Фалшивите сертификати по-евтини в Германия от България

Гърци летят специално до там за „документа“
15 ное 2021 14:27, Елка Василева
66
Фалшивите сертификати по-евтини в Германия от България
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцки граждани са започнали да пътуват със самолет за Германия, след като са научили, че в "сърцето на Европа" може да се снабдят с "валиден" зелен сертификат за ваксинация срещу COVID-19, без да се ваксинират, и то на изгодни цени, съобщава телевизия Скай, като цитира информационния портал ThessToday.gr.

Със сигурност последното, което човек би си помислил за германците, е, че биха създали едни от най-организираните групи за производство и разпространение на неистински сертификати за ваксинация.

Още по темата

В Германия обаче са едни от най-активните фалшификатори на сертификати. Дейността им е станала известна и извън границите на страната и в резултат някои гърци пътуват до Германия, за да се върнат с "магическата" хартийка в ръце.

Според информацията миналия понеделник две жени пътували със самолет от Солун за Хамбург, за да се снабдят с фалшиви европейски сертификати. Лице от близкия им кръг заявило, че се качили на самолета с бързи тестове, а се върнали ваксинирани и с двете дози на ваксина срещу коронавируса.

"Разчуло се е, че цените в Германия са много по-ниски от тези в България. Всъщност комбинираха евтини самолетни билети с разходка в Хамбург заедно с фалшиви европейски сертификати за ваксинация. Върнаха се обратно ваксинирани и с двете дози и с други дати (на ваксините)", е казал източникът и уточнил, че контактът с членове на групата за фалшиви сертификати е бил личен, а не онлайн.

Според информацията на ThessToday.gr цените на сертификатите в Германия са много по-ниски от тези в България или Северна Македония. В Германия цената на фалшивия сертификат започва от едва 80 евро, докато в България в момента достига до 300 евро.

Гръцки граждани, които живеят в Германия, обясняват, че контактът обикновено става чрез специално приложение, но често разпространителите на сертификатите се свързват с клиентите си дори по парковете.

"Лично мен ме заговориха в парка, за да ми продадат сертификат за ваксинация. Попитах колко струва и ми казаха, че започва от 80 евро и според работата и достоверността на документа цената може да достигне до 150 евро", казва гъркиня, която от години живее в Германия.

Представители на гръцките власти обясняват, че ако контролът е бил извършен правилно чрез съответното приложение, подобни сертификати не могло да бъдат приети и това може да стане само ако контролът е бил направен единствено визуално.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австрия са още по-евтини. Там масово лекарите просто ги дават в знак на протест срещу суровите ограничения.
31
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрай тоя вирус се роят мерки от глупави по-глупави и неадекватни и несвързани с никаква борба с вирус. Аз съм лекар, но вирусологията не ми е стихия и все пак имам предсттава. В момента всички ни подготвят за лудница. Отваряйте лудници, а не ковидотделения. Ясно?
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без РЗИ сертификат не става ,втре са в играта
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се очакваше бизнесът със сертификатите да потръгне. Ами сега накъде?
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да-малаките ще излезнат пък най-големите мошеници - те ЕС го окрадоха до шушка като си раздаваха бонуси и пенсии с хиляди допреди 5 години, че едни фалшиви сертификати ли няма да изкупят - алъшверишчии са гърците
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те дизеловите фолксвагени ги продадоха за еко, камо ли сертификатите. А после DW ни хули нас.
26
0
 
11
 
! Отговори
gogo преди 2 години
еййй, тия гърчоля много мобилни,реее.То от България купуват, то от Германия,пътуват ,купуват ...брей ,брейКаква ли изненада я чака Гърция?
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сигурно немския лекар дето ги прави тия фашливи сертификати се казва Пешо или Гошо - нема начин да нема начин - наште хитреци на тяхна територия пълнят гушите
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфууууу - не моим да сме им кокурентноспособни на немците дори и в това - пълен провал
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и храната там е по-ефтина отколкото у нас - така че нищо чудно
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подбиват ни цените - а? гадни немци.
21
4
 
1
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Пълни глупости! Да замажем очичките сегааааааа...............
20
0
 
6
 
! Отговори
27, преди 2 години
А те такива са си повечето и е абсолютно недоказуемо къде е излята пишман-химията.
19
1
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Има търсене - има и предлагане. Сега очаквам цените и у нас да станат на 80 евра. В крайна сметка това е пазарната логика :))). Ако се налага всяка стока или услуга ще се купи, но да се бодеш и вдигнеш кръвно или друго за цял живот - хайде няма нужда.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо му е на някой да си прави фалшив сертификат срещу кихавица и после да си има проблеми, като може да ползва истински сертификат на негово име, само че смъртоносната доза серум на безсмъртието да е поставена на фикуса.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Мюнхен" - не позволява редакция.
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че нали откриха най-голямата "печатница" за такива точно в Мюнхем, а не у нас. Насилието на ковид фашизма всъщност пряко породи това явление. То си е съвсем логична чадст от отпора срещу геноцида на фармамафията.
15
0
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Брях, дето и да скочат болните, все се оказва, че сичкото сертификат - менте... Няма да е от ваксината, я!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български те лекари са свикнали на крупни суми в Европа няма лекар без кредит да си е купил вила до като тук един професор понякога взима цяла заплата за една операция или не те забелязват
13
0
 
31
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Ама как може така. Нали довчера ни сочиха с пръст, че много от сертификатите издадени в БГ са фалшиви. И че спират да признават зелени сертификати издадени в България. А сега изведнъж великата Германия, издавала фалшиви сертификати. Ама недейте така. Това какво ви говори, хората, понеже са много глупави, дават пари, за да не получат нещо което им се предоставя безплатно. Хайде, някой ще каже ние сме ***, ама защо умните Германци и те така правят? За да го предлагат там, значи има търсене....