Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни

Случаите на зараза в страната пак се увеличават
12 ное 2021 19:20, Красимир Ангелов
108
Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни
Снимка: БГНЕС

Норвегия планира да започне да предлага трета доза от ваксините срещу КОВИД-19 на всички над 18 години и ще предостави на общините възможността да използват цифрови "ковид пропуски", за да се справят с продължаващото увеличаване на случаите на зараза, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

Норвегия досега ваксинираше с трета доза само хората на и над 65 години.

"Всички хора на възраст над 18 години ще имат възможността да си поставят трета доза догодина", каза премиерът Йонас Гар-Стьоре на пресконференция.

В края на септември Норвегия премахна последните рестрикции, въведени срещу коронавируса, които цели 18 месеца ограничаваха социалните отношения и спъваха работата на много бизнеси.

Стьоре каза, че въпреки всичко в страната няма пак да се налага локдаун, отбелязва БТА.

Въпреки че 87 процента от пълнолетните хора в Норвегия са ваксинирани с поне две дози ваксина срещу КОВИД-19 и 70 процента от цялото население са ваксинирани, броят на инфекциите и хоспитализациите сега бързо нараства.

В националната си ваксинационна кампания, в която от септември са включени всички деца и хора на възраст над 12 години, Норвегия използва ваксини, произведени от компаниите "Пфайзер" и "Модерна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
новина, която няма да прочетете тук - Канада е сключила договори за доставка на "ваксини" до 2024! Който си мисли, че Дания, Норвегия, Австралия, Канада и т.н. са далеко.. най-добре да ходи да се реди на опашка за ваксини, че може да свършат.
73
1
 
17
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
От какво ви спасяват ваксините от болест с 0,04% риск от смърт от преди ваксините.Сертификатът от какво ви спасява,като изтече нали ще го подновиш с нова ваксина.Какво ви спасява като работа не искат да има за всичките,това къде пуши ще спре да пуши,за да работиш ваксинка,докога- докато детето ти забели очи и приемеш минимален безусловен доход,защото спасяваш света от затопляне.
72
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След жесток локдаун почти година и с много малко преболедували , вече 2 месеца без никакви мерки. Да, имат случаи х 1500 дневно, което си е рекорд за тях. Но са леки случаи, защото са ваксинирани. И децата. Умрелите са от неваксинираните.
71
1
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Ами колкото понася и другите. Всеки следващ път е все по-леко. Така е оцеляло човечеството. Ваксините са от съвсем скоро.
70
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въпреки че 87 процента от пълнолетните хора в Норвегия са ваксинирани с поне две дози ваксина срещу КОВИД-19 и 70 процента от цялото население са ваксинирани, броят на инфекциите и хоспитализациите сега бързо нараства." --- това изчерпва всичко! Фактите са, че "ваксините" не работят! От там нататък всеки да си мисли защо искат всички да ни набодат!
69
3
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Какво ни интересува Норвегия. Защо няма данни за бушмените? Там на коя стреличка са?
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75 Пак питам. Ти лично ли ги брой, Овча Главо?
67
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедувалият ще боледува пак. Тези, които бяха болни от британския, сега боледуват от делтата. Колко точно пъти може тялото да понесе тази тежка инфекция? Ще се ваксинираш, и още как! за да се опазиш.
66
2
 
8
 
! Отговори
До от Испания преди 2 години
Ама то и ние си преболедувахме и забравихме. Останаха само някакви ваксинирани за разнасят заразата, ама скоро ще я разнасят само помежду си, та и това не е проблем.
65
2
 
11
 
! Отговори
До69 преди 2 години
На какъв език трябва да ти се говори, Норвегия регистрира своят най голям брой жертви и новозаразени от началото на пандемията,въпреки своите над 70% ваксинирани люде.
64
1
 
13
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Нищо ново.Засега се успокояваме,че не са задължителни.Верно тия ваксини нещо им засега мозъка на ваксинираните, та не могат да осъзнаят в каква дупка ни вкарват от която излизане няма.
63
1
 
13
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Кои ваксини, първата, третата, или четирсет и петата? До някое време ще спасяват, ами после? Болният боледува тежко веднъж, ваксинирания, колко дози може да понесе преди да му се избуши имунната система и да започне да умира от тривиални микробчета?
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ти ли ги брой Овча главо ?
61
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норвегия има ръст на инфекциите, да - 1500 дневно средно за последната седмица. Вчера починали-1. Един човек!!! Не разбирате ли , че ваксинити спасяват!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че скоро ще "обърнат" зеления сертификат и право на такъв ще имат само неваксинирани.
59
0
 
17
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
До 62 Защото нямаше масова психоза, клен. Бабичките и старците ни мизерстват от години. Пият по една торба хапчета и вярват на телевизорите. За две години побъркаха хората. За това са пълни болниците. Играят си със страха на хората. А най-големият страх на човека, от смъртта. След всекидневна промивка на мозъка, какво очакваш
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще видим какво друго са ни измислили сценаристите. Дози, дози, поредни дози. Да не стане така, че да няма на кого да ги слагат, че ще стане весело.
57
1
 
12
 
! Отговори
IMMORTAL преди 2 години
Аз се ваксинирам само с норвежки Блек Метъл, другото е дрън, дрън... Интересно ми е Варг/Бурзум какво казва по темата... По едно време имаше ютуб канал...
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Трета доза... а още няма и година от както пуснаха ваксините! До коя ли ще стигнат след още една година? Колко дози може да понесе организма?
55
1
 
13
 
! Отговори
Направо целия флакон преди 2 години
да слагат наведньж, няма какво да си играем с детски дозички на всеки няколко месеца.