Спад на четвъртата COVID-19 вълна или затишие пред пета?

Кунчев: Като пуснем учениците, трябва да затягаме мерките по другите места
23 ное 2021 15:52, Ния Христова
72
Спад на четвъртата COVID-19 вълна или затишие пред пета?
Снимка: БГНЕС
"Кривата на заболевамостта се пречупи - около 10 дни след 21 октомври. Това беше резултат от рестрикциите". Това заяви математикът проф. Огнян Кунчев в ефира на Нова тв.
 
Утре ще умрат средно 130 души, базирано на средната дневна смъртност. Това е война", каза той. Според него има свръхсмъртност с 2000 души, като 900 от тях не се знае от какво са починали.
 
"Като пуснем учениците, трябва да затягаме по другите места ограниченията, както и по-строг контрол на зеления сертификат", коментира той.
Още по темата
 
От своя страна проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация, смята, че мерките са ефективни.
 
"Зеленият сертификат е точно обратното на рестрикция - начин животът да продължи", смята той.
 
Според него локдаун ще доведе до страшни проблеми. 
 
"Ресторантьорите трябва да са флагмани на ваксинацията и мерките", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
баба на ученик преди 2 години
С това застаряващо население е напълно нормално броят на умиращи хора да е такъв, но НЕ, преса и измислени експерти ги водят "ковитясали".....аман от алчни продажници
52
1
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Бялата чума - ковид мафията.
51
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 57 Ти на коя планета живееш , не знам ... но явно "ваксата" се отразява на когнитивните ти способности ...
50
1
 
4
 
! Отговори
А? преди 2 години
Този спад е временно заблуждение на масата.А 700 000 как се достигат до март?
49
1
 
10
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Не е важно, дали има ограничения, сега е учебен период, децата до 13ч. са на ДО, а след обяд подготвят уроци, домашни, презентации за следващия ден! Последното нещо за което ще изявят желание е да ходят по кръчми или молове, особено при този натоварен график! А който е свикнал по кръчмите- и присъствено да учи, пак ще е в кръчмата. Сега схвана ли?
48
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 54 това е поредниа вторнишки пик - натрупване през почивните дни . А и кой от какво е умрял може да каже САМО И ЕДИНСТВЕНО ПАТОЛОГ ! Я се поинтересувай колко аутопсии се правят . Провери също как при 1 или повече съпътстващи заболянания причината НИКОГА не е някое от тях , а само коби17 ...
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 50 не дай боже един ден да те лекуват лекари завършили дистанционно...
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присъствено, чак след като се нормализира ситуацията! Само за днес 250 починали, за какво отваряне на училища изобщо говорят, луди ли са?? Да оставят децата, поне спокойно да учат на ДО, не да ги стресират ежедневно с нова информация за тестове, ротации, присъствено и т.н. Оставете децата и родителите на мира, прекалихте вече с безумията си!!
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #50 Понеже се отличаваш с " блестящ ум " , я ми кажи освен на училище , къде още е ограничен достъпа на деца между 12 и 18 години ?
44
0
 
9
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 2 години
Както сега говорят за "евентуално" връщане на всички ученици присъствено, така и след 2 седмици ще кажат, че ги пускат оналйн до края на 2021г.
43
0
 
3
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 2 години
Витанката е номер едно! Айдееее,Витеее!
42
4
 
20
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Това, че не ходят присъствено на училище, не означава, че не учат, дори онлайн учат повече, защото не губят по два часа по градския транспорт. А ако твоите деца са фенове на кръчмите и висят по молове, проблема е твой!
41
2
 
4
 
! Отговори
do 36 преди 2 години
Много ми хареса колега, пиши ме...предполагам ловния сезон идва с обявяването на задължителната гусотия...като в Австрия, дето играят вабанк.Явно лобитата им дърпат ушаците. Бай шиле и компания предлагам да се нажъъкат допълнително ,ама не с избрани инжекции а с тия за бах Георги,баба Гицка и др.. 6 дози от елексирчето...дали ще се дърпат....
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е ходът да е вълнообразна според правилата.ата на епидемиелогията. Ако имаше повече ваксинирани , можеше да имаме и спокоен период преди следващата вълна. Но понеже не сте ваксинирани, ще има само лек спад преди следващия пик. Това е положението. Нито Коледа , нито нова година ще празнуваме нормално. Още много смърт ще има до лятото
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 "Молжвете и заведенията са пълни САМО с ученици" Брееей, сериозно ли бе, моловете и кръчмите пълни с ученици??, ти тези деца ги приравни с кръчмарски мебели. LOL
38
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до#41 На тебе известно ли ти е че учениците имат забрана само и единствено да ходят на училище ? Молжвете и заведенията са пълни САМО с ученици
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Зеленият сертификат е начин животът да продължи" - за някои обаче гусине, за някои. За останалите е рестрикция. Колкото и да се опитвате да го извъртите.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#39 Ти колко смъртоносни болести си преживял бе хяхахахахахаха
35
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има спад, единствено защото учениците учат на ДО, не заради други рестрикции. Ако евентуално пуснете учениците присъствено, преди да се нормализира ситуацията, тежко ни и горко с пета вълна!!
34
3
 
19
 
! Отговори
спрете фашизма! преди 2 години
Спрете сегрегацията на база инжектиране с подозрителни субстанции!!! Никой не е длъжен да го прави!! Човешката свобода е гарантирана по Конституция (ако последното въобще вече значи нещо...)