Австрия затвори неваксинираните, как реагира народът?

Едни са натъжени, други губят търпението си към антиваксърите
16 ное 2021 17:30, Нели Христова
307
Австрия затвори неваксинираните, как реагира народът?
Снимка: БГНЕС

65% от населението на Австрия е ваксинирано срещу COVID-19. Но този процент не е достатъчен - броят на инфекциите продължава да расте, а правителството бе принудено да вземе крайни мерки - локдаун за онези, които не са се имунизирали срещу коронавируса.

Сред тях е и Карина, учител по йога от Виена. Тя не е ваксинирана и няма намерение да се ваксинира. Затова сега тя е под карантина, като около два милиона други неваксинирани австрийци.

На Карина й е позволено да напуска дома си само по съществени причини като работа или пазар за хранителни стоки и й е забранено да влиза в кафенета и ресторанти. С екип на BBC тя се среща в парк, където й е позволено да тренира.

Карина казва, че не разбира причината за локдауна и че това я кара да се чувства тъжна.

"Тази сутрин минах покрай някои кафенета", споделя тя. "Малко е странно да погледнеш вътре и да знаеш, че не можеш да влезеш. Това те кара да се чувстваш наистина изключен и изгонен. Аз съм един от тези хора, които са превърнати във враг. Това не изглежда добре."

"Не искам хората да се разболяват. Внимавам. Тествам се. Не съм изложен на много голям риск от COVID-19 и чувствам, че това е много лично решение. Разбирам хората, които се ваксинират и тези, които не искат да се ваксинират."

В няколко части на страната имаше демонстрации в знак на протест срещу локдауна.

Полицията казва, че ще извършва произволни проверки на място на хората на обществени места и ще глобява всеки, който не може да покаже сертификат за ваксинация или възстановяване от COVID.

Около 65% от населението на Австрия е напълно ваксинирано. Това е едно от най-ниските нива на ваксинация в Западна Европа. В момента в страната се наблюдава най-високият процент на ежедневни инфекции от коронавирус от началото на пандемията.

Канцлерът Александър Шаленберг казва, че правителството е било принудено да действа поради нарастването на новите инфекции. Той допълни, че процентът на ваксинация е "срамно нисък" и "ще ни държи в капана на порочен кръг, от един локдаун до друг".

Откакто мерките бяха затегнати, много австрийци решиха да се ваксинират. Пред един център за ваксинация във Виена се образуваха дълги опашки. Някои идваха за бустер, други - за първите си дози.

Д-р Томас Секереш, ръководител на Австрийската медицинска камара, казва, че се надява процента на ваксинация да се повиши до 80% или повече.

"Знаем, че ваксинацията е единственият начин за намаляване на броя на инфекциите", категоричен е той. "Знаем това от други страни. Надяваме се, че локдаунът за неваксинирани австрийци ще бъде достатъчен, за да намали броя на заразените. Но експертите не са сигурни в това. Може би ще ни трябват допълнителни мерки, за да постигнем целта за намаляване на броя на болните."

Много австрийци приветстваха увеличаването на процента ваксинирани, но някои са загрижени, че локдаунът за неваксинирани нарушава конституциата.

Карл Велер, бизнесмен от Виена, казва, че подкрепя ваксницията. "Това е необходимо за нашето здраве и икономика", споделя той. "Но аз мисля, че е катастрофа, да има разделение между ваксинираните и неваксинираните. Хората започват да стават все по-ядосани и се страхуват."

Пазаруването на дрехи и други неща, които не са от първа необходимост, вече е възможно само за ваксинираните.

Дорис, която беше навън в центъра на Виена, казва, че търпението й се изчерпва за онези, които не искат да бъдат имунизирани.

"Единственото решение е всички да бъдем ваксинирани. Това е единственото решение. В противен случай имаме проблем, който ще остане доста дълго време. А наистина трябва да се отървем от него", на мнение е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** то вече е ясно че короната, както и грипа няма да се спре с ваксини. Проблемът, пич, е че болниците се пълнят с недосегаеми мислители, които съжаляват че са вярвали на тъпотиите във фейсбук и на псевдо експертите в нета, но в същото време искат безплатно лечение заради тъпотията си. А от претъпкани с антивакс болници няма място за "обикновените" болни.
216
2
 
24
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
В Швеция, където нямаше рестрикции, всичко е зелено в момента. Политиците ни тероризират без никакъв смисъл, просто преяждат с власт.
215
1
 
33
 
! Отговори
Коки преди 2 години
На мен друго ми е интересно, какво стана с Швеция и Беларус, вече изобщо не ни пишат за тези държави в които нямаше репресия и кампания за ваксиниране. Да не би да са свършили шведите и белорусите. И на мен са ми интересни тези, политиците ги лъжат за всичко и сега им вярват за ваксините примерно и нали беше една доза, после две, сега въртят към три дози. Нали ваксините щяха да намалеят разпространението, колкото повече ваксинирани, толкова повече заболели. Огромна световна лъжа.
214
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В няколко части на страната имаше демонстрации в знак на протест срещу локдауна."чети: има мacoви пpoтecти
213
16
 
