Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни

Случаите на зараза в страната пак се увеличават
12 ное 2021 19:20, Красимир Ангелов
108
Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни
Снимка: БГНЕС

Норвегия планира да започне да предлага трета доза от ваксините срещу КОВИД-19 на всички над 18 години и ще предостави на общините възможността да използват цифрови "ковид пропуски", за да се справят с продължаващото увеличаване на случаите на зараза, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

Норвегия досега ваксинираше с трета доза само хората на и над 65 години.

"Всички хора на възраст над 18 години ще имат възможността да си поставят трета доза догодина", каза премиерът Йонас Гар-Стьоре на пресконференция.

В края на септември Норвегия премахна последните рестрикции, въведени срещу коронавируса, които цели 18 месеца ограничаваха социалните отношения и спъваха работата на много бизнеси.

Стьоре каза, че въпреки всичко в страната няма пак да се налага локдаун, отбелязва БТА.

Въпреки че 87 процента от пълнолетните хора в Норвегия са ваксинирани с поне две дози ваксина срещу КОВИД-19 и 70 процента от цялото население са ваксинирани, броят на инфекциите и хоспитализациите сега бързо нараства.

В националната си ваксинационна кампания, в която от септември са включени всички деца и хора на възраст над 12 години, Норвегия използва ваксини, произведени от компаниите "Пфайзер" и "Модерна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксина или ковид-това е въпросът.
93
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Според мен траен имунитет може да се получи само след -6 тата дозаВовек и веков
92
0
 
9
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 години
Насилственото включване в медицински експеримент е престъпление против човечеството, фашаги! Някои май напълно изгубиха връзка с реалността и почва под краката си!
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре и тея се върнаха към нормалното!
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от първата вълна хората не са се възстановили. От 1,5 години. От ухан също. 2 години.
89
1
 
12
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Той ковида от година и половина, обаче разболелите се не се оправяли с години хе хе. Ей, накрая и аз ще започна да вярвам, че ви слагат нещо по-така в тея ваксини. Просто от ден на ден все по-изтрещели ваксъри срещам.
88
2
 
9
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Ами щом е толкова страшно - ваксинирай се! На 12 тата доза може да си направиш абутурентски бал. Нали се сещаш... кой каза 1, 2, 3...
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай 8 милионен град го тестваха за 3 дни заради 2 случая. И откриха още 4 случая. Друг град-11 милиона, го тестваха за 4 дни. Това се казва тестване. Това се казва статистика.
86
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се, че ковид инфекцията има 16 х по-висока смъртност от сезонния грип. А 1/3 от преболедувалите правят постковид -с месеци и години не се оправят . Това си е патент на ковида.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статистиката за смъртността се базира на милиони проследени. Бг статистика за нищо не става. Бройката регистрирани е нереално малка, защото народът се крие от тестване. Данните са от държави, които масово тестват.
84
0
 
13
 
! Отговори
Бацеви Билчо преди 2 години
Нали затова е тоя форум,аз съм в Испания,друг в Канада,трети в Германия.Някои държави вървят напред с мерките и затова предполагаме какво ще стане в BG.Много българи ще се върнем,но ако в BG правят същите простотии като тук умира ни надеждата.Безусловен базов минимален доход е приет в Испания,бустера е закупен,колич.за 23-24г.са договорени,81%са ваксинирани от 12 нагоре,заразата пак я увеличават,с трета са всички над 65г.,остава само да щракнат капана като Италия и Австрия.
83
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Има слухове, че ще има голям глад. Ваксините, дали не подобряват вкусовите качества? Затова ли ги правят на ГМО. Питам, защото трябва да се дъвче нещо.
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, антиваксърите винаги могат да станат ваксъри и да се ваксинират. По-интересно обаче е обратното, мога ли да се отваксинирам, когато разбера, че съм се прецакал?
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невъзможно, всички с 2ра доза са напълно защитени, това е фейк нюз!!!
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мангъропитек "след всяко боледуване по някой орган ще им се уврежда" --- хахаха, сладур! Викаш друго е да се боцнеш и наведнъж да получиш възпаление на всички органи - сърце, бъбреци, бял дроб, черен дроб... Да не говорим за тромбите, ама те дето се вика са бонус. А ако успееш да оживееш следва отслабването на имунитета.. по 5% на всеки 2 месеца! Доказано! Айде честито!
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Смъртността е 6%. Доказано е. Както е доказано, че 30% развиват тежка форма и имат нужда от хоспитализация." -- Смешкоооо, кой заблуждаваш бе??? Дори и в БГ по официални данни не е толкова! По официални данни имаме 650 000 заболели и 25 000 починали! Това няма и 5% смъртност! А да не говорим, че реално заболелите са поне 3 пъти по 650к! Аре чи.ба тр.ол ваксаджийски! Ходи си пий антикоагулантите, за да можеш и дгугата седмица да продължиш да тро.лиш за жълти стотинки!
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде на препаратите. Айде оФце, време е за доене. После идва и петата вълна. Еииии, честно не мога да повярвам "умно-красивите" какви деbили са. По-добре ***.ьо и "неграмотен" отколкото предател и про брюкселско-американска шма.тка
77
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно се задава вълната на ваксинираните. Лошото е, че сеят заразата не само помежду си, но заразяват и невинни. Време е да се преосмисли зеления сертификат и да се забрани на ваксинираните да пътуват и посещават обществени места. Това да си бъде превилегия на чистокръвните.
76
1
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Днес към 15ч. минавам пункта на Орлов мост в метрото. Наредили се и чакат иглата. Навели глави и очите им, като палачинки. Много мъка имаше в един мъж. Все едно имаше погребение.
75
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е 6%. Доказано е. Както е доказано, че 30% развиват тежка форма и имат нужда от хоспитализация.