова е по лесно управляем. Елементарните хора живеят бедно, дишат най-мръсния въздух,карат най-старите коли умират най-много в ЕС, а в света са 4-ти ..... Бъдете умни и ме оборете за горните неща :)
109
4
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Да гладът и т.н. и точно това е една от причините да се ваксинираш :) Нали целта е да живееш ? Сметна ли си шанса без ваксина и с ваксина. Тя сметката е проста :) 2 000 000 пенсионера и 20 000 починали. Съкращаваме и се получава 1 на 100 човека над 65 години умират от ковид. Нека леко да усложним: 10 човека на 1000 умират от ковид. 9 от тези 10 човека са неваксинирани. Така,че умирайки не правите услуга на никого :) Просто ви заблуждават ! Може пък това да е целта на Били Бой ?
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е полезния и ди от в МЗ, аре ко се кумиш, то е ясно че трябва логдаун, изкарахме вече два, три и тоя ще то изтърпим, ама май целия цирк е във ваксата, да се набодем преди да падне резето
107
5
 
7
 
! Отговори
до Solar Power преди 2 години
чичо Бил има милиарди колкото си иска не му пука кой колко ще консумира, те вече искат контрол над земята и ресурсите потребителите не ги интересуват......
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar PowerДа, де ама нали се сещаш, че при тази цифровизация, роботизация, вятърни мелници и соларни панели живият човек става излишен и за него скоро време няма да има препитание, а гладът е по-силен от тока и гладен човек не можеш да управляваш с мирни средства. Просто е нали ?
105
3
 
10
 
! Отговори
Ганю преди 2 години
Не ме е страх от тая настинка, все ще се мре,затова създаваме деца. Настинката щади децата, но либерастите точно на тях се точат, майната и на настинката, пред света има една истинска заплаха - либерастията, другото сме го виждали и в много по-лоши варианти