Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират

Масово не се спазвали противоепидемичните мерки
200
Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Споровете за и против ваксините са безсмислени. Компетентните хора взимат решения и те трябва да се спазват, въпреки че на едни се харесват, на други - не, коментира пред  БНТ доц. Любомир Киров, председател на сдружението на личните лекари.

Още по темата

Той изказа крайното се възмущение, че масово не се изпълняват противоепидемичните мерки като носенето на маски, спазването на дистанция, както и слабия темп на ваксиниране.

"Американците дали са толкова загубени, та обвяват, че и децата над 5 г. ще се ваксинират, а в Израел ще поставят и 4-а доза? Кой иска да се оперира, кой иска да си счупи крака - никой? Налага се, за да си жив. Така е и със спазването на мерките и с ваксините. Носете си маските и бъдете на разстояние. Срам ме е да дам интервю в международни издания, тъй като ме питат защо българите не искат да се ваксинират", призна доц. Киров.

Лекарят обясни, че връзката лекар - пациент не е скъсвана, сега се осъществява по малко по-различен начин.

"Пациентите, които не са с COVID, също изискват своята грижа. Те не идват на лекар, което води до проблеми и надхвърляне на лимита за изследвания. НЗОК да не си и помисля за някакви санкции", допълни д-р Киров.
Според него напоследък има завишен интерес към ваксинирането и зелените сертификати подтикнаха този процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари