Стряскащо: От 10 души само 1 бива изписан здрав от COVID реанимация

Д-р Милен Шопов: Не ги убива интубацията
3 ное 2021 08:52, Елка Василева
385
Стряскащо: От 10 души само 1 бива изписан здрав от COVID реанимация
Снимка: архив, БГНЕС

В COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе" свободно е само едно реанимационно легло, 46 са заетите. От тях нито един не е ваксиниран.

Началникът на COVID реанимацията д-р Милен Шопов разкри пред Нова тв стряскаща статистика – от 10 души само 1 пациент бива изписан здрав.

Още по темата

„Искам да уточня, че не ги убива интубацията. Те са достигнали до толкова тежка дихателна недостатъчност, че се налага да бъдат интубирани, за да им бъде удължен животът и евентуално да бъдат излекувани”, обясни д-р Шопов. Той показа как изглеждат две реанимационни легла и по какъв начин се следи състоянието на пациентите.

„Пациентите са приспани медикаментозно, тези апарати, в зависимост от дихателната им недостатъчност, могат изцяло да заместят функцията на белия дроб или да я заместят частично, ако пациентът има запазено някакво спонтанно дишане. За съжаление, двамата пациенти, които са до мен, са на 100% кислородно дишане, което значи, че не им е останала почти никаква здрава белодробна тъкан. Обикновено пациентите идват със сатурация около 90-92, която с малко кислород можем да подобрим. В последствие в рамките на ден-два, максимум три, настъпва рязко влошаване на белодробната функция”, разказа д-р Шопов.

„Ако дойдат двама пациенти в сходно състояние, приемаме този, който дойде пръв. Нямам представа дали в останалите болници в Русе има легла”, добави д-р Шопов.

Началникът на COVID реанимацията увери, че кислород в болницата има. Проблемът е в липсата на персонал. Д-р Шопов и колегите му работят на 12-часови смени, а един лекар и две медицински сестри се грижат за 14 пациенти.

Медикът призова хората да се ваксинират и подчерта, че в реанимацията е имало само един имунизиран пациент с редица придружаващи заболявания, който се е излекувал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!
242
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандатори,пуснете инфо как е главния здравен инспектор доц Ангел Кунчев,който има 2 дози вакса,и вече повече от 20 дни не може да пребори ковид 19. Наистина сме притеснени за него.
241
7
 
16
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Хора, изключете си телевизорите само за 3 дена, не гледайте новини. Не се знае колко са достоверни и какво целят. Попитайте себе си - Страх ли ме е? Отговорите на всичко въпроси са си в самите нас. Ние българите ще учудим света, защото мислим, и не се поддаваме на евтини провокации. Бъдете здрави!
240
1
 
4
 
! Отговори
До 260 преди 2 години
Защото си взел всички възможни мерки за превенция. Когато обаче ти е било през оная работа, правил си се на мъж, после те е тръшнало и си започнал да хленчиш като женски полов орган - тогава ще плащаш
239
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас винаги се е умирало най-често, в сравнение с останалите европейски страни. Няма нито една причина тази и миналата година да е различно. Особено от миналата седмица, след като Кацаров изгони медици, които не желаят да експериментират със здравето и живота си, инжектирайки се и не желаят да лъжат, като се снабдят с фалшиви сертификати. Питайте него какво се случва, при вече 1/4 набодени и 1/4 официално преболедували. Той да ви обясни защо е по-зле от миналата година.
238
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Пак по опорката? РАДЕВ ГИ Е НАЗНАЧИЛ, ТОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА!!! И ТО НА 100%, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ СА МАРИОНЕТКИ БЕЗГЛАСНИ БУКВИ!
237
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че антиваксърите *** като мухи си е лично тяхна работа не им се меся. Лошото е че са инкубатори на вируси и нови щамове. Вируса мутира в организма. На всеки 3 седмици произвежда нова мутация. Някои мутации стават устойчиви щамове. Скоро ще изненадаме света с български такъв.
236
2
 
3
 
! Отговори
263 преди 2 години
Да приемем, че ти е от ваксината!
235
8
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Ваксинирайте се, дебелоглавци. Всеки си мисли, че точно на него ще му се размине Ковида, но влезе ли в реанимацията над него е само Господ.
234
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахаххахх, клоу-ни!
233
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Има някакъв проблем - Съгласен съм, но това МЗ само не може да го направи! То би означавало, че те сами да си бламират Протокол за лечение на Ковид, от който иде проблема..... Нема как да си забият ножа в гърба сами, някой друг трябва да им го забие
232
2
 
1
 
! Отговори
До 255 преди 2 години
Ако се докаже, че е връткал сестра ти - да си плаща. Ако не - безплатно
231
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак цифри и статистики. Това някаква мода ли е?----====----Да борим пандемията с вицове!
230
6
 
13
 
! Отговори
До Георги преди 2 години
По същата причина, поради която се приемат и набодени. Който се е осигурявал има осигурителни права. Но в една инжектирана глава, като твоята, никаква мисъл не вирее. Ние, като сме ви платили инжекциите и вие пак се лекувате от ковид, вкл. и болницата, що ви приемат, а? Нали сте се предпазили вече за обща сметка?
229
5
 
6
 
! Отговори
pustiniak преди 2 години
Защо по форумите бъка само от антиваксърски коментари и изказвания?
228
3
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
А Политиците в Брюксел - сред тях, няма един умрял от тази уж Смъртоносна Пандемия! Не е ли интересен факт?!
227
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интелегентни хора пишат коментари.Възхитен съм.
226
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърде много са болните и не насмогват да ги обслужат, а и лечение няма, само ваксини.
225
1
 
4
 
! Отговори
Невярвам преди 2 години
Пак цифри и статистики. Това някаква мода ли е?
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стряскащо е - да! Но е така от март месец 2020 г., не от вчера! Дори през м. септември-октомври 2021 г. бяха отчетени към 7% излекувани от реанимация......