Вълчев: Няма разлика в начина, по който ходиш на дискотека или в университет

"От доста време има ясно хаотично говорене за пандемията"
43
Вълчев: Няма разлика в начина, по който ходиш на дискотека или в университет
Снимка: БГНЕС

Липсва йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. В момента няма разлика в начина, по който ходиш на казино или на дискотека, и начина, по който ходиш в университета. Това коментира пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, бивш вицепремиер и министър на образованието.

Според него липсва прогнозиране на действията за справяне с пандемията.

Едно правителство трябва да направи такава йерархия - първо затваряш това, което няма голямо социално значение. Училищата и градският транспорт се затварят последни, смята той.

По думите му от доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията. Хората основателно имат притеснения дали това, което представлява ситуацията от здравна гледна точка, е това, което се казва. Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо трябва да се ваксинират. Хаотичното говорене създава само проблеми, коментира Вълчев.

Той каза още, че политизирането на темата прави изключително лошо впечатление, а неяснотата в кризата води до радикални настроения.

За предстоящите избори Вълчев коментира, че няма ясни визии за бъдещето на България, а в президентската надпревара липсва истински дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво го вижте тоя маз-ния - екзекуторът на българската образователна система. Заради тоя децата ви мъкнат 15 килограмови раници, заради тоя децата ви са бройка като ***, заради тоя в училищата няма адекватна и ползотворна грижа за децата със СОП, заради тоя няма елеменатрно ниво на дисциплина, а учителите са сведени до пъдари и чиновници, заради тоя няма учители (на мястото на пенсионираните идват или преквалифицирани кадри, или такива, които с години не са били в системата).
30
0
 
5
 
! Отговори
N. M. преди 2 години
Докога ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" ще се подвизава уличената в плагиатство Боряна Мусева, която от 3 г. е ръководител на катедра по Международно право и МО?Имотните измами, които е извършвала в "София Хилс" са доста притеснителни. Посредствени и елементарни *** като нея нямат място сред преподавателите в ЮФ. Вие като декан допускате грозен скандал. Нямате право да излагате факултета. Нейната простотия е отвратителна. Мисли се за много велика, но всъщност е пълна мижитурка. Ужас!
29
0
 
2
 
! Отговори
N. M. преди 2 години
Докога в ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" ще се подвизава уличената в плагиатство Боряна Мусева, която от 3 г. е ръководител на катедра по Международно право и МО?Имотните измами, които е извършвала в "София Хилс" са доста притеснителни. Посредствени и елементарни *** като нея нямат място сред преподавателите в ЮФ. Вие като декан допускате грозен скандал. Нямате право да излагате факултета. Нейната простотия е отвратителна. Мисли се за много велика, но всъщност е пълна мижитурка. Ужас!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разваляме седянката викам аз ...
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, има разлика между развлекателните заведения и училищата. Децата от първи до дванадесети клас са над половин милион и всеки ден се събират заедно поне за пет часа. А толкова хора не ходят по нощни клубове и ресторанти всяка вечер. Втората разлика е финансова - образователната система е финансово обезпечена чрез бюджета, а дискотеките и ресторантите трябва да се обезпечават тепърва при затваряне. А държавата няма вече пари.
26
5
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тоя пак взеха нещо много да го показват.А забравиха как ЗАЩИТАВАШЕ оня плагиат на Славчо....
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя като не знае какво иска да каже, да не се изказва.
24
5
 
3
 
! Отговори
Смятате ли? преди 2 години
Че сегашната система на делегиран бюджет създава субективни предпоставки и свръхконкурентност между отделните субекти?
23
1
 
5
 
! Отговори
Има разлика: преди 2 години
Да си се хващаш за всяка дума която съм сложил там да ти видя акъла и да отговориш на въпросите които цяла България иска да знае отговорите!Въпрос 1: Смятате ли, че ваведената система за делегиран бюджет и единен разходен стандарт и общинска собственост на сградния фонд създава предпоставки за корупция и променя функциите на образователната система!
22
2
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
От дискотеката направо у университета на лекции :)))
21
6
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
Вълчев, спомни си учителската стачка и гаврата с българските учители... ТИ И ОРЕШАРСКИ... ПОЗОР!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факти, добре се е научил другаря Велчев
19
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Нане....Е,за тях има специална ваксина,невидима,но бързодействаща..
18
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Как па един от тия федали се не спомина от страшната Пландемия ве?!
17
18
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Слушах цялото изказване на проф.Вълчев по БНР. Това беше най-адекватното, най-смислено, най-точно, най-ясно говорене от началото на пандемията. Респект!! Защо ли управляващите и политиците ни не говорят и не вземат решения по този начин, а са се вкопчили в рейтингите си преди изборите. Ще уморите хората, бе, безчувствени и безхаберни сте в борбата си за постове за президент и министри. Още веднъж, респект пред проф.Вълчев.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Джон Куртев Прокоротура !!! Браво! В една дума две грешки!
15
14
 
13
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Този човек е изключително интелигентен и начетен.А, ти от позицията на какъв го наричаш калинка?Кажи какво ти е образованието и колко си учил и чел?
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази калинка как се издигна политически до декан? Слуга на всяка власт, най-вече герберската. Един от подаръците на Крадлив Дедо за България. Взе държавните имоти и държавните гори, но ни даде съкровища като Боко Тикваров, Даниел Вълчев.
13
8
 
16
 
! Отговори
ще ви го кажа ясно преди 2 години
трябва да се ваксинирате, защото са ни обещали едни нови милиарди заеми, гаранцията срещу която ги отпускат, са вашите кожи, провесени на иглата. тези милиарди ще са ни предостатъчно да си купим яхти, мезонети в барселона и да открием собствена банка на остров данъчен рай и да се осигурим до девето коляно, а вий яко ще мърете, но това нас не ни интересува. важното е доброволно да се набодете и да подпишете, че го правите на собствена отговорност. ваксинационен център до крематориума за удобство
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе, това е промяната на Руменчо пилота! Продължаваме промяната...нали така? Само че със средствата и методите на Бойко банкянската тиква! Същите затваряния със заповед от днес за утре, същото мачкане на местния бизнес за сметка на немските хранителни вериги, същото плашене от сутрин до вечер за камари от трупове, същия осигурен комфорт за частните клиники за сметка на държавните и общинските болници, пак обществото изнася кризата за сметка на нереформираната здравна система. Къде е промяната?