За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви

ЦИД: 1/3 от българите вярват, че COVID-19 е измислица
12 ное 2021 15:24, Елка Василева
373
За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви
Снимка: архив, БГНЕС

40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните случаи от COVID-19 са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че COVID-19 е измислица. Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22 октомври и 8 ноември, предаде БНР.

Още по темата

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с COVID-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания.

"Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен300 Говедарите имаш предвид ,нали ? Дето изпускат газове .
291
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1984 ТЕ ,тоталитаризма и фашизма , насилието ,с-о-до.-мията и мракобесието ,наричат демокрация .
290
0
 
1
 
! Отговори
до298 преди 2 години
А т-р-о-л-о-вете сте хомоимбецили !
289
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
kunchev e v chuvalaw gradinatai vaksinaciata produljava
288
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията - с-о-р-сосиди ! Докога ше ги тиражират тези марионетки ?!
287
6
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ковид-вируса е обикновен вирус, на който изкуствено са приложени щипчести протеини. Организмът на заразените се справя с вируса, но някой хора се АЛЕРГИЗИРАТ и за съжаление умират от алергична реакция към протеина в шиповете, прикачени към вируса. Така, че, ключето за оздравяване е - да няма стрес и да сведе хистамина до минимум, чрез антихистаминови препарати (алергозан; урбазон и др.), витамин Ц, магнезиев цитрат и вместо вода - чай от агримония. А в болниците ги лекуват от пневмония...
286
4
 
16
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Каква демокрация? Това си е чист тоталитаризъм, а този т. нар. център е един пропаганден лост.
285
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбира се че е измислица ние си пием бирата а кунчеф за едни пари се набоде с ваксината и си навлече здравословни проблеми баце понеже е тарикат си набоде физ.разствор затова нищо му няма и се пени по телевизиите с 200-тао баче накара верните м,у кучета да се набоцкат и сега ще си носят последствията така е за пари си съсипаха здравето очакват ги тромбози, сърдечни проблеми и ...
284
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ.-НИСКОИНТЕЛИГЕНТНАТА. НАЦИЯ. В. СВЕТА.
283
20
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
"Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини." Това се вижда и с просто око ако човек комуникира 5 минути с някой от антиваксърите.
282
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема са тия от телевизията. От сутрин до вечер плашат хората. И е интересно, всеки ден ли лъжат или излъгаха за бройките при децата? А за тоя със суеверието, при тези бройки дето цитирах ако не вижда нещо съмнително, не е лошо човече да ходиш да се изследваш. И без туй ваксинираните подлежите на наблюдение, понеже участвате в експеримент. Може да открият зависимости на намаляване на интелекта и възможността за самостоятелно мислене след ваксинация. Нужен ви е телевизор за да "мислите".
281
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи 40 процента не подкрепят "мисълта" на вожда- той е ***, значи е вие сте прости. Но 60 процента очевидно са *** или като любимата си тиква.
280
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами лъжа е! Това, че някой е тестват позитивно за ковид, не значи, че е болен от ковид или, че ковид е причината за смъртта! Вече всички знаят, че да си тестват позитивно всъщност е лъжа, тъй като тези тестове са лъжливи!
279
17
 
4
 
! Отговори
... преди 2 години
Антиваксърството е коктейл от суеверие,наивитет,озлобеност,магарешки инат и амбициозност...
278
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да лъжат - ми да вземем например онзи ден, тествани с "близалки" 32 000 деца, и открити в тях 5 позитивни. Днес данните са - 32 813 теста и в тях открити 3953 позитивни. Явно тези деца или техните родители не живеят заедно. *** кво да обръщаш внимание, то разликата е съвсем незначителна. Абе извънземна работа. Българска. Та вярвайте в дядо Коледа. Като казали от Франспрес, той е ваксиниран и ще донесе подаръци за всички
277
2
 
6
 
! Отговори
Магнитски преди 2 години
Шиши им казва какво да пишат.Журналята само изпълняват.Днес им казва 40, утре 400.Според зависи в какво настроение е .
276
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм , че 80 % от българите са уверени , че лошото ниво на здравеопазването е основна причина за жертвите .
275
1
 
0
 
! Отговори
Рада преди 2 години
Земята може да се върти а мож и да не се върти. Зависи кое от къде го гледаш . Обаче хряна се слага за друго. Не е за ядене.
274
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е грип, а сериозна инфекциозна болест, треска първо качество. Вече пети ден ме тресе, няма лабаво. Ако сте възрастен човек, за когото няма кой да се грижи, май е по-добре да се ваксинирате. Иска условия, иска средства и много воля, за да се борите.
273
3
 
4
 
! Отговори
благой преди 2 години
Първата игла била само като да сложиш зелето в кацата. От втората направо вкисваш. А с трета направо се консервираш до април чак. Човека го обясни по просто му да го разберат всички