В Сърбия се готвят за четвърта доза ваксина през пролетта

Епидемиолог смята, че поставянето й ще е препоръчително
18 ное 2021 23:00, Петя Славова
77
В Сърбия се готвят за четвърта доза ваксина през пролетта
Снимка: БГНЕС

Епидемиологът Бранислав Теодорович заяви, че през пролетта в Сърбия най-вероятно ще се препоръча поставянето и на четвърта доза ваксина срещу коронавирус, предава БГНЕС.

Пред сръбския "Блиц" той заяви, че в бъдеще имунизирането срещу коронавирус ще се прави два пъти годишно.

Вариантът Делта+ започва да има негативен ефект в Европа, броят на заразените се увеличава, а имаме пред себе си и примера на държави, които бяха относително спокойни – като Нидерландия и Дания, а сега имат ръст на броя на новозаразените. Германците също имат проблеми”, каза той.

В Сърбия, според Теодорович, броят на новозаразените ще продължи да намалява, но зависи от гражданите дали това ще се случи. Той подчерта, че медицинската част от кризисния щаб все още поддържа мнението за въвеждане на целодневни ковид-пропуски ще настоява за това.

Епидемиологът подчерта, че въвеждането на такива пропуски е имало ефект върху лицата на възраст между 30 и 40-годишна възраст и това се вижда от данните за ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
6
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Лека вечер. Дано днес е по-добър ден. Успех на всички. Ще се видим догодина.
48
40
 
1
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Ваксината не е да не заразяваш. Пак ще заразяваш. Номера е да имаш по-голям шанс да прекараш болеста леко и да оцелееш. И да не претоварваш болниците. Това е целта. Видяхте ужаса с препълнените болници. Тук си стояхме вкъщи за да смогват болниците. В България 65% от населението трябва да се ваксинира за да имат шанс болниците да смогват докато го прекарат всички. Говорим за години. Мутафчийски ви обясни всичко. Слушайте.
47
1
 
18
 
! Отговори
Луда преди 2 години
работа! Тези сьвсем се самозабравиха.
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко Къде видя да ти говоря за конспирации и Рокафелер. Просто казвам, че ваксината не създава стерилизиращ имунитет и ваксинирани не заразяват по-малко от неваксинирани. Но това никоя медия не го казва. Следя какво се случва в много други държави и говоря с хора там и другаде медиите са по-зле даже... Ти чул ли си за VAERS изобщо? (официална система). Чул ли си, че има хиляди учени, лекари и организации, които говорят против масовата ваксинация и сертификатите? Ако не, информирай се.
45
1
 
0
 
! Отговори
Боко преди 2 години
The spirit
44
9
 
1
 
! Отговори
Боко преди 2 години
46ти какви са тия конспираций дето ги виждаш. Цялата фармацевтична индустрия е създадена с цел печалба от Рокафелер и Илюминатите контролират всичко, нали? Реалността е такава, че не може да се страхуваш от всичко. Медийте имат за цел да пречупват дyха и да насаждат примирение. Ако искаш примери - на приятелката баба и е на 94 години. Ваксинирана с Астрата през април 2021. Жива и пуши цял живот. Вече не вижда ама пуши. И с трети съпруг от една година. Факти.
43
12
 
2
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Е. Аз пия, пушил съм и ям пържено два три пъти в годината. Пия газирано и се ваксинирах отдавна. Тук в Дания. Гледам новините в България я превъзнасят ненужно. Държава като всички други. С нейните си предимства и недостатъци. Но новините в България ги следя от две години, понеже роднините са там. Много ви пречат медийте. Създават паника и дескредитират правителството. Една година се стои на пауза заради Радев, Корнелия и Чалгаря. Трябва да се върви напред.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко Ти като си толкова загрижен за достоверност на информацията, защо не вземеш да провериш дали е истина, че ваксинирани заразяват по-малко от неваксинирани. Погледни официалните статистики на европейските държави. Потърси "increases covid unrelated vaccination". Опитай се да си обясниш VAERS данните (openvaers) за смъртни случаи и други реакции след ваксината. Защо във всеки месец съвпадат с броя дози? Някой разследвал ли ги е? И търси контра аргументи и на контра аргументите!
41
1
 
10
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Годината е 2024... ...На последния жив ваксиниран бе поставена 36-та доза.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БокоВ случая жената не е безизвестна и тя самата казва, че племенникът й е починал. Ти би ли лъгал за нещо такова? Още повече че няма интерес да лъже, след като казва след това, че е "за" ваксините. Чети по-внимателно. Аз не пия, не пуша и избягвам пържено. Ирония е и да казваш, че не пиеш кола, защото "не знаеш какво има вътре" и после да се ваксинираш с тези препарати за генна терапия.
39
3
 
2
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Няма да питам защо го е ваксинирала това мъниче. Ама щом в туитър трябва да търся - ясно колко ще е надеждна информацията. Вярвате на всичко, което четете явно. И съдейки по минусите мога да заключа, че се засягате като ви кажат, че пушенето, пиенето и пърженото водят до куп болести. А това е доказано. Не казвам да не пушите, пиете и т.н. Но да ревете, че ваксината е опасна докато слагате в телата си доказани отрови няма логика. А да правите нелогични неща си има негативни последствия.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко Като си говорим за умрели близки, има я и другата крайност на запад. Потърси Tami Burages в Twitter и виж пост от юни месец - племенникът й умира 3 дена след инжекцията (аутопсията показва уголемено му сърце и някаква течност около него; момче без сърдечни проблеми досега). А тя била готова пак да ваксинира дъщеря си ако трябва.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шприц на 6 месеца хахаха
36
0
 
6
 
! Отговори
DussetO преди 2 години
Да претАкам зейето освен а ?
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ни изпревариха. Докато ние се ваксинираме те вече ще са на 10 та игла.
34
20
 
2
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Виждам, че всички са медицински професори, саркастичните коментари също са на почит, но докато не ви дойде вкъщи вируса и да загубите някой близък - няма да се научите. Дезинформацията, която упражняват медийте, стреса и страха, който насаждат в населението за да са актуални и на печалба, достигат такива величини, че България е една от три държави в Европа под 20% ваксинирани. Нормално е да има последствия. Българинът е сред челниците по пушене, пиене и пържено. Но иначе ваксината е страшна.
33
2
 
17
 
! Отговори
Martin преди 2 години
Малко смях в четвъртък вечер...
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абонамента започва
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо ваксърите те игнорират, после ти се присмиват, после се борят срещу теб и после ти побеждаваш.
30
2
 
25
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
До Анонимен "И до кога тва бодене!?!?!?" --- ако овцете не направят нищо - доживот (вече го намекнаха разни политици по света). В даден момент, от "факсини", препаратите ще се превърнат в животоподдържащи и тогава вече няма да се "безплатни"! Като дойде този момент, сетете се, че някой някога ви е предупредил, но вие не сте направили нищо!