Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират

Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани
5 ное 2021 09:58, Елка Василева
111
Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират
Кадър: Нова тв

"9 от 10 човека в реанимацията на "Пирогов" умират. Такива са и числата в другите болници. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%. Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани". Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на УМБАЛ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

"Наистина не виждам нуждата да убеждаваме някого. Като виждате какво се случва, има само една опция. Това заболяване е много неприятно и ако някой смята, че ще му се размине, греши много", добави той.

Още по темата
"Всички вълни до този момент бяха много тежки. През първата имаше много неизвестни. Сега има много голямо количество пациенти, но персоналът ни е подготвен", обясни проф. Поромански.

"В нашата болница постъпват много тежко болни пациенти. Не би трябвало те да чакат толкова много и дo последния момент. Много пъти се случва пациенти да трябва да бъдат интубирани веднага", добавя изпълнителният директор на "Пирогов".

Той каза още, че медиците нямат способ, за да установяват фалшиви ваксинации.

Професорът обясни и процентът на ваксинираните починали: "Много от тях имат редица придружаващи заболявания. Те по-скоро умират заради тях".

Антителата

"Има антитела, които са специфични и са точно срещу този вирус. Има и други. Ние направихме изследване през лятото, защото много от персонала ни е преболедувал. Проблемът не е дали имаш, или не, а какви са те. Наличието на тези специфични антитела може да бъде установено и предполагам това е желанието на правителството. Този вид тест не може да бъде направен във всяка лаборатория, защото е специфичен", добави проф. Поромански.

"Аз не обичам да карам хората да правят нещо насила. То трябва да бъде осъзнато. Това за българина е много трудно. Ние закупихме бързи тестове за нашия персонал, който не е ваксиниран. Още през първия ден много от колегите се наредиха на опашката за ваксинация". Така директорът на „Пирогов” коментира изискването за зелен сертификат на медиците от лечебното заведение.

"Майка ми премина през COVID-19 леко. Тя е на 84 години. Сестра ми и зет ми бяха много зле и аз се грижих за тях в нашия COVID сектор", разказва проф. Поромански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като не ги поглеждате и ги държите на мокри чаршафи е нормално да си умират. Тъжното е че няма вкарани в затвора лекари.
90
0
 
4
 
! Отговори
ковид къш,къш преди 2 години
След тая оптимистична новина,разбрах,че в Пирогов НЕ искам да ме реанимират. Прилошее ли ме, наблягам на свински пържоли и шоколад и знам едно- ЩЕ живея вечно! А наздраве, за много години!!
89
2
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Една и съща мантра се лее вече повече от година - лекарите призовават болните да си стоят вкъщи и да се лекуват по телефона със супичка, чайове и аспирин, а в същото време пак те, лекарите, се оправдават че 90% от хората в реанимация умират, защото идвали, цитирам, прекалено късно! А 100% от статиите за Ковид на вашия вестник, т.е. 99% от всички статии, са реклама за експерименталната, ГМО Ковид инжекция, наричана още Ваксина. И подтикване към инжектиране посредством всяване на страх.
88
4
 
3
 
! Отговори
Анти-ковидфашизъм преди 2 години
Долна проклета твар не професор.ВАКСИНИТЕ НО ВАЩЕ *** СА ВАКСИНИРАМ КОГА ИЗХВЪРЛИТЕ НАТО ОТ НАЩЕ ГРАНИЦИ.Няма смисъл от ваксина след като ни заразяват от въздуха.Не сме слепи и прости имам доказателства
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПУКА МИ ЗА ВАС.. 91 16 уж имунизирани са починали днес.
86
3
 
5
 
! Отговори
Фил преди 2 години
Този да обясни защо само 25% от медиците са се ваксинирали!?
85
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 2 години
Щом 90% умират за какво са ни лекари!?
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В медицината се гледа дали ползата превишава вредата. Всяко лекарство и всеки метод има странични ефекти. Ползата от ваксините превишава вредата. Затова са одобрени. При метода на доцент Мангъров за имунизиране на антиваксъри, също ползата превишава вредата. Всеки ден по 5 хиляди антиваксъри получават естествен имунитет по метода на доцент Мангъров за масов имунитет. Трябва да се акцентира върху ползата и бройката естествено имунизирани антиваксъри, а тя е голяма - 5 хиляди всеки ден.
83
4
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ами , за това в България мрът в болниците , щото хората стигат до реанимацията заради " придружаващите " заболявания , а вие ги спасявате от грип )))
82
3
 
3
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Днес няма нито една ковидна новина. Що така, липсват ни. Това трупове набучени с ваксини, чували, морги, камиони с кренвирши Леки.... Е такива новини се харчат.
81
3
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЕДИН от 4 000 -те ПРОСТИ ФЕСЪРИ - ИЗ ПЕРКТИ -ЖИВИ И ВЗЕМАЩИ ПАРИ ЗА ТИТЛАТА *** Ф. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
80
0
 
3
 
! Отговори
Затова му викат преди 2 години
Пирогроб !
79
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 от 10, този не знам защо се хвали. Това си е некадърност и престъпление. И на предишните вълни бяха от "неваксинирани", ама сега уж трябваше да разполагат с по-адекватно лечение и най-вече индивидуален подход. Не могат да ме убедят белите убийци, че нямат кяр от тая работа.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гледайте телевизия,облъчването е по-високо от 5 G мрежа.
77
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък професор с какво се хвали, вместо да се замисли, че разполага с най-нeкадърния персолан и прилагат най-нeкaчествено лечение. Но нали са недосегаеми, няма кой да го докаже.
76
8
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Че тогава какво им реанимират като файда няма?И от ментетата-ваксини файдата е никаква а само терор!
75
1
 
10
 
! Отговори
До85 преди 2 години
Пич нали ти е ясно,че до година,две всички ще минем под "ножа"кой ваксиниран,кой преболедувал,тая гад обаче най вероятно пак ще си е тук и ние пак ще сме първенци по жертви от нея,та се пита тогава тия какви "звезди"ще ни свалят тогава в свое оправдание?
74
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лечно мен ме беше страх от ваксините, видях с очите си моя близка как с двойна ваксина го изкара като песен и как го изкараха други близки които не бяха ваксинирани! Едвам оцеляха! Преди 12 дни си сложих първия Пфайзер, нищо не усетих и сега чакам да мине месеца за да си сложа втория.
73
10
 
9
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 80, ваксината може и да не лекува, но доказано намалява риска от хоспитализация и смърт. Няма друго. Разберете го най-накрая.
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират не щото не са ваксинирани а от неадекватно лечение. А то е неадекватно, защото лечение за К19 все още няма..........Вече се знае доста за вируса и как протича заболяването. Ако си със силна имунна система ти дават стероиди за подтискането и за да не напълни дробовете с течност. Ако си с по слаба ти добавят антитела, Инвермектин и в някои случаи антидепресант само че не му помня името. Ваксината помага за по леко протичане на болеста но не е 100% предпазно средство.