Проф. Михайлов: Антителата могат да са компонент на локален сертификат

Левицата предлага масово тестване на населението
Обновена: 27 окт 2021 18:14 | 27 окт 2021 18:00, Анисия Иванова
38

Предлагане на "зелен сертификат" или локдаун, без да са осигурени с разяснителна кампания, е несериозно и опасно политически за държавата. "Зеленият сертификат" има своя ефект тогава, когато се имплантира при високо ниво на ваксинирани, иначе затормозява целия живот на държавата. Направим ли локдаун, ще отидем в нокдаун и в нокаут.

Това заяви кандидат-депутатът от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "България сутрин".

Социалистът е категоричен, че натрупаните антитела (B- и T-клетки) могат да са компонент на локален сертификат, като подобен е въведен в Австрия.

"Тези вайкания и късания на ризи, че не можем да нарушаваме европейските правила, отново не отговарят на истината", подчерта той.

Още по темата

По думите му Ковид-19 може и да не е особено опасна инфекция – смъртността не се различава съществено от грипа – но натоварването за здравната система е сериозно и затова вниманието на населението е трябвало да е насочено към превенция чрез ваксинация.

"Несериозно е да се съмняваш във ваксините... Българите не сме антиваксъри, става дума за липса на информираност. 60-80% от хората в глобалния свят се ваксинират срещу грип всяка есен. В България този процент е катастрофално нисък, защото през всички години не е приета кампания за превенция на човешкия организъм", изтъкна проф. Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

Според него много хората са виновни за това.

"В първите година и половина управление на кризата се допуснаха много грешки. Създаде се страх, първоначално се подиграваха с хората – говореше се, че идват чували с трупове , а имахме няколко стотина заболели. Цялото лято се проспа миналата и тази година", посочи кандидат-депутатът.

От своя страна, левицата предлага масово тестване на населението, за да се види каква е епидемиологичната обстановка в страната.

"Работихме по проблема в 44-тия, 45-ия и 46-ия парламент, предлагаме и сега масово тестване. Бяхме на последно място по брой изследвания в началото на 2020 г. Помолихме и Кацаров, не се направи такова", каза проф. Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Биг Фармер преди 2 години
Антителата от естествен имунитет имат един голям и фатален недостатък - бесплатни са.
30
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Вече давате заден ход,а?Верицата ви айдушка...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щях дя се ваксам е тъкмо да ме боцнат една дойде и ми тика един лист под носа и вика. Подписвай ето Тук. Какво е това я питам. Тя вика. Това е споразумение че ако получиш странични Деефекти никой не поема отговорност. Ядосах се пратих им много поздрави на майките им на всички които се сетих и си тръгнах.
28
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не сме антиваксъри, става дума за липса на информираност - Тооочно така! Този напипа нишката. Това е проблема. Как да си вкараш нещо, което не знаеш какво съдържа и какви са страничните му ефекти? Че и "информирано" съгласие подписваш! Пълен цинизъм!
27
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антителата не се знае дали са достатъчни и дали са от неутрализиращите. Тестовете са много недостоверни. Не разчитай на това. Ваксинирай се, да си спокоен.
26
3
 
14
 
! Отговори
Айде преди 2 години
следващият луд за деня...май не разбраха, че нито ще се тестваме, нито ще се тровим с препаратите...Колкото и да се пънат за 13-те милиарда, няма да ги получат.....Населението няма да гласува нито за вас, нито за когото и да е било...Всички сте послушни слуги..и въобще не ви интересува здравето на хората...Най-долни лъжци сте..
25
3
 
27
 
! Отговори
За нас преди 2 години
Хора,в Румъния днес парламента им отхвърли зеления сертификат като задължително изискване за работа!!Не се наведоха на Запада!Докато сме още 70,75% неваксинираните, дайте да дадем отпор.Правят ни на луди!Утре ще ти тестваме децата, вдругиден ще ги набодем,какво става с демокрацията?Всеки,който кашля сега ходи да се тества, пък дано излезе положителен,да не го дупчат. Оттам идват многото положителни случаи.Леко ми става "Време Разделно " това положение на нещата!!!
24
2
 
