Проф. Петрова: Два са начините да не стигнем до 1000 починали на ден - ваксинация или локдаун

Броят на смъртните случаи от ковид скочил с 58% спрямо миналата година
30 окт 2021 15:50, Красимир Ангелов
411

"Ако погледнем миналогодишната вълна през октомври, ноември и декември - най-високите стойности на смъртни случаи в България са били последната седмица на ноември и първата седмица на декември. Тогава сме имали по 4 070 случая седмично на починали хора от Ковид-19", каза директорът на Института по микробиология към БАН проф. Пенка Петрова за предаваннето "Брюксел 1" с Милена Милотинова.

Още по темата
"В момента, сравнени кривите на 2020 и 2021 г. показват, че тази седмица имаме 58% увеличение спрямо миналата година на общия брой починали. Ако продължим с тази тенденция, не ни трябват математически прогнози, защото всеки, като погледне в сайта на НСИ, може да сметне, че към края на ноември, декември, ще имаме по 1000 починали на ден", допълни тя.

"Точно това трябва да се предотврати,“ казва проф. Петрова. По думите й два са начините за това. 

"Първо – сериозна ваксинационна кампания, а другият начин е локдаун, който никой от нас не желае", коментира проф. Петрова.

Целия разговор вижте днес от 17.30 в предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
3
 
11
 
! Отговори
Убре до 312 преди 2 години
Досега, миличка, няма случай някой да е умрял от странични ефекти на нещо, което НЕ е направил. Не ставай смешна!
271
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ти е здрав организма тая болест не може да те събори,по леко преминава от настинка.Аз за пръв път чувам болест да минава безсимптомно,това не е ли начин да прикрият факта че повечето хора просто не се разболяват.
270
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами аз се ваксинираха през март-април, жив съм, но не мога да кажа същото за една неваксиниран колежка от работата, която вече три дни е в интензивното и не се знае знае ли се.
269
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз не се ваксинирах жив съм,но не мога да кажа същото за комшийката която три дена не може да мръдне от леглото след първа игла.
268
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега имаме над 1,5 милиона напълно ваксинирани, почти всички на възраст над 40 години. Не се ваксинират най-младите и онези в гетата, но те са много.
267
11
 
5
 
! Отговори
До 308 убре преди 2 години
Убре, как ще се почувстваш, ако някой вземе те послуша, и не се ваксинира, а после се зарази и умре и близките му дойдат при теб да ти потърсят сметка?
266
6
 
18
 
! Отговори
Една Българка от Пз преди 2 години
България и Българите (както и небългарите - малцинствата) казват НЕ на измислената, експериментална ваксина. Това е! Колкото и да извивате ръцете на хората, колкото и таргетирана пропаганда да заливате по всички поръчкови, подлогови медии, истината е еднаа - България каза ясно и звучно НЕ на ваксината! Дори от тези бройки, които се водят набоцкани, не се знае колко наистина са дали да ги напълнят с отровата на Бил Гейтс, и колко са си взели сертификата, а отровата е излята в мивка или тоалетна!
265
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е вълната на хората умиращи по болниците от болести истински и от българското здравеопазване,което е не по-малко опасно.
264
5
 
12
 
! Отговори
Убре преди 2 години
Пенке, как ще се почувстваш, ако някой вземе те послуша, набоде се с Отровната Игла, умре и близките му дойдат при теб да ти потърсят сметка?
263
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше сертификатът да бъде въведен още през лятото за да се избегне сегашната лавина от болни и умрели. Всички прогнозираха, че това ще е вълната на неваксинираните. Някой изненадан ли е.
262
7
 
10
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Докато управляващи и политици си играят на тронове, учителите бълнуват за таласъми и вещици, тинейджърите се правят на безсмъртни, възрастни хора вярват на "една жена каза на пазара", няма как да излезнем от ужасната здравна криза без да се загробим сами като народ. И по световните медии вече ни пишат.
261
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Или пускайте Локдауна, или да затваряме възрастните за два месеца, масови мироприятия и всички да го караме и да се приключва. Това другото с ваксини, сертификсти и простотии не е живот.
260
5
 
8
 
! Отговори
Графа преди 2 години
Професоре,стани жертва, хвърли се от някой мост.
259
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксини е до време, а с локдауни е до грoб.
258
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За частните болници питай Бойко Борисов и шайката му.
257
3
 
3
 
! Отговори
Възраждане направо преди 2 години
Ще им смени костюмите --знаете със какви !
256
3
 
2
 
! Отговори
Божоле преди 2 години
Да ви издам тайната - коронавируса не се понася с червено вино. Разбира се, ако не си болен и не гълташ по една шепа лекарства за сърце.
255
3
 
6
 
! Отговори
до-- друг млад..... преди 2 години
Възраждане ще им сипят да ядат Изобщо няма да ги чакат да си изхарчат парите във шкафовете и ЕС няма да им помогне ....От такава партия имаме нужда ,досега другите барнат власта и замета защото и те искат да лапат .Край на въртележката . Кой каквото си заслужил !При Коцето няма лабаво ,като го видят и се изпотяват !
254
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След няколко години: 15 пъти ваксиниран обвинява 14 пъти ваксиниран, че го е заразил.
253
2
 
18
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Всекидневното, всекичасното нагнетяване на страх и паника в българското общество не е панацеята, нито правилата за излизане от кризата. Стара и прастара истина е, че при посещение, или при визитация на лекар при болни хора, първите негови думи и фрази са ободряващи, успокоителни, които създават така необходимото взаимно доверие. И, следващите вече стъпки, на здрава основа, са за самото лечение. А какво е сега при нас, пък и по Света? Само страх и паника. Нищо добронамерено...