Влиза в сила сертификат за антитела, ще е валиден само у нас

Стойностите да надвишават нива от 150 IgG
11 ное 2021 07:00, Анисия Иванова
35
Влиза в сила сертификат за антитела, ще е валиден само у нас
Снимка: БГНЕС

От днес се въвежда зелен сертификат за наличие на антитела. Изискването е антителата от типа IgG да са лабораторно изследвани, като стойностите да надвишават нива от 150 IgG. Сертификатът ще бъде валиден 90 дни.

Целта е този сертификат да бъде притежаван от хора, които са добре предпазени от следваща зараза с вируса. Тоест не просто преболедували, а преболедували и защитени. Този сертификат ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, без да знаят, хора, които са си купили от аптеката антигенен тест и са видели, че са положителни и въобще не са отишли в болница, а са се самоизолирали. Също така ще важи за хора, които по-късно са постъпили на лечение, но поради тази причина може да нямат верификация с PCR или антигенен тест, припомня БГНЕС.

Изискването за тестовете е да имат над 90% чувствителност и да са сертифицирани. IgG са най-дълго живеещите антитела, затова изследването ще признава тези антитела. Изискването за IgG над 10 пъти над нормата, е, за да има наистина защита.

Удостоверението ще се издава от Националната здравна информационна система. Когато даден човек направи своя тест за антитела, лабораторията ще изпрати резултатите към системата. Отговаряйки на изискванията системата ще издаде такъв тип удостоверение и ще върне на лабораторията референтен номер, с който даденият човек от his.bg ще може да получи своя зелен сертификат за антитела.


35
Още от Коронавирус
Защо хапчетата срещу COVID-19 не могат да заменят ваксините?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 седмици
До до 19Правих си тест за антитела срещу SARS-COV-2 защото съм го преболедувал средно тежко през януари.Струваше в тази лаборатория 35 лв и при норма >10 имам 87.Но всяка лаборатория работи с различни фирми и при всяка референтната стойност е различна!Освен това не бъркайте този тест с теста за IgG и IgM.Те се позитивират при всички вирусни инфекции!!!Те не са специфични за Ковид-19!!!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ваксинираните дали са достигнали такива нива на антитела но май никой не ги е изследвал. Такива нива няма и аз не вярвам на двойни стандарти. Например защо не ме пуснаха в дрогерията в мола, по заповед на РЗИ.ДВОЙНИ стандарти както и с нивата на антитела ами те дали се постигат след ваксинация. Съмнява ме.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще, се справим с кризата типично по български.Ние,56484 ще се правиме, че се ваксинираме-те ще се правят, че ни проверяват.ИнаК, друго яче Нема ...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На хартиен носител откъде ще се получават сертификати? Много хора използват по-стария вид мобилни телефони и не могат да показват сертификат чрез телефона си.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първо децата не се заразяват лесно и второ 90% от тези тестове са взети неправилно убеден съм. ----///----- Тоест?
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Залудо се косите. За последната 10-дневна разходка из България все едно някой някъде ми е искал сертификат. Правя резервация за заведение - "Много се извиняваме, но знаете, че трябва да сте със сертификати. Ние, разбира се, няма да гледаме, но си носете за всеки случай" Обичам тая страна. Спокойно мога да си принтирам образеца на лист хартия и да си ходя навсякъде с него
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много ще ми е интересно, дали хората, които вярват, че ни крадат ДНК-то ще си извадят зелен сертификат чрез тест за наличието на антитела
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За тия пари за антитела ще си взема една каса бира.
26
0
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 2 седмици
Тези 37832 ученика вчера бяха тествани с тестове с 62% достоверност и то само в активната фаза на заболяването от неквалифицирани да извършват такъв тип тестване лица.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копаем дъното другарЕ. Рундьо- вирусолог номер едно в света.
24
0
 
7
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 седмици
Ахааа, това явно е нещо като нормите на автомобилите при ГТП!Хора доста по-умни от нашите "специалисти" сложили ЕВРО 4, но у нас сме в категория 2........
23
1
 
9
 
! Отговори
относно мерките преди 2 седмици
Да се ваксинира само населението 60+ и то по желание, след консултация и тестване. Най-често К-19 протича с усложнения и летален край в тази възрастова група. Старите хора цял ден обикалят магазините, пазарите, събират се, защото имам е скучно. Децата да учат присъствено, дистанционното обучение е неефективно, със строг сутрешен филтър от мед. лице като посещаващите деца ясли и градини. Хора, които се събират на закрито по повод да се тестват. Да се признават преболедували без и със антитела.
22
0
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 2 седмици
Тестът за антитела срещу коронавируса... е специфичен и няма нищо общо с тестове за общ брой антитела... Струва 180 лева... Никой няма да да ти признае друг тест...
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Премахнете всички глупави сертификати. Сега могат да са доволни кръчмарите. Нали те ревяха за тези тестове.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поредната манипулация на хунтата, че мислят и разбират проблема. Мoшеници...
19
1
 
4
 
! Отговори
do 17 преди 2 седмици
E как вероярността е 50/50, от къде е тази статистика, 150 IgG не са толкова високи антитела, аз имам 338 IgG
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първо децата не се заразяват лесно и второ 90% от тези тестове са взети неправилно убеден съм.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
180 лева струва такъв тест и вероятността да ти признаят имунитета е 50/50. В случая това е само отбиване на номера от хунтата и Кацаров...Целта е да бъдат ваксинирани всички, които не искат.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вчера бяха подложени на тестване за К-19 - 37832 ученици и само 5 проби са положителни. Тествани са и близо 1100 души педагогически и помощен персонал и само 3 проби са положителни. Сега внимавайте! Всичките, които са били тествани са не ваксинирани, ще рече, че не притежават никакъв сертификат. Утре тези близо 40000 теста няма да фигурират в официалните бюлетини. Още по-интересно щеше да стане, ако бяха тествани и ваксинираните учители? А "математиците" - децата ги направиха на пух и прах :)
15
3
 
10
 
! Отговори
DD преди 2 седмици
Само че има една малка подробност,...всички набодени с фазеряк, сега рзи тата ще ги привикат за контролен тест, и като са под 150,.. духинг, отнемат зеления паскйвил и си гол и бос, и пак жък.Мой познат го лъзнаха така, :) Най доброто предстои.