От Атон за антиваксърите: Мирише на смърт, те не го усещат

Този фанатизъм е напълно противен на християнството
8 ное 2021 11:22, Елка Василева
145
От Атон за антиваксърите: Мирише на смърт, те не го усещат
Снимка: архив, БГНЕС

Около нас мирише на смърт, а те не го усещат, заяви пред гръцката телевизия Мега игуменът на светогорския манастир Есфигмен Вартоломей в коментар за противниците на ваксинацията.

Още по темата

"Не може, когато някои имат определен начин на изразяване, да очернят борбата на останалите. Цари един фанатизъм сред някои хора, който показва, че въпросът не е само медицински, а е станал и духовен. Този фанатизъм, този гняв, тези проклятия изразяват фанатизъм, един дух, който е напълно противен на християнството. Около нас мирише на смърт, а те не искат да я усетят, не искат да я помиришат, и повличат народа със себе си", казва пред телевизията игумен Вартоломей.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
25
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Другарят "игумен" Вартоло(з)мей е част от фалшивия манастир "Есфигмен", създаден от еретиците-икуменисти. Игуменът на истински манастир "Есфигмен" - архим. Методий е против ваксините, както и всички истински православни християни. Ваксините срещу ковид-19 съдържат фетални клетъчни линии след аборти, а абортът е убийство и е заклеймен от Истинската Православна Църква. Призивът за ваксиниране с тези експериментални препарати е антихристиянски!
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я си гледай попските дела
34
4
 
20
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Никакви християни не са тези а сатанисти!Църквата било то католическа или православна отдавна е корумпирана и превзета от новият световен ред!В Библията се предупреждава за знака на звяра!
33
0
 
1
 
! Отговори
джуджи преди 2 години
До Анонимен:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDспука ме от смях :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пука за модата и за вашето прогресивно и за обществените нагласи!Бог казва в писанията си, преди 2-3 хил. г.-Аз съм същият вчера, днес и утре.И да, Той иска да сме фанатици за Неговата кауза.А дървото от, което е забранил да се яде е именно познанието, науката, философията и окултното.И вижте на какво дередже сме?!Чакам от 2-3 г. и дано, да ме прибира при Себеси!Амин
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тогава всички ваксинирани тичат с отворени гърла да проповядват ваксиниране, а който не желае е заклет като някакъв еретик. Ефекта на прецаканият, щом той се е прецакал, дай всички да са. Защо ваксинираните не уважавате мнението на другият, който не иска да се ваксинират и ги наричате убийци. Неваксинираните ли създадоха този вирус, те ли заразиха всички останали???
30
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Не е Мега игумен бе, телевизията е "Мега"...
29
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Това е коварна новина! Всъщност мнозинството монаси на Атон не са ваксинирани и даже в един вестник в Гърция бяха изразили съжаление! И как го е написала неграмотната безбожница, която е авторка на статията! Мега игумен бил... Каква лексика... Той е набоден и затова говори така. Но за неваксинираните монаси не говорят много-много продажните медии! Опитват се евреите да победят православната ни вяра, но това е невъзможно.
28
2
 
24
 
! Отговори
Престанете преди 2 години
да наричате антиваксъри хора,имащи всички ваксини от имунизационният каландар!!!!
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, прав е човекът - около ваксинираните мирише на смърт.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са дяволско дело, а Вартоломей ги одобрява. Явно и той е обладан от Лукавия.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21То пък ти имаш, вярвай си.
24
4
 
17
 
! Отговори
Тия преди 2 години
Не вярват в Бог , а в Сатаната ! Из Роо ди !
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Абсолютно не е. А пък фанатиците да си помислят дали искат да живеят или не. Ако не - да отиват при създателя си. Но защо и другите, ето това не го разбирам. Къде е човешкото в цялата тази история, не е ли религията създадена за човека а не против него? Тука съзирам едно голямо противоречие между мисълта за религията като упование човешко и фанатизма който не разрешава хората да се лекуват, тоест да бъдат спасени. Много ретроградно. Как да вярваш тогава?
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ватикана е сатанинска ерес, православието комформиска(хродажна) клика, протестансвото се превърна в толерастия, талмудизма отдавна е обновил юдеизма. Исляма си е директно от дявола.Да стартира, края на света.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не разбрал Оооооо, значи когато неразбиращите от нищо пазачи по моловете / и подобните им/ се правят на вирусолози из нета - това е в реда на нещата, но когато духовен водач призове вярващите към разумно поведение и доверие в медицината - е, това вече е недопустимо?
20
3
 
11
 
! Отговори
Бря преди 2 години
А сега очаквам същото доверие по отношение на теорията на Дарвин, за произхода на видовете.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма мозък.
18
5
 
20
 
! Отговори
Бря преди 2 години
И духовенството да изрази токова ярко доверие в науката. Такова единомислие с политиците аз не помня да е имало.
17
7
 
27
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Не знам защо тия попове не си гледат камбаните, ами се правят на вирусолози?!