От Атон за антиваксърите: Мирише на смърт, те не го усещат

Този фанатизъм е напълно противен на християнството
8 ное 2021 11:22, Елка Василева
145
От Атон за антиваксърите: Мирише на смърт, те не го усещат
Снимка: архив, БГНЕС

Около нас мирише на смърт, а те не го усещат, заяви пред гръцката телевизия Мега игуменът на светогорския манастир Есфигмен Вартоломей в коментар за противниците на ваксинацията.

Още по темата

"Не може, когато някои имат определен начин на изразяване, да очернят борбата на останалите. Цари един фанатизъм сред някои хора, който показва, че въпросът не е само медицински, а е станал и духовен. Този фанатизъм, този гняв, тези проклятия изразяват фанатизъм, един дух, който е напълно противен на християнството. Около нас мирише на смърт, а те не искат да я усетят, не искат да я помиришат, и повличат народа със себе си", казва пред телевизията игумен Вартоломей.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук вече в коментарите има хора и за консултаии с психиатър.Бог му се появил през 2012 и той все още не е в психиятрията.Освен това има двама,които му харсват коментара.Това означава,че.има още двама подходящи за психиатър.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислете ме за пещерен фанатизиран анти еди какво си, дреме ми!По време на пост и молитва през 2012 Бог ми обясни, като откровение, чрез мисъл и невероятно присъствие, че ще дойде време масово да бодат хората с какви ли не сатанински ужасии и да бягам от всичко това.Не ми пука за вашите манипулирани научни становища.Наречете всичко това, както ви изнася.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е вълк в овча кожа.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно църквата да ми говори за наука, църквата винаги е била прът в колелата на науката и прогреса заради догмите си. Кога ще започне да плаща данъци, като останалите?
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По хубва да се скрий някъде защото миризмата на смърт идва от този антихрист който се прави на божи спасител
71
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този игумен, не говори от Бог а от себе си.
70
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек от религията Ви призовава да се ваксинирате,а Вие му казвате да прочете билблията.Този човек най-вероятно прочел библията много повече пъти от всички вас заедно.Вие сте така с всичко.Лекарите не са лекари за вас,учените не са учени за вас.Не се ли осещате колко сте зле.Та България е на първо място в света за всичко лошо,и на последно за всичко добро.Направете си изводите колко много сте заблудени.Дъното на Европа сте.
69
2
 
9
 
! Отговори
да уточним преди 2 години
До Анонимен Колко си невеж..момчето ми !!! Не Игуменът..а всеки що-годе образован християнин,пък бил той и мирянин ще ти отговори на въпросите!!! Бог не е създал смъртта и не се радва,когато гинат живите,но по завист от дявола влезе в този свят смъртта и я изпитват всички,които са от неговия/дяволския/ дял..освен това смърт няма! Има успение/заспиване/. смъртта е само врата,през която се влиза във Вечния живот. Нещата са..ясни и прости. за невярващите са главоблъсканица!
68
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нека Бог, в Името Христово да ни опази, нас и семействата ни. От ваксини и ваксинирани.Амин
67
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом този игумен стана адвокат на Пфайзер работата е ясна.Има ли въобще останал нормален човек да мисли ,че всичко това се прави за негово добро?
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък около тоя манастир мирише на сяра, ама те не го усещат, ако ме разбирате.
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, фанатици, които завличат всички към дъното. Добре , че са малцинство. Жалко, че само в България се оказаха мнозинство...
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно ли Кунчев е с белодробна тромбоемболия и инфаркти? Ми той направо с единия крак в чувала... Тия от ВМА ще са факири ако го оправят. Ама хубаво поне, че опитват. Най-малкото ще натрупат опит. Иначе това са точно "страничните ефекти" от ваксините, причинили смъртта на много хора до сега по света. И не знам някъде да са провели успешно лечение на тези "странични ефекти"...
63
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
След превземането на Велико Търново от османските турци през 1393г. свети патриарх Евтимий е пленен и поведен към заточение. В житието му, написано от Григорий Цамблак, четем за случилото се преди да бъде отведен от турците: "Някой от народа с ридание му извика: "Кому ни предаваш, добри пастирю?" А той рече: "На Светата Троица ви предавам - и сега, и во веки!" Велика благословия! Православните българи винаги сме били закриляни от нея и ще бъдем. Амин!
62
4
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Ами американската FDA, която разреши ваксината на Pfizer предупреди, че още няма доказателства, че ползите са повече от рисковете при третата бустерна и поради тази причина и още няколко други компромисно или по-скоро под натиск я разреши за хора над 65 години и в рискови групи, като ясно изрази, че не я препоръчва за по-млади здрави хора, но тук очевидно корупцията и липсата на достатъчно мозък надделя. Но ковчезите нямат джобове!
61
3
 
6
 
! Отговори
духътнафортдетрик преди 2 години
А бре попетата що не кажете на баш кристияните от Фашингтон да си ликвидират ядрения арсенал с който плашат и шантажират света?Мълчите гнусни килимявки!Та ковида е от Форт Детрик!От там е и духа на печатарите на нефелните зелени хартийки!
60
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този първо да прочете Библията, тогава да говори тъ_потии. Дори там пише за ситуацията, в която се намираме в момента. За такива като него пише, че се поклоняват на дявола чрез действията си, така че... у лево... :)
59
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека тоя не се изявява като говорител на Атон, в интернет има точно обратното твърдение. А тов ка тил нека каже йак е другаря Анфел Кунчев във ВМА с белодробна тромбоемболия на ляв дроб и инфаркт след 3 дози вакси или вартоломей със стенд след ваксинация
58
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фанатизъм има в душите на Българите и това идва от комунизма.Той в България е подобен на Русия. Има много зло в тяхното съзнание и подсъзнание. Тази държава е обречена на провал. Нивото на хората е изключително ниско във всички аспекти. Ако не бяхме в ЕС и НАТО,сега щяхме да се избиваме за храна.Срам и позор е всичко в България.Ако искаме да се оправим,трябва много сериозна намеса от вън.Тук няма нито лидъри ,нито хора.
57
1
 
7
 
! Отговори
Крети до Българин преди 2 години
Забравяш Грузия която ни е построила Бачковския манастир и св. Габриел.