Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни

Случаите на зараза в страната пак се увеличават
12 ное 2021 19:20, Красимир Ангелов
108
Норвегия смята да поставя трета доза на всички пълнолетни
Снимка: БГНЕС

Норвегия планира да започне да предлага трета доза от ваксините срещу КОВИД-19 на всички над 18 години и ще предостави на общините възможността да използват цифрови "ковид пропуски", за да се справят с продължаващото увеличаване на случаите на зараза, обяви правителството, цитирано от Ройтерс.

Норвегия досега ваксинираше с трета доза само хората на и над 65 години.

"Всички хора на възраст над 18 години ще имат възможността да си поставят трета доза догодина", каза премиерът Йонас Гар-Стьоре на пресконференция.

В края на септември Норвегия премахна последните рестрикции, въведени срещу коронавируса, които цели 18 месеца ограничаваха социалните отношения и спъваха работата на много бизнеси.

Стьоре каза, че въпреки всичко в страната няма пак да се налага локдаун, отбелязва БТА.

Въпреки че 87 процента от пълнолетните хора в Норвегия са ваксинирани с поне две дози ваксина срещу КОВИД-19 и 70 процента от цялото население са ваксинирани, броят на инфекциите и хоспитализациите сега бързо нараства.

В националната си ваксинационна кампания, в която от септември са включени всички деца и хора на възраст над 12 години, Норвегия използва ваксини, произведени от компаниите "Пфайзер" и "Модерна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 2019 е нямало това натоварване на докторите .Да се грижат за толкова много болни хора на веднъж.
53
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво се хвалеха някои, че в западна Европа вече били забравили за пандемията и живота там се бил върнал към нормалното? Толкова е нормално, че сега трета доза ги чака! За информация само: след петата доза приложена на тези, които са участвали в предварителните тестове, живи няма!
52
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
муа-ха-ха
51
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи през 2019 година е било пълно с доктори и сестри и са умрели 108 хиляди, а тази понеже са избягали и вече ще умрат около 140 хиляди.
50
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България през 2019 година са починали 108 хиляди човека . През 2020 са починали 124 хиляди ,а до първи ноември 2021 година са починали 128 хиляди, тоест тази година ще ударим рекордните 140 хиляди. За последните 2 години ще може да се хвалим , че сме с най малко набодени и само 50 хиляди починали повече.
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността е от не добрата здравна система.Поинтересувай се колко доктори и медицински сестри напускат страната.Не може един доктор и една сестра да обслужват 50 човека.Назад да ли е така?Няма кислород ,няма легла,може би грешно лекуване ,болна нация от хубав живот.Излиза ,че фриканците са по здрави от нас ,понеже при 5-6% ваксинирани не са първи по смъртвоят.
48
1
 
8
 
! Отговори
cho преди 2 години
5 райх, ти ли си?
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който твърди че поредната доза е конспирация да се замисли пак. Жокер - периодичното ваксиноране срещу 'ковид' ще е доживот.
46
0
 
20
 
! Отговори
До39 преди 2 години
Що да е унищожена бе пич?На Книга имаме 350 болници,50 хиляди легла,30 хиляди лекари,40 хиляди сестри и медицински персонал,бюджет за здраве 5 милиарда лева,доплащане от пациенти още 5 милиарда лева,ами на първо четене не е идеална ама като данни си е баш добра!Да ама всичко това е на КНИГА, Единствено реални са парите които прибират нашите некадърници!
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Бог, след искрено масово глобално покайване, може да ни помогне! Но, ако това за нас е анахронизъм-сори!!!Оставя ни на другия.
44
0
 
22
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
И лошият пример е пример. Лъснаха корупцията и кражбите.
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките норвежци, притеснително им са се увеличили смъртните случаи до 4 човека дневно и веднага отиват за бустерче. Путин и той днес казал, че ще си слага трета доза и той е за оплакване
42
0
 
33
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тъй , тъй .....електронно сертификатче за 3-та дозичка ...хо-хо-хо....!? Два пъти набодените са в графата " антиваксър " ....хо-хо-хо.....
41
0
 
28
 
! Отговори
ъъъ до 45 преди 2 години
Е, те откъде да знаят колко дози ще ти трябват, за да опънеш петалата. То за всеки човек си е индивидуално..
40
1
 
22
 
! Отговори
Споко, преди 2 години
руснаците казаха,че до няколко месеца ще имат ваксина срещу Астра-Зенека:)))
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има интелекта на българите с корумпираното ни здравеопазване!?
38
1
 
12
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
Подтикваш към самоубийство. Престъпник си! Ще бъдеш наказан.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще уточнят ли колко точно дози трябват през живота на човек,за да се чувства защитен постоянно,ако я карат по една на година,някои може и 40 -50 дози да стигнат и нагоре,дали вредата от тях няма да превиши ползата
36
0
 
26
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, стига бе! Верно ли? И последният положителен пример отиде в канала.. Нищо да слагат третата доза, ние ще наблюдаваме внимателно. Впрочем, зелените сертификати за мижавите две дози ще продължат ли важат или дотук бяха?
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези сиропи и дрога, бих предпочел второто. Поне ще ми стане весело. Пък и няма да получа миокардит или перикардит. Поне ще си летя в облаците.