Лекар от Панагюрище за COVID болен: За какво ми ги карате тези възрастни?

Пациентът е на 87 г. и вече трети ден не го приемат в болницата
2 ное 2021 14:53, Ния Христова
162
Лекар от Панагюрище за COVID болен: За какво ми ги карате тези възрастни?
Снимка: Pixabay
Хора сигнализират, че вече трети ден възрастен мъж, болен от COVID-19, не го приемат за лечение в болницата в Панагюрище. Близките му твърдят, че той е в тежко състояние, а медиците не го приемали заради възрастта му, съобщи bTV.
 
Майката на Пенка Ножделова преди седмица влиза в болница в тежко състояние и увредени дробове. Дни по-късно баща й, който е на 87 години, също се е почувствал зле. 
 
"Казват, че сатурацията е добра и го връщат, защото не бил за хоспитализация. Обаче на следващия ден сатурацията пада под 90 и го закарахме пак в спешното в Панагюрище. Там чух репликата "за какво ми карате тези възрастни", разказва Пенка.
 
Мъжът отново не е настанен в болница. Близките му казват, че състоянието му се влошава и днес.
 
"Два пъти виках линейка, но казаха, че няма да отидат, защото нямал задух. Имам чувството, че защото е на 87 г. не му обръщат внимание. Всеки човек им аправо на живот", каза още Пенка. 
 
От болница МБАЛ "Уни Хоспитал" твърдят, че пациентът е идвал при тях три пъти, но резултатите от изследвания показали, че сатурацията му е нормална и той не се нуждае от хоспитализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николай, "Просто си разсъждавам, много ми се иска да видя справка за жертвите преди пандемията починали от или с грипен вирус.Не се заяждам просто ми е интерено дали здравната система е водила така статисктика." ------------------------------------ Не съм гледал в НСИ, но в сайта на нашата РЗИ има такава статистика, също текущо инфо за какви ли не други заразни случаи. Явно не крият, щом винаги е на сайта.
99
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че докторите имат много лошо отношение към възрастните пациенти (80+), независимо от диагнозата. И това беше така и преди 2-3 години, когато Ковид нямаше и здравната система не "издъхваше". Казвам го от опит, защото съм го виждал с очите си десетки пъти. Буквално не ги лекуват. Вземат ги в болница само за пътеката. А сега просто не ги вземат, защото няма места. Резултата е същия.И като си помисля, че в началото им плясках от терасата ! Б а л ъ к !!!
98
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарят си е "прав" за себе си, защото е на заплата и не му пука кой ще умре... Плюс това те не знаят как да процедират с тази инфекция от вируса... Затова се разчита повече на ваксините... За ваксините никой не носи отговорност...
97
5
 
6
 
! Отговори
Сатана преди 2 години
Дреме му на дядката за маските/бурките и ваксините/буламачите ВИ...
96
15
 
8
 
! Отговори
Гхйкккклллл преди 2 години
Лекарите се уплашиха повече от този измислен вирус Вируса се нарича игра на цифри когато им скимне такива цифри говорят
95
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре още една суха съчка си заминава ... нъл тъй бе мангър ?
94
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91 Какво има да разбираме, като и при ненатоварена система, смъртността е висока. По-добре, че не го приемат. Не се натискайте за болниците. Там умират всички.
93
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да умрете или да станете инвалиди отидете в болницата в Панагюрище
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123Да,а ти ще дойдеш от полето,където си роден и израсъл и ще почнеш да вършиш тяхната работа.Нали така о.т.ворко
91
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91Ама ти си бил много голям специалист по имунология,вирусология,инфекциозни заболявания и сигурно цялата медицина!!!Какво чакаш като си толкова наясно с нещата а не почнеш да даваш и здравни съвети?***...
90
8
 
8
 
! Отговори
До Николай преди 2 години
Статистиката за САЩ за 2017/2018 на смъртните случаи свързани с грип са 52 000, а за 2018/2019 - 28 000. До момента смъртните случаи свързани с ковид са над 700 000, пак само за САЩ.Можеш да намериш статистики в нета. Проучи източниците и си направи сам изводи :)
89
18
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Ей ,тия доктори от ГЕРБ, милост нямат!!!!
88
13
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Повечето от докторите не са за тази работа, а за полето.
87
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли сега защо толкова хора умират от ковид!!!Ми просто на престилките не им пука за вас.
86
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е не в доктора, а в тези, които са го ПРИНУДИЛИ да избира кого да спасява.---==----Антиваксърите са го принудили. Цял свят разбра, че ваксините не предпазват на 100% но намаляват натиска върху здравната система десетократно. И като има достатъчно ресурс за обгрижване на болните, смъртността и сред тежкоболните пада. Но антиваксърите не го разбраха. Антиваксърите и в Столипиново и в Лозенец се плашат от чипиране, наночастици, мутации и стерилитет.
85
6
 
4
 
! Отговори
До Николай преди 2 години
Ами виж справката за умирания по седмица за последните пет години. Ако кажеш къде откъде троллиш по цял ден ще ти я донеса лично.
84
5
 
19
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До НиколайИ аз се сещам за свuнckия грип 2008 някъде. Мряха деца, бебета, родилки...мазало беше. *** кой ти ги брои тия работи.
83
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тази фраза на лекаря бе записана - вече да бяха го изхвърлили от там Но като няма запис той ще отрича всичко и дори ще се опита да изкара виновни болните
82
6
 
3
 
! Отговори
Аууу!!! преди 2 години
До До всекиИ кат отвориш - кво? Маска ли нямаш у вас, що ли?Ей нacpахтe се от страх начи.
81
7
 
9
 
! Отговори
До 85 преди 2 години
А ти да помниш други случаи, в коиъо болниците да се препълнени с болни, лекарите да казват, че не слогват и да умират само на ден по 200човека от един и същ вирус?И аз не се заяждам. Само те питам.