Пикът на COVID-19 все още не е преминал

Не трябвало да разхлабваме коланите
53
Пикът на COVID-19 все още не е преминал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Стойчо Кацаров заяви, че сме пречупили четвъртата вълна. Имаме ли повод за успокоение?

"В момента сме горе на върха, но трябва да слизаме. Слизането е толкова трудно, колкото и изкачването. Далеч сме от това да говорим, че пикът е преминал и ние трябва да разхлабваме коланите", каза началникът Клиника по неврохирургия в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" проф. Васил Каракостов в "Денят ON AIR".

"Единствените, които се справиха с коронавируса по истинските правила на медицината, това са китайците", коментира той.

Проф. Каракостов заяви пред Bulgaria ON AIR, че алтернативата за справяне с пандемията, е да се ваксинират хората, които евентуално биха се разболели.

"23,9% са се ваксинирали в България. Това е едно нищожно количество. Изводът е, че независимо от това, че има пробив при процента ваксинирани, той е незначителен. Смъртността е абсолютно еднакво пропорционална с процента на ваксинираните хора. Колкото повече са ваксинираните, толкова по-малка е смъртността", поясни проф. Каракостов.

"Една от причините за ниската ваксинация е липсата на хигиена в изказа по повод на Ковид-19 и кризата в публичното пространство. Всеки е в състояние да възпроизведе всякакви видове данни. Ние нека да стъпим върху това хората да повярват и да разберат едни истински факти, основани на цифри и на достоверни източници от институти, които работят само това", заяви той.

По думите му е трябвало да бъдат взети по-категорични мерки.

"Какъвто ни е преходът, такава ни е в момента и ситуацията. Ние все сме по плавните неща и за това сме в това положение. Хората направиха през това време преструктуриране на системите, които смятат, че не работят добре. Дошло е време, в което трябва да се кажат нещата, такива каквито са. Няма един истински дълбок анализ на проблемите, които са в нашето здравеопазване в момента", обърна внимание проф. Каракостов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: болникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От вчера чакаме щама Булгарикус. Бретона нали каза, че идвал:))
38
1
 
4
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Допънение към А40: Общонационална стачка в Гуаделупе (група карибски острови под Френско управление) - блокиране на пътища и опожарени автомобили и сгради.
37
1
 
5
 
! Отговори
Пеко преди 2 години
Докато доходите на лекарите зависят от болните и им се подаряват пари без да са работили ... управия няма да има...стават злобни, алчни ...опг...прочетете коментарите им на саита здраве нет !
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Файзер поискаха да пазят в тайна данните от ковид ваксите и последствията до 2075. Най- набодените са най- болни. Говори се че в третата доза заразата е по силна. Махнаха и информираното съгласие щото ще чакате до 2075 ако мещо се случи, а и по шесно ще набодат децата!
35
11
 
6
 
! Отговори
До трезвомислещия преди 2 години
Няма нито една ваксина в света, за каквото и да било, която да те пази 100% от заболяване. Въпросът е, че с ваксините всяко едно заболяване, протича доста по-леко и без усложнения. Фактите за смъртността в страните с голям процент ваксинирани, говорят сами. Въпросът тук е, достатъчно интелигентни ли сме, да извлечем важното и нужното от заливащата ни информация
34
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, ваксинирайте се, за сте обезопасени. Какви телета щътат по тоя сявт,малиии И се надяват на нормален живот
33
4
 
5
 
! Отговори
fact преди 2 години
До АнонименПО ДОБРЕ МЪРТЪВ ОТ КОВИД, ОТКОЛКОТО ОТНОВО ЖИВОТ В ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ!Малко са мъртвите от ковид у нас, другари!
32
3
 
16
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 2 години
Анонимен, Вие защо вярвате на това, което Ви поднасят медиите- манипулациите. Това не са ваксини! Пише ли в информираните съгласие, че се съгласявате с поставянето на ваксина- НЕ, пише -БИОПРОДУКТ. Ваксините се поставят еднократно с реимунизация и пазят да НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ. Що за измислици- ще го изкараш по-леко, поставяй си течността на 6м, 1 година. Това не са ваксини!
31
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези, които отричат ваксината, моля почетете повече! В Гърция при ваксинирани около 70% и при над 7000 заразени през вчерашния ден, починалите са 90. При нас, когато заразените бяха около 3000, починалите бяха към 200 човека. Разгледайте информацията за всяка страна и си направете изводи. Не бъдете магарета, защото ще стигне и до вас или вашите близки. Ваксините помагат!
30
4
 
13
 
! Отговори
Опаляяяя преди 2 години
Една новина- "Безредици и насилие в Ротердамнидерландия-ротердам-насилие-безредици-протестНай-малко 7 души са били ранени при протест срещу COVID мерките" По едно време, за да запазят мира, властите затварят целия град. Днес се очаквали още протести в Амстердам и други градове. За днес австрийците се организират за Виена. Вчера нещо пред австрийското посолство в Париж франсета правили протест в подкрепа на австрийците. Какво става? Не ги ли научиха да припкат за дозичката?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ктига, бе! Що не ви отърва да отидете по-далеч от нова тв и Виктор Николаев-специалиста агитатор и да чуете кво думат самите създатели на ваксините, щкато Робърт Малоун, например. Направо ще се гръмнете, отявлени ваксинатори недни.
28
8
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
На кой му пука за вашия пик !? На кой вече му пука за ваше трупове , болни , статистики и 170 годишни баби покосени от грип без придружаващи заболявания !
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиковете се появяват и отминават тогава когато кажат световните кукловоди и техните местни пионки като Кацаров... нямат общо с вирусологията
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте само смъртността ,защото ваксинираните не се тестват за хрема.Вируса е плъзнал навсякъде в момента,не се тестват много хора.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 31 алфата подминаваше ,ако плъзне делта ще го усетиш,тя вече е плъзнала в твоята фирма ,за това по добре носи маска.Съвет.
24
4
 
19
 
! Отговори
смях преди 2 години
До Анонимен тоя дето бил вакснат и се оправил с аспиринче за два дни.Ами според германските медии 80 процента не усещат,че имат ковид,15 процента имат заболяване,което преминава сравнително леко.Едва при четири процента протича тежко.Двата процента от тези 4 отиват в интензивно,а 0.3 от същите четири умират от КО.УЖ!Аз лично го прекарах малко по/тежко от сезонната ми настинка,но пък мина за 4 дни.Лекарят ми каза да пия само парацетамол.Какви антибиотици бълнуваш?
23
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса не чака
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано я дочакаш
21
4
 
13
 
! Отговори
Мн преди 2 години
Не съм активаксър. Все ми е едно кой ще умре, и на кого каквото има да му се случва. Ние сме риби в море. Просто не искам ваксина от съответният производител, и по стечение на обстоятелствата нито един от тях. По същият начин както не купувам дадени стоки и дрънкулки. Като измислят ваксина от де активиран коронавирус която предлага доживотен имунитет и дават гаранция за странични ефекти тогава скачам с главата напред, но иначе за тази глупава хрема ме интересува.
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това,че си антиваксър,какво ни грее нас сертифицираните,че чак граница да затваряме? Изолирай се още 2 години и ще е приключила пандемията.