Фалшивите сертификати по-евтини в Германия от България

Гърци летят специално до там за „документа“
15 ное 2021 14:27, Елка Василева
66
Фалшивите сертификати по-евтини в Германия от България
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцки граждани са започнали да пътуват със самолет за Германия, след като са научили, че в "сърцето на Европа" може да се снабдят с "валиден" зелен сертификат за ваксинация срещу COVID-19, без да се ваксинират, и то на изгодни цени, съобщава телевизия Скай, като цитира информационния портал ThessToday.gr.

Със сигурност последното, което човек би си помислил за германците, е, че биха създали едни от най-организираните групи за производство и разпространение на неистински сертификати за ваксинация.

Още по темата

В Германия обаче са едни от най-активните фалшификатори на сертификати. Дейността им е станала известна и извън границите на страната и в резултат някои гърци пътуват до Германия, за да се върнат с "магическата" хартийка в ръце.

Според информацията миналия понеделник две жени пътували със самолет от Солун за Хамбург, за да се снабдят с фалшиви европейски сертификати. Лице от близкия им кръг заявило, че се качили на самолета с бързи тестове, а се върнали ваксинирани и с двете дози на ваксина срещу коронавируса.

"Разчуло се е, че цените в Германия са много по-ниски от тези в България. Всъщност комбинираха евтини самолетни билети с разходка в Хамбург заедно с фалшиви европейски сертификати за ваксинация. Върнаха се обратно ваксинирани и с двете дози и с други дати (на ваксините)", е казал източникът и уточнил, че контактът с членове на групата за фалшиви сертификати е бил личен, а не онлайн.

Според информацията на ThessToday.gr цените на сертификатите в Германия са много по-ниски от тези в България или Северна Македония. В Германия цената на фалшивия сертификат започва от едва 80 евро, докато в България в момента достига до 300 евро.

Гръцки граждани, които живеят в Германия, обясняват, че контактът обикновено става чрез специално приложение, но често разпространителите на сертификатите се свързват с клиентите си дори по парковете.

"Лично мен ме заговориха в парка, за да ми продадат сертификат за ваксинация. Попитах колко струва и ми казаха, че започва от 80 евро и според работата и достоверността на документа цената може да достигне до 150 евро", казва гъркиня, която от години живее в Германия.

Представители на гръцките власти обясняват, че ако контролът е бил извършен правилно чрез съответното приложение, подобни сертификати не могло да бъдат приети и това може да стане само ако контролът е бил направен единствено визуално.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
16
 
! Отговори
* преди 2 години
Значи гърчите купуваха от нас и после ни изпортиха. Сега и с немците - също. Направи услуга на византиец после.
51
58
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
За фалшиви сертификати следва нарушителят да се поставя на колене и да му се пуска куршум в тиквата без обяснения.
50
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на германците! Издигнаха ми се в очите!
49
0
 
15
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Ами то си има стар виц.Споразумял се Хитлер със Свети Петър да го пусна от ада за един ден.И погледнал Германия-хаос и безредици.С ужас разбрал,че евреите си имат държава-Израел!Погледнал как е в Израел-огромна армия,страхотно въоръжена,ред и дисциплина навсякъде!Върнал се обратно в ада и сам се топнал в казана.Дяволът на казана го издърпали го попитал защо се е върнал толкова бързо.Хитлер с яд отговорил,че такава нация не би искал да види повече!
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия са 80... но може да са ги вдигнали на 80 си купих ..на 130 са на други места
47
2
 
21
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Нашите фалшиви сертификати са най-добрите... Тия продават някакви ментета
46
2
 
14
 
! Отговори
Крети преди 2 години
В Австрия искат 400э ***
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
I az iskam
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което означава че не трябва да лепнат някакео клеймо върху България ме издавала фалш сертификати явно и Германия го може и прави и къде съм й санкциите
43
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпници и убийци!
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респект! Истински ХОРА!
41
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малиии, к'ви дъмпингари тез германци...!
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това ще е следващата причина да мушнат вече чипа легално, за да може да се сканира самият той и да няма мърдане. Толкова сте прозрачни и жалки, че няма на къде. До една година стойте и гледайте, какво ще стане.
39
0
 
12
 
! Отговори
Балканджия преди 2 години
Сертификат туризъм
38
1
 
9
 
! Отговори
41, преди 2 години
Още не са им платили на хейтърите и се спотайват. Само тия, дека беха на дългосрочки към гроб, още си позволяват да пуснат по някой лозунг я против Радев, я против Костадинов или против ПП. Но вакситр оловете са в почивка. Чакат следващия транш.
37
2
 
18
 
! Отговори
. преди 2 години
Язък за всички постове на умните и красивите, че сме най-т*пата нация в Европа. Какво ши правим сега, за какво ще хейтим.
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германците да пуснат евтини сертификати в Била, Лидъл, Кауфланд. Да си пазарят хората. Нашите български бизнесмени спекуланти ни дерат кожата.
35
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали ни се смееше цяла Европа бе !? Какво стана ? Германците ли се побългариха или ние се погерманчихме ?
34
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можехме и ние да хванем поне някоя таргет-ниша, ама нашите хукнаха да дебнат лекари за менте-сертификати, и немците междувременно овладяха евро-пазара.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E как така ЛЕТЯТ за сертификати без сертификати ?!?