2
 
! Отговори
факти преди 2 години
До МДАНеваксинираните са 90% от приетите в болница - това е проблема. Няма вече ресурси за толкова болни. Освен че и смъртността при тях е 10 пъти по-висока...
212
1
 
19
 
! Отговори
Баба Марта преди 2 години
Гибралтар - 99% ваксинирани, локдаун за Коледа!
211
3
 
27
 
! Отговори
МДА преди 2 години
Всичките "ваксъри" въртят една и съща изтъркана плоча и те самите не се слушат какво говорят...Ваксинацията била единствения път за намаляване на инфекцията... И как ще стане това, бе пич?! Колко пъти ти доказаха и казаха, че и ваксинираните са същите приносители на вируса, както и че се разболяват?!Ама той чукча писател, не читател... Всичката пап.лач е впрегната в промивката, а пък в нЕкои държави с традиция в националсоциализЪма вече го избиват на откровенна репресия.
210
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук бъка от антивакс, бързо да бегам ...Боже колко простота има по тоя свят, Боже !
209
6
 
19
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
За жалост и тук в България само 5% искат да живеят като свободни хора. Останалите държат политиците да ги контролират в кой магазин и в кое заведение ще ходят. Предполагам и в Австрия е така, 5% свободни хора, останалото БЕЕЕЕЕЕЕ. И затова такива диктатури като фашизъм, комунизъм нямат проблем да бъдат наложени.
208
2
 
4
 
! Отговори
grep преди 2 години
хахаха, чета коментарите и се смея, смея ....
207
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой се чуди какво ще стане ако ваксинират на 100% отговора е много ***. Ще кажат ,че всички трябва да имат 3 дози задължително ,а двудозовите ще ги затворят за да не заразяват.Двудозовите ще станат антиваксъри ,винаги трябва да има враг ,ако няма враг всичко се обезмисля .
206
4
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 2 години
като експерт за първи път засякох масови убиици вероятно черно чумни 1982 година край Варна.Проникнали са от разкопани гробове на убити от черно чумни убиици .Убииците се закачат за телата на жертвите. ПОМага къпане в минерални бани, в река Дунав и пране над 60 градуса на всички дрехи.След неправилно лекарско лечение пострадали развиха двойна бронхопневмония.
205
1
 
1
 
! Отговори
Black death invasion преди 2 години
След исключване на Black and gray death generators and activators and Bad death music terror масовите убиици се капсулират вкл в поликлиники,болници,складове,заводи,магазини и аптеки.Провеждащи терора са вкарали в болниците нова уж медицинска техника с нарочно вградени черно чумни и ковид генератори.Ползват за рекламни убииства дигитално хологрaмно пресканиращи оръжия Облъчените се виждат ясно на видео репортажи вкл в Китай,Русия,Австиря ,Гърция
204
2
 
2
 
! Отговори
Блацк деахт инжасион преди 2 години
Предупреждаваме че обсебени от масови убиици провеждащи терора ползват 5G black death and cancer weapons incl smartphones..Eksperts да огледат за проникващи през увредените защитни измерения масови убиици вкл Bad death mass murderers,Black and gray death mass murderers and killers. Виждат се около заразяваните като черникави сенки.ДА полzват снимани видео репоrтажи от заводи тероризирани с bad deaht music terror. Масовите убиици там се появяват веднага след включване на черно чумния терор
203
2
 
20
 
! Отговори
Не разбрах само преди 2 години
Каквото и да правят-новия фашизъм повече от 3-4 години няма да просъществува-това е показала историята досега..Само едно не ми е ясно- старите концлагери ли ще ползват или новите, които построиха . Потърсете статията- Сащ-страната на концлагерите? А такива концлагери,нови,модерни,със охрана и без затворници досега има доста из Европа..
202
2
 
14
 
! Отговори
Арести за терористи преди 2 години
ИСключително нагло престъпна диверсия срещу Човечеството провеждат в Австрия и други поразени от МЕДицинската мафия страни.Напомняме че няма нито един арестуван терорист въпреки огромния обем информация з а подобни нагли мръсни експерименти провеждани ежегодно от мед мафията.Вижте широко рекламирaни диверсии вкл ГРИП,SARS<MERS,Swineflu,birdflu.Експерти да свалят данни за НАРКОМАНИ СРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ..Да ползват мулти спектрални камери и тестове..
201
1
 
9
 
! Отговори
@_@ преди 2 години
При вкарване в организма на вирус / вирусен протеин като реакция следва произвеждането на антитела. Тези, които са индуцирани от Phiser, имат сравнително кратък срок на действие, и затова се налага следваща доза, и бустер и отново, и отново. Големият проблем е, че Phiser не действа върху клетъчния имунитет, а само повишава временно антителата. Те обаче не са важният фактор за получаване на имунитет, тъй като са временни.
200
2
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
А като се ваксинират на 90%, ще им кажата, че всички трябва да се ваксинират на 100% ... А какво става с държавите с най-голям процент ваксинирани ?!
199
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия се връща към 1938 .Нормално е там започна всичко.
198
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези ще ми говорят за комунизъм и диктатура? Боже, Боже ела и си прибери вересиите!!