Три четвърти от франзуците вече са ваксинирани срещу COVID-19

Заразените на седмична база във Франция са 60 на 100 000 души
4 ное 2021 08:17, Елка Василева
54
Три четвърти от франзуците вече са ваксинирани срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Франция е ваксинирала напълно срещу коронавирус три четвърти от населението си, сочат официалните данни, предаде ДПА.

Още по темата

Въпреки големия брой хора, преминали през пълния ваксинационен цикъл, все още има безпокойство за по-възрастните и уязвими групи от населението, при които има най-голяма вероятност от усложнения, в случай че се заразят с коронавирус.

"Важно е колкото се може повече хора над 65 години да се възползват от предложението за подсилваща доза ваксина", каза правителственият говорител Габриел Атал и отбеляза, че инфекциите се увеличават.

След края на есенната ваканция за учениците следващата седмица изискването за носене на маски ще се въведе отново в началните училища в 39 департамента.

Броят на инфекциите на седмична база във Франция отново достигна 60 на 100 хиляди души.

Бавно се повишава и броят на пациентите с коронавирус, които се нуждаят от болнично лечение.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Видими резултати от ваксините.А ние тъжно ще сравняваме френския стандарт с нашия.За висок стандарт се иска и акъл.
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са тези франзуци? Какво е това франзуци? За ручанье ли е за пийенье ли е, що?
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксай всичко наред. Ваксина за котки и кучета - кога? Защо да чакаме да завършат изпитанията върху хора преди да я дадем на животни?!?
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките франсета, бастисаха си демокрацията.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а защо в афганистан няма маски и ваксини и на това отгоре наритаха задниците на нато?говори се че в България има няколко хиляди агента на глобалистката мафия на всички нива има включително между агентите и бежанци женени за българки или добре знаещи Български.
37
8
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
за всички които имат спагети вместо мозък - ваксините предпазват и защитават от вируса, но ако случайно се заразиш го караш леко и не стигаш до болница. това, че качват бройки ваксинираните държави е че се тестват и продължават да подхождат отговорно към ситуацията - и най-важното НЕ СТИГАТ ДО БОЛНИЦИ И НЕ УМИРАТ
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а кога ще изгонят всички бежанци от бивша франция сега афроазиятска тоалетна дошли след 1955 от африка и азия и разнасят зарази и терор
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФРАНИЯ 60 на 100 000, България, София 1300 на 100 000..........ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА! 20 ПЪТИ разлика! Ееее, ама ние сме по умни, имаме 80% ГЕНИИ и вирусолози, които са неваксинирани!
34
3
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
А преди ковида безсмъртни ли са били? Естествено,че има и други болести-например болестите на сърдечно съдовата система,онкологичните заболявания,болестите на нервната и дихателната система.Не е нвярно,че лекарите са забравили другите болести.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Победихте ковид. Хайде сега да почнат да дават статистика от какво продължават да умират хората там. Ясно е, че вече няма ковид. Не виждам обаче да са спрели да умират възрастните хора. Наясно ли сте изобщо, че ковид е болест предизвикана от един вирус, а има още десетки, които циркулират и предизвикват тежки респираторни инфекции? Май това държавите по света го забравиха последните години или не ги интересува, че някой умира от нещо друго?
32
5
 
6
 
! Отговори
Бай ви ганя преди 2 години
Е то в цяла Европа, че и Англия случаите вървят нагоре. Welcome Delta Plus.
31
8
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ами защото хората не чакат да достигнат 1000 на 100 хиляди болни като у нас, за да въведат някакви мерки за ограничение на разпространението. Тука очевидно 3/4 от населението не разбира, че сме в пандемия, която не е свършила и се държат като малки деца с такива глупави въпроси и аргументи-*** защо така, ама защо онака.
30
7
 
8
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
никой не е ваксиниран....Стига писахте глупости.....Обработени са с няколко дози от препарата...А вече се гласят и за следващата...Никой ли неразбра, че "ваксини" няма...и няма да има....
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната наваксана страна в която става ясно че ваксата не работи кат хората, но няма значение важното е дозите да вървят
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тогава защо заразените се увеличават и малките деца трябва да ходят с маски в училище?А зеления сертификат е задължителен и на открито?
27
9
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
Доста хора смятат, че всичко се завишава за пари. Прости сметки показват, че последните месеци при 3000 заразени в България, трябва вече всички да са го прекарали вируса. Доста голяма доза лъжа има в короната. Тук как ни говорят, ваксинирайте се, ще си върнем живота. Повечето хора не вярват.
26
5
 
5
 
! Отговори
Не е вярно преди 2 години
До Парле ву франсе Аз съм ваксиниран и съм дарявал кръв за операция на приятел, няма такова нещо!!!
25
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирана Франция болни 60 на 100000, гологъза България болни 1200 на 100000. Ние ще удивим света с нашето "преценяне"! Да живей! Образно казано де ...
24
7
 
3
 
! Отговори
Данни преди 2 години
До До 13Браво бе точно със Замбия ли ще ни сравнявате, защо не добавим Конго и Сомалия! Вие вярвате ли на числата! Нали сте наясно че там още вярват на вещици и вещери и изоставят децата си защото вярват, че детето им е обладано от зъл дух!
23
5
 
2
 
! Отговори
Az преди 2 години
До Анонимен 22 Защото ще трябва да плащаме за това лечение и то ще е няколко пъти отколкото излиза в България, ако се стигне до там българите да се лекуват в други държави трябва сами да си поемат разликата между лечението е България и лечението в другата държава!