Община Кричим въвежда зелен сертификат за служителите

За несъгласните ще се приложат административни мерки, заяви кметът
3 ное 2021 20:15, Анисия Иванова
89
Община Кричим въвежда зелен сертификат за служителите
Снимка: БГНЕС

Кметът на община Кричим Атанас Калчев издаде заповед на местно ниво, според която служителите и работниците в администрацията на Община Кричим ще имат достъп до работните си места само със зелен сертификат за ваксинирани и преболедували или отрицателен резултат от проведено до 72 или  48 часа изследване.

Това съобщиха от администрацията и уточниха, че мерките са съобразени със заповедта на здравния министър, съобщи БНР.

Кметът Калчев коментира, че по всяка вероятност ще има опити за съпротива и саботаж на въведените задължителни изисквания, но всеки следва да е наясно, че мерките са задължителни и следва да се изпълняват, още повече при наличието на дадени 3 възможни варианта.

За тези, които категорично отхвърлят и 3-те варианта, следва да имат пред вид, че спрямо тях ще бъдат приложени административните мерки по смисъла на Кодекса на труда и Закона за държавния служител, още повече че за 2021 год. се създадоха и законови предпоставки до 90 дни неплатен отпуск да се зачитат за трудов стаж, посочва още Калчев.

Той уточнява, че е издал заповедта съобразно компетенциите му като кмет на община и с вменените му по силата на Закона за здравето и Закона за местното самоуправление и местната администрация задължения по отношение опазване живота и здравето на населението.

"Не може да очакваме и да вменяваме задължение, че само държавата е длъжна да се грижи за нашето здраве, а ние самите да не го правим, дори напротив – да се оставяме в ръцете на съдбата и каквото дойде… Всички ние заедно и всеки един по отделно е длъжен да се грижи за собственото си здраве и това на околните, защото само така ще оцелеем в тази битка, която водим с пандемията COVID-19", категоричен е кметът на община Кричим..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кмета на Кричим, новия Али, сега ще се втурнат да го дават за пример през ден и да агитират и останалите кметове, докат накрая на всички ни заврат тоя зелеВ сертификат, след изборите не ми се мисли даже къв ще е натиска, за това ще си гласувам за Славуница че поне един против да има в това НС
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвате ли че големите фармацевтични компании които спряха животоподдържащи лекарства за територията на България, които пласират в България лекарства които не лекуват и хората се принудиха да ходят да ги купуват в Турция и Гърция, където се оказаха че струват двойно по-евтино, са се загрижили за здравето на българите и са им предоставили ваксини които да ги защитят от коронавируса? Аз нямам намерение да ставам опитно зайче на тези безсъвестни изpoдu. По-добре да остана без работа и на борсата!
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако изляза в отпуска (което вероятно ще се случи ако не се утвърди сертификат за антитела), 150 човека излизат отпуска 2 седмици след мен, докато обучат човек, който да ме замести (което отнема поне половин година). Та ваксъри - внимавайте кво си пожелавате, да не плачете после.
50
3
 
26
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Чакайте само да питам и повече няма да троля...Вие наистина ли си мислите, че правителството, кметове и прочие марионетки ги е грижа за вашето здраве или за здравето на вашите деца и роднини?
49
2
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Въобще не ми е зор дали ще ме пускат някъде. Аз не съм против ваксините по принцип. Против съм начина по който се налагат - с фалшив предтекст. Против съм относно мерките, защото нямат нищо общо с науката и действителността.Ужасно съм против също към хора, които не могат да схванат причинно-следствената връзка относно тая цялата работа и се доверяват на математици и коремни хирурзи. Туй то!
48
2
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Това кой какво - времето ще покаже. Не забравяй да си следиш антителата, че като намалеят следва нова доза! И не злорадствай, защото здравето на хората е техен много личен въпрос!Има хора, които са преболедували и такива, които не могат да се ваксинират и да искат. Това с какво точно ги прави по-различни от всеки друг?
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се е награбил достатъчно явно - това ще му е последния мандат...
46
2
 
12
 
! Отговори
Този е преди 2 години
пълен *** и куку....Ако всички се съгласят на глупостите му, скоро няма да има служители в общината, много от тях ще излязат в болнични по една или друга причина...
45
3
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
За съжаление човечеството окончателно е затъпяло. Някакъв кмет от Кричим го доказва безспорно. Сега по-будните служители в общината ще заведат дела, които със сигурност ще спечелят.
44
1
 
11
 
! Отговори
nekoj преди 2 години
Според Закона за Народното Здраве (или както се казва) - Държавата и Общините са Длъжни да предоставят Безплатно защитни средства на Гражданите! До сега дори Маски не са предоставили - което си е пряко нарушение на Закона! Така наречения 'зелен сертификат' - е дефакто "защитно средство" - така че този кмет би трябвало да осигури Безплатни тестове на служителите си - за да имат съответния сертификат! Не да ги плаши със санкции!
43
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената ваксинация, която подкрепям е тази на полицията (еничарите) и репресивните отдели на властта- рзи и нап.
42
16
 
6
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Браво на този смел кмет!Това е единственият начин,,най-умната'' общност в света-неваксиниращите се българи да влязат в крак с нормалните хора.А за другата общност ромите,май ще трябва до доктора да има и полицай с палка.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кмете, пожелавам ти заплатата и рушветите, които взимаш, само за лекарства и цветя за роднините ти да не ти стигат!
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ако не се ваксинираме всички антиваксари ще ни обвинят за Врагове на народа после депортиране и отварянето на Ловеч, Скравена, Белене и пр.другаря Калчев подкара желязната Комунистическа машина на промяната по точно Подмяната
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оттам трябва да се започне ... Държавната администрация и без това за друго не става ... Поне да видим какви са ефектите на ваксините ... Подкрепям ...
38
3
 
21
 
! Отговори
Ама аз се грижа преди 2 години
и за своето, и за общественото здраве бе, дами и господа кметове и други екземпляри с власт между зъбите. Спазвам мерките, не се навирам в големи магазини, ресторанти, кина, театри и прочие. То и без това е забранено, но и аз не се опитвам да вляза нелегално. Само отказвам да се ваксинирам, защото здравословното ми състояние, пък и убежденията ми не го позволяват. Това прави ли ме "враг на народа" и тълкува ли се като опит за "съпротива и саботаж"? И може ли такава заповед да се издава от кмет?
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е че бкп_бсп не варваше въобще че има Ковид а сега техен кадър Атанас Калчев пръв ще въвежда задължителен сертификат и ваксинация на това у наше село им казваме фурнаджийска лопата или Левашка му работа да видим обаче докъде ще докарат работата паживьом увидим
36
17
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Браво :)
35
2
 
26
 
! Отговори
DDD преди 2 години
За кметът Калчев не важи ли Конституцията? А Кодекса на труда? А Наказателният кодекс? Или може би община Кричим се намира извън територията на Република България? Главния прокурор спи ли?...
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я а фандъкова кога ще поиска сертификат )