За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви

ЦИД: 1/3 от българите вярват, че COVID-19 е измислица
12 ное 2021 15:24, Елка Василева
373
За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви
Снимка: архив, БГНЕС

40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните случаи от COVID-19 са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че COVID-19 е измислица. Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22 октомври и 8 ноември, предаде БНР.

Още по темата

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с COVID-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания.

"Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали си спомняте май мунджалъците на Кантарджиев и безвкусните шегички на генералчето-коремен хирург? Мисля, че умишлено вулгаризираха проблема, за да заблудят повече хора, че всичко е на майтап.
271
1
 
2
 
! Отговори
До Рада преди 2 години
Радкее, приличаш на тези, които са се смеели на твърдението че земята се върти. Ама щом ядеш зеле и хрян ще се оправиш...
270
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Не е възможно да са само 40%. Поне 80% сме особено като се има в предвид че 10% се боцнаха доброзорно. това трябва да се има в предвид от политиците за следващите предсрочни избори т.к. ще вкараме накрая руски *** да ни управляват. По-добре с тия и свободни отколкото роби на глупостта на запада. "Мерки", "теглилки" само глупости за някакъв скапан грип. Ако нямаше мерки до сега да сме забравили изобщо че нещо такова е имало.
269
0
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Рада Госпожина Може би не е практика, но уви се случва да се заразиш при ваксинация. И ако беше един да кажеш случайно, а те трима с различни ваксини - здрави, прави мъже. Може би не е умишлено и все пак 3ма на 3тия ден след 1вата игла си е странно, особено по различно време в различни центрове... Иначе вие вижте на пазара, а нещо да кажете за 13 годишното момче с катастрофата? Да беше единствен случай и това добре, ама много често взе да се случва. Мерките НЕ помагат, а ПРЕЧАТ!!!
268
5
 
7
 
! Отговори
Рада преди 2 години
Чухна пазара дето продават кьосе зеле , две жени да приказват че ваксините правели клетките да произвеждали вируси . С някакъв шип и обвивка. И се лъжел организъма да прави анти тела . Значи почвал сам да се бори със себе си. Другия път като отида за хрян ще ги питам по подробно.
267
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привет МангърОВЦИ! Ще ви чипират и ще ви земат диинкату.Вируса изчезна още миналото лято..
266
1
 
19
 
! Отговори
с начално отделение преди 2 години
Абе да не би от ваксините да мутира вируса? Броя заболели се качва с боденето май.
265
1
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Яко надписване. Като старите кръчмари са. Химически молив на ушето и на мазна хартия решават кои е умрял
264
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо, много болен народ... много хора са с ментални проблеми.
263
1
 
3
 
! Отговори
абе еврюго преди 2 години
няма да вярваме на еврейските ви антибългарски и античовешки лъжи!
262
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това вече е сериозно изтрещял народ... Определено националната психика е застрашена сериозно. Това е тотално ***.
261
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка следваща вълна е по свирепа . Фак т.И така до ... Кога? И защо?
260
0
 
21
 
! Отговори
,,, преди 2 години
Всички коментират как българина не вярва, а никой не коментира защо българина не вярва.
259
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са да се съмняват,толкова много злоупотреби се разкриха в здравната система,превърната в търговска,че вече настигна политическата ни система
258
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже 40 % са малко. Само погледнете в коментарите какви пaпyнация са драскали...
257
0
 
5
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
До Не си само тиБлагодаря, колега. В друг форум ме посъветваха да увелича наградата на 10 000 лева, за да имало стимул, даже ми предложиха подкрепа, в смисъл ако се появи такъв протокол от аутопсия, да додадат някой лев. Повярвайте, не съм стиснат, но повече от 2000 лева не мога да дам, аз съм средна ръка човек...
256
1
 
20
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ами фалшиви са!Даже онуй 13 годишното чхаве го доказва!
255
0
 
14
 
! Отговори
Не си само ти преди 2 години
До Трудовакъ Има обявена премия от 200 и не знам колко хиляди евро за този който изолира коронавируса. До сега никой не е взел тази премия. Пита се как се прави ваксина срещу нещо дето никой още не го е видял.
254
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу хунтата на Радев и Стою Кацаров!Ще ни ваксинират насила и ще ми въвеждат сертификат от днес за утре!!Те причиниха всичко с тез измислици за некакъв фалшив вирус,налапан от Щатите!Я погледнете руските ни братя как добре се справят!Почти няма заболелеи.А още по добре се справят в Беларус!Не виждате ли,че и бежанците се изнесоха към Русия и Беларус,където се живее прекрасно!!А нашия ямболия ще ни пришива към Нато и ЕС.Ний си искаме дружбата с братския съветски съюз!Затуй ще гласувам за Герджик
253
1
 
32
 
! Отговори
w преди 2 години
Здравната пътека КОВИД била сравнително скъпа, вероятно за пари там попадат всукакви случаи.