Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират

Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани
5 ное 2021 09:58, Елка Василева
111
Проф. Поромански: 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират
Кадър: Нова тв

"9 от 10 човека в реанимацията на "Пирогов" умират. Такива са и числата в другите болници. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%. Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани". Това заяви пред Нова тв изпълнителният директор на УМБАЛ "Пирогов" проф. д-р Иван Поромански.

"Наистина не виждам нуждата да убеждаваме някого. Като виждате какво се случва, има само една опция. Това заболяване е много неприятно и ако някой смята, че ще му се размине, греши много", добави той.

Още по темата
"Всички вълни до този момент бяха много тежки. През първата имаше много неизвестни. Сега има много голямо количество пациенти, но персоналът ни е подготвен", обясни проф. Поромански.

"В нашата болница постъпват много тежко болни пациенти. Не би трябвало те да чакат толкова много и дo последния момент. Много пъти се случва пациенти да трябва да бъдат интубирани веднага", добавя изпълнителният директор на "Пирогов".

Той каза още, че медиците нямат способ, за да установяват фалшиви ваксинации.

Професорът обясни и процентът на ваксинираните починали: "Много от тях имат редица придружаващи заболявания. Те по-скоро умират заради тях".

Антителата

"Има антитела, които са специфични и са точно срещу този вирус. Има и други. Ние направихме изследване през лятото, защото много от персонала ни е преболедувал. Проблемът не е дали имаш, или не, а какви са те. Наличието на тези специфични антитела може да бъде установено и предполагам това е желанието на правителството. Този вид тест не може да бъде направен във всяка лаборатория, защото е специфичен", добави проф. Поромански.

"Аз не обичам да карам хората да правят нещо насила. То трябва да бъде осъзнато. Това за българина е много трудно. Ние закупихме бързи тестове за нашия персонал, който не е ваксиниран. Още през първия ден много от колегите се наредиха на опашката за ваксинация". Така директорът на „Пирогов” коментира изискването за зелен сертификат на медиците от лечебното заведение.

"Майка ми премина през COVID-19 леко. Тя е на 84 години. Сестра ми и зет ми бяха много зле и аз се грижих за тях в нашия COVID сектор", разказва проф. Поромански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
Световна Здравна Маф преди 2 години
Дами и господа, другарки и другари, селяни и граждани, да знаете че се умира само от Ковид 19 и Ковид /всички букви на гръцката азбука /... ако не сте се ваксинирали.Умирането от други болести СТРОГО ЗАБРАНЕНО.Всъщност ДРУГИ БОЛЕСТИ НЯМА.Който изнамери такава иска да умре от нещо друго трябва да получи разрешение от нашите представители по места.За България обръщайте се към Министерството на здравното убиване, кунчо кенефеният инспектор, Стойчо Кацаров и към президент Радев.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на радеф е факт
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силно впечатление ми направи, че на този "доктор" никой от близките не е починал от ковид. Дори майка му на 84 години е оцеляла. Защо тогава толкова много смъртни случаи има в България? Значи, че не ги лекуват умишлено, спасяват само най-близките си!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 % не са малко!!!
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
проф., това че 9 от 10 души в реанимацията на "Пирогов" умират, говори само и единствено за професионализма на бълг. проф..
46
0
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
"Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%" - това важи ли и за пренебрежимо малък брой ваксиниран близък или не важи?
45
2
 
8
 
! Отговори
До43 преди 2 години
Ха мирясайте с тия празни приказки,ти кьорав ли си,че здравеопазването в България е под всякаква критика и самият Господ Бог да почне да го управлява нещата ще са пак плачевни!
44
1
 
7
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
9 от 10 раково болни също почиват от безмислените ви терапии,но това не ви спира да точите здравнат каса?Далавераджии см0тани!
43
5
 
14
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Стига сте обвинявали околността. Вие я създавате! Болниците ви били криви, лекарите били криви, ЕС ви е крив, Бил Гейтс ви е крив. Вие сте кривите! Не го ли осъзнахте, от 1989 година насам? Същото и сега. Криви сте, защото не се ваксинирахте.
42
9
 
4
 
! Отговори
lol преди 2 години
Хората не се ваксиниратПирогов е виновен, че хората умират там. Лекарите не са ви виновни с нищо, освен с това, че още са в тая дупка, наречена държава, а не са емигрирали в Германия.Логиката на българина, който вярва в хороскопа.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болниците в България са ***. Ако искаш да се лекуваш по добре в Турция, ще си платиш и ще оцелееш...Не препоръчвам дори и на зъболекър в БГ...Животното даже не бих си занесъл да лекуват...България си отива! Здравеопазване няма, просто няма капацитет. Освен това кой и колко одита на колко болници е правил някога!? На какви стандарти отговарят тези тнр болници?Все пак са търговски дружества!
40
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО жалкия фигурант ще затpиe БЪЛГАРИЯ!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 22 30 Ваксатроле, нали трябва да е заразен човек, за да боледува и умре. Или не :) Защо смятате общ брой? Вижте заразените! Ако имаме 4000 заразени, то 560 от тях са ваксинирани. 16 починали на 560 заразени е 2,9 %, което не е никак малко.
38
1
 
15
 
! Отговори
аха преди 2 години
Излиза, че "Пирогов" не работи. Със същия успех можете да ги оставите вкъщи. Това са 90% бре!
37
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак гласувайте за 6ълrарoy6иеца радеф
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам въпрос .Кунчев в Софийското поле ли се намира или в Елисейските полета?
35
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже Господи ,жалко ,че д-р Менгеле не е жив ,би се почувствал като в рая ако работи в Пирогов. Дори при него половината пациенти са оцелявали .проф. Поромански вие надминахте и Чикатило .Човека за целия живот е убил и изкормил 50 човека ,а вие същото го правите за един ден. Респект професоре ,респект Кацаров ,който надмина титлата БЪЛГAРОУБИЕЦ от византийския император Василий!
34
10
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
В "държавата" на р. радеф Е така!!!
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе почвам да подозирам че като видят някой неваксиниран пациент, изобщо не се занимават с него или през пръсти "се грижат" и го оставят на Божията воля.За тях важното е леглата да са заети (независимо че постоянно плачат колко били натоварени), пътеките, усвояване на пари от Здравната каса, а дали човекът е оздравял или починал - просто бройка в статистиката
32
3
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Смятаи кви касапи бачкат там