Проф. Виткова: Тежко болните не се хоспитализират навреме

Причините за високата смъртност у нас са комплексни, смята тя
Обновена: 10 ное 2021 10:36 | 10 ное 2021 10:35, Ния Христова
22
Проф. Виткова: Тежко болните не се хоспитализират навреме
Снимка: Pixabay
"Във високата смъртност участват и редица недостатъци на организацията на наблюдението на пациентите в извънболничната помощ. Не успяваме да наблюдаваме добре тежко болните от коронавирус и те не постъпват в болница навреме".
 
Това каза в ефира на bTV д-р Мими Виткова, председател на асоциация на лицензираните дружества за доброволно осигуряване.
 
Тя обясни, че е късно да се потърси помощ от лекар, когато усетим задух.
 
"Трябва да има високо ваксинационно покритие, а причините за високата смъртност за комплексни".
Още по темата
 
"Страните, които постигнаха ниска смъртност, но с висока заболеваемост, са тези с високо имунизационно покритие", отбеляза д-р Виткова.
 
Според вирусолога проф. Радостина Аргирова трябва да търсим лекарска помощ навреме, ако имаме съмнение, че сме заразени.
 
"Не бива да се колебаем относно ваксинацията, защото само тя ще ни предпази от високата смъртност", каза тя.
 
Д-р Виткова смята, че различните мнения отнсно мерките и ваксинацията са резултат от нестабилната политическа ситуация в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
И това е единствената причина броят на починалите да не е двоен и троен. Айде, акъл от главната спиновъдка на републиката не щем. Що си мисли, че всички сме млади или с къса памет.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** кво иска таа? Да натъпчеме болниците с хипохондрици ли?Мангъров много правилно каза - 300 са истински болните макс., другите не трябва в никакъв случай в болница, за да не заразят други болни!
17
1
 
2
 
! Отговори
Скрий се, преди 2 години
*** ммууу нно некадърна.За.тези "комплексни причини" имаш и ти "заслуга" като министър на здравеопазването. Да си министър не е като да си председател на някакво здравно осигуряване, па и да се чуди човек как си се намърдала на такава длъжност.Ха, и що ли пък да се чудя, като знам ч сте първи на лапачката.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев укрива тероризма
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как ще ни предпази ваксинацията, като всеки ден умират ваксинирани? Други са средствата - природни, достъпни. Защо не ги казвате на хората? Съучаствате ли в това престъпление?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14: Доста философски казано. И все пак е добре да го отложим до максимално възможното :))
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Висока заболеваумост и висока имунизация?! Ама умрелите били малко?! Що за ваксина е това?!Когато пътувах за Тайланд, си сложих куп ваксини и си изкарах супер, без грам притеснение, че ще се разболея от болест, срещу която съм ваксиниран.Лошо здравеопазване, масово беден народ - висока обща смъртност - първенци сме си!Защо с ковида да е различно, Мимка?! Колкото по-рано се спрат днешните ваксини, толкова по-добре за човечеството.
12
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Яа-а-аа Мимито Виткова станала професорка сексоложка ли е :)))
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мренето е част от живота. Само тези дето не са се родили няма да ***. Дали ще се мре сега или по късно краят е предизвестен за всички без изключение. Живота е един майтап. Много от хората го вземат насериозно и се опитват да се задържат в живота с зъби и нокти. Колкото и да се задържат краят е известен. Когато Бог е създал Адам и *** ги е поставил в Рая. Там е имало вечен живот без смърт. Но *** хапнала от ябълката която и дала змията и Бог ги пратил на земята за наказание. Затова мреме.
10
1
 
19
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
НЕ се лекуват адекватно Преди Болницата! Стигне ли се до болница - вече е доста късно за много хора.
9
1
 
12
 
! Отговори
КУЦА преди 2 години
КУЦА МНОГО ПРЕДБОЛНИЧНАТА ПОМОЩ ИЛИ ЛИПСАТА НА ТАКАВА НАВРЕМЕ!!!
8
5
 
13
 
! Отговори
чистокръвен преди 2 години
В болниците ги морят по протокол. Мускулни релаксанти, тръба в трахеята и кислород 100%, пътници на конвейр за по една нощ и после новата пътека. Аз се лекувах вкъщи за една седмица, без антибиотици. Няма нищо страшно във вируса и пневмонията си изкарах и вече 1г нито болест, нито нищо не ме лови с доживотен имунитет.
7
1
 
18
 
! Отговори
Така е преди 2 години
...щото Леко болните НЕ СЕ ЛЕКУВАТ ПРАВИЛНО И СТАВАТ ТЕЖКО БОЛНИ. ИЗПУСКАТ СЕ!!!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко болните нямаше да претоварват болниците, ако бяха излекувани докато са леко болни. Ама то - грижа йок!
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните, нали сте подписали информативно съгласие? С какво право търсите лекарска помощ? Когато си слагате подписите мислете!
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може такова нещо бе антиваксъри! Защо вече не пишете за чиповете! Измряхте ли? Никаква активност нямате. Разочарован съм от вас.
3
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква лекарска помощ навреме, като болниците са задръстени от антиваксъри, които до последно са писали дивотии по сайтовете и не са спазвали мерките! Нали от 10 накрая ще те приемат в последната болница и то в коридора, ако имаш късмет. Другите *** като мухи по къщите си или в линейките.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Страните, които постигнаха ниска смъртност, но с висока заболеваемост, са тези с високо имунизационно покритие", отбеляза д-р Виткова.Явно високата заболеваемост вече е постижение? Какво разбираме ние с гайдите, веее!
1
9
 
6
 
! Отговори
Цц преди 2 години
ДНЕС ИМА ПОЧИНАЛО 13 ГОДИШНО ДЕТЕ БЕЗ ДРУГИ БОЛЕСТИ!