МЗ: Ескалира ли пандемията, няма как да не се стигне до локдаун

Нещата се следели в динамика, решението - на базата на данните
175
МЗ: Ескалира ли пандемията, няма как да не се стигне до локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако продължим следващите дни с това темпо и се очертае едно високо плато, може би ще имаме възможността да не влезем в локдаун, но ако нещата продължават да ескалират – имайки предвид повече заразени, повече приети в болница, неминуемо ще се стигне и до локдаун, което е и последната мярка“, каза пред БНР заместник - здравният министър Александър Златанов.

Още по темата

"Следим нещата в динамика и ще вземем решението на базата на данните. Няма да конкретизирам точна цифра на хора в болница, за да решим за локдаун, защото следим много параметри - тествани, ваксинирани, капацитет на болниците. Сега с тези много тествания излиза скритата заболеваемост. А резултатът на тези хора, които сега се тестват, ако е положителен, веднага се качва в единната информационна система, а те се карантинират", заяви още Златанов.

По думите му натискът върху контролиращите органи в момента е огромен, но се пренасочва ресурс. Здравните инспекции наемат доброволци. Имаме над 150 човека в системата на РЗИ, които са извън щата и те сега се включват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
12
 
! Отговори
78, преди 2 години
Да, напускат, а санитари някъде изобщо няма. За мижавите заплати ни сестра, ни санитар ще иде да си пере експерименталка. Сами вървете до някоя провинциална болница и попитайте хората там. Не се "информирайте" от купените медии. Вие наясно ли сте, че на лежащо болен няма кой вода да му занесе и да му даде да пие! Че то здрав да си, за три дни без грижа, ако те вържат легнал, ще си идеш!
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви доброволци. Персонала им напуска. Не помагайте на фашистите!!!!
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Кацаров и оня, дето го почнаха в подлеза, гласят и училищата да оставят без учители, тъй като оставиха лечебните заведения без персонал! За едните му пусти сребърници! Вън от България, народни изедници!
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73 Как са празни болниците ? Напускат лекари и сестри ли ?
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървете до някой произволна общинска болница и вижте какво е положението! Говорете лично сработещите там! Те ще ви кажат, че има смени без нито един санитар или сестраи с по един лекар за отделение! Вървете и ще разберете истината за високата смъртност у нас. Която е най-високата в Европа от много много години! И това няма нищо общо с ковиди и други глупости, с които ви зомбират от зомбивизорите! Информирайте се на място - вижте истината за пълната мизерия на здравеопазването ни!
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията ескалира само в празните ви ,сребрелюбски , сервилни , егоистични и ненаядени тикви ,"министре" !
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те още не са ескалирали ли ? Странни разбирания има този човек
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие наясно ли сте, че с античовешката заповед на Кацаров от миналата седмица той, не друг, той остави България без медици в здравните заведения?! Защо те не искат да експериментират, а? Защо?Това не са ви тро лските писачи по медии и форумчета! Това са хора, които работят всеки ден с болни, вкл. инжектирани такива и са наясно с "ефективността" на тези инжекции и последиците от тях. И понеже те не искат да рискуват с такива живота и здравето си, сега се благодирам на Стойчо за празните болници!
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно обратното - с много тествания излиза фалшивата заболеваемост. Опитват се да убедят здрави хора, че им има нещо, щото някаква си клечка показала еди какво си и то само за да помпаме някакви резултати за повечко парички от ЕС.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България от десетилетия е с най-високата смъртност в Европа и почти на първите места в света. Никакъв вирус и непоставяне на експериментални игли не са причината за това! Причината е мизерията, в която политиците години наред поставят и държат народа, тоталния срив на здравеопазването, дошъл с помощта на сегашния ни т.нар. министър още 2000-та година със Здравната каса и обръщане здравеопазването на пазар, срива на образованието и огромните кражби и дългове, трупани с години от вас - политици!
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко чакате бе ??? .На 30 съм и отдавна знам ,че хубаво не ни мислите.Вие сте страхливци .Всички имате грехове за починалите .Затваряйте веднага ако имате акъл иначе и утре ще починат заради вас .Заразяваме се ,маски ни принудихте .Но ваксини дали ? Не няма да се ваксинирам ,няма да командвате ,хубаво не видяхме от вас .
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая да вземем да ви локнем всички вас,предатели на държавата,която ви храни-народни представители,министри и ръководители на всякакви ведомства,смучещи народна пара и провеждащи като раболепни сл уги брюкселските заповеди!Тогава поне ще мирнем.Без друго вирусът ще си върлува със и без изкуствени ви мерки и локдауни.Поне хората, дето сме го прекарали,а не сме никак малко, ще живеем нормално.Болниците са празни,няма персонал-това с локдаун няма да го оправите,а точно то е причина тази смъртност
51
9
 
4
 
! Отговори
До Спрете да лъжете! преди 2 години
Виес прете да лъжете! В Белгия са напълно ваксинирани малко над 73%. У нас са 20%. Среният % положителни проби за последните 7 дни е 8.8%. У нас е над 15%. Средният брой починали на ден в Белгия за последните 7 дни е 17. У нас този брой е почи 120. Това е разликата.
50
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради смотаните антиваксъри, всичките ще си патим.
49
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примката около антинасерковците се затяга.
48
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Разчитахме на промяна, то дойде подмяна, че и по зле! На изборите да изметем Стойчо антиваксъра, Радев зеления чорап и Киро канадеца
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ НИ ПРЕДИЗВИКВАТ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!
46
3
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Дайте на хората по хиляда лева на ваксинация скръндзалаци такива. От скръндзалък ще уморите народа. Милиони и милиарди за информационни агитации ще дават само не дават пари на хората за да се реши проблема.
45
2
 
11
 
! Отговори
Къде е държавата бе? преди 2 години
Май по-скоро ще локнеме МЗ, натам вървят нещата!