2488 са новите случаи с коронавирус, починали са 105 души

Поставените ваксини са 21 482
27 ное 2021 07:30, Петя Славова
318
2488 са новите случаи с коронавирус, починали са 105 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

2488 са новите случаи на коронавирус, което е 6.1 % от тестваните, показват данните от Единния информационен портал у нас. Направените тестове за последното денонощие са 40 630, от които 6721 PCR и  33 909 бърз тест за антигени.

В момента активните случаи са 105 118. 6 606 са хоспитализирани, от които 779 се намират в интензивно отделение. Излекувани са 2443 души. Поставените дози за последните 24 часа са 21 482.  Отново е висок броя на починалите хора - 105 са загубили битката с живота, от които 91.43% са неваксинирани.

Ето и новите случаи по области: Най-много има в София-град - 618.

Още по темата

Следва: Пловдив - 216, Варна - 156, Бургас и Благоевград - по 130, Стара Загора - 113, Плевен и Хасково - по 88, София-област - 86, Пазарджик - 85,Враца - 82, Русе - 81, Габрово - 65, Велико Търново - 51, Добрич - 50, Монтана - 49, Сливен - 46, Перник - 42, Ямбол и Ловеч - по 38, Шумен - 37, Кърджали - 36, Кюстендил и Видин - по 35, Разград - 29, Търговище - 26, Смолян - 22, Силистра - 16.

От неделя влиза в сила задължителна 10-дневна карантина за пристигащи от Мозамбик, Боствана, Република Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве.

От 1 декември, сряда, гражданите, пристигащи от червена зона, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване, за изследване с PCR тест, или аналогичен на тях документ, се поставят под 10-дневна карантина, която не може да бъде отменена.

Лицата, пристигащи от зелена или оранжева зона, които не представят един от посочените в заповедта документи, също се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде отменена, ако лицето си направи PCR или антигенен тест, но не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната. В случай на отрицателен резултат от проведеното изследване, карантината се счита за преустановена от деня, следващ регистрирането на резултата в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Короната настъпва с невиждано високи темпове, броят на заразени се покачва лавинообразно, масовката са антиваксъри, които горещо съжаляват, че не са поставили животоспасяваща ваксина! След броени дни живите антиваксъри ше завиждат на мъртвите! Делта вариантът с невъобразима агресия атакува вашите дробове и го превръща в разлагаща се пихтия! Спасение няма, единственият шанс е ваксина! Без ваксина рискувате живота си фатално! Друг ще люби жена ви, друг ще ви кара колата!
7
2
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Колко повече облъчват повече антиваксъри създават в България,тук се получава ефекта на доминото..
6
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте децата ВЕДНАГА! Не ги ли ваксинираме, губим всичко! Ваксините спасявят животи! На родителите - антиваксъри, недаващи съгласие за ваксинация на децата им, да се отнемат родителските права, съд и затвор, а децат да се пращат на приемн семейства в Норвегия, Дания и Холандия. Най-добрата, сертофицирана ваксина за деца е научно и медицински доказано да бъде Астра Зенека! Ваксина за всяко дете, ваксина за здраве, всяка ваксина е точка срещу коварния вирус! Ваксинираните деца са бъдещето!
5
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се срещу корона вируса с ваксина. СЕГА! Ваксинирайте се преди вашия съсед! Ваксините ще свършат, после няма да има!Избираш ваксина - избираш да живееш! Ваксината вируса удря, ваксината вируса мачка!Всяка поставена ваксина - пирон в ковчега на антиваксърите! Ваксините са сертифициран, научно и лабораторно доказано БЕЗОПАСЕН за здравето продукт! Ваксина или Смърт - това е въпросът!Ваксината е изворът на живот!
4
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация за всички! За всеки отказал - моментална глоба в размер на 20 000 лева, а при нужда запор на движимо и недвижимо имущество от ЧСИ в рамките на 48 часа, арест и оковаване в ТЕЖКИ пранги, принудителна ваксинация с Астра Зенека и строг тъмничен затвор за срок от 10 до 20 години, с полагане на тежък физически труд в някоя тухларна, мина за въглища, каменоделна или кариера за чакъл, ползван в строежа на магистрали! Никаква прошка към антиваксърите! Антиваксърите са сгурията на човечеството! Само бой, насилие във всичките му форми за антиваксъра!
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британски учени успешно доказаха, че противниците на ваксинирането са хора с крайно ниска интелигентност, вярващи в световна конспирация, ***, ходещи по врачки, убедени в съществуването на духове и паранормални явления. Антиваксър значи дегeнеpат! Ако всички бяха антиваксъри, щяхме да живеем в пещерите като скотове. Антиваксърът е враг на човечеството с крайно ограничени умствени способности.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 От глупост.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво са починали тия 105 човека?