24
 
! Отговори
ами преди 2 години
Днес една възрастна аптекарка ми каза, че както е тръгнало, то в скоро време ще накарат нас мъжете да си правим Тест за бременност, а на жените ще им дават направления за преглед при уролог за простата. В Държавата има хора които искат на всяка цена да усвоят цялата пара, те не мислят един ден дали техните пра-пра. ... внуци ще бъдат в състояние да връщат похарчените пари от техните роднини. Не ми трябват Сертификати, няма никаква нужда. Аз искам да живея, а не да ме мачкат управляващите.
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви сертификати бре, какви ваксини? Белгия е с 90% ваксинирано население, в т.ч и деца над 12 г, а от днес са обявили як бум на новозаразени и мъртви. Слагат маски и на улицата. Ходят и на фризьор със сертификат! И какво от това? А, да! Учените там установили, че имунитета им не е достатъчен и трябва 3та доза! Ха ха ха. Дали пък след 6 месеца няма да се окаже, че трябва и 4та? А и да не забравим, започна боденето на 5 год дечица в САЩ. Милиони деца! Конспирация, а?
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв имунитет, защита ще ти дадат тези ваксини с експериментална течност, с изтичащ срок на годност, с недоказан ефект, дефект, странични кратковременни и дълговременни действия, пренесени и съхранявани незнайно как и къде, неактуални към настоящите ен- щамове на мутиралия коронавируса. Противогрипната следи щамовете от другото полукълбо, изпробвана и доказана пък и тя сриваше мои познати и в последствие се отказаха.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма сертификати! Набийте си го в кратуните. Ако днес се съгласим на тия сертификати, утре ще искат сертификат че имаме ваксина за сезонен грип, за това дали сме си правили тест за бременност и каквото още се сетите. Не! Позволим ли им да ни тестват като животни, да ни бодат като овце, да ни делят на черни и бели, с нас е свършено. После идва ред на децата ни. Първо тестове, после сертификати. От днес започват да бодат 5 годишни в САЩ! Сещате ли се след колко време ще е изискване в Европа!?
20
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Имунитетът след преболедуване е в пъти по-силен и траен от тоя от ваксините!Абсурдно е преболедували хора да бъдат ваксинирани,т.е. да поемат излишен риск!Досега преболедували са повтаряли изключително рядко и НИКОЙ от тях не е умрял!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало комуниста явно не схващаш, че експериментални ваксини да си бият европейците. Австрия в момента плаши отново с локдаун а Белгия при 85% ваксинирани има 44%повишение на смъртността. Явно алтернативните медии са прави и ваксината прецаква имунитета.
18
5
 
9
 
! Отговори
байтошо преди 2 години
Уф, тези пък само глу.пости предлагат. Един куп пари ще се хвърлят на вятъра. Ами днес като тествате някой, утре вече не е ясно дали не се е заразил. Всеки ден ли ще тествате всички? Баси иддиотите.
17
2
 
18
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Сили вече нямам, нито мога да мигна ..! По цял ден медиите ми говорят за Зелен сертификат, но аз не желая и да мисля за туй нещо - имам доста фамилни заболявания. Захарта стигна до 19.9, кръвното - 112 на 174. разберете ми правилно, не искам да ме боцкат, искам да живея дълго, ама дълго и щастливо. В къщи съм залостил вратата, камината гори, дърва имам поне за 7 яки зими, зимнина бол в мазето, но новините ме ужасяват и се чудя какво да правя. Не искам ваксини, изпитвам страх за своето здраве.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедувалите няма никакъв смисъл да се ваксинират. Веднъж щом са се справили с вируса, защо да не го направят и в следващите случаи....?
15
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо навсякъде преболедувалите се ваксинират? Да хабят ваксините ли? Ами защото се боледува повече от 1 път. Защото имунитетът трае 6-8 месеца.
14
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 2 години
гЕноцидът го упражнявате вие! 2500 починали от ковид за месеца и пълни болници с ковиди.
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според учените в цял свят ковид има 16 пъти по-висока смъртност от грип. Е как да вярвам на бг "експерти"
12
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв локален сертификат? За антиваксъра само сертификат, че доброволно се отказва от лечение в болница, след като не желае да се ваксинира. Докога ше ги търпим и дундуркаме тия страхливци? Защо други да не се възползвам за лечение на други неща, вместо да лекуваме неваскинирани ковидясали в болниците? 13 милиона лева за тестове. Браво!