2488 са новите случаи с коронавирус, починали са 105 души

Поставените ваксини са 21 482
27 ное 2021 07:30, Петя Славова
318
2488 са новите случаи с коронавирус, починали са 105 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

2488 са новите случаи на коронавирус, което е 6.1 % от тестваните, показват данните от Единния информационен портал у нас. Направените тестове за последното денонощие са 40 630, от които 6721 PCR и  33 909 бърз тест за антигени.

В момента активните случаи са 105 118. 6 606 са хоспитализирани, от които 779 се намират в интензивно отделение. Излекувани са 2443 души. Поставените дози за последните 24 часа са 21 482.  Отново е висок броя на починалите хора - 105 са загубили битката с живота, от които 91.43% са неваксинирани.

Ето и новите случаи по области: Най-много има в София-град - 618.

Още по темата

Следва: Пловдив - 216, Варна - 156, Бургас и Благоевград - по 130, Стара Загора - 113, Плевен и Хасково - по 88, София-област - 86, Пазарджик - 85,Враца - 82, Русе - 81, Габрово - 65, Велико Търново - 51, Добрич - 50, Монтана - 49, Сливен - 46, Перник - 42, Ямбол и Ловеч - по 38, Шумен - 37, Кърджали - 36, Кюстендил и Видин - по 35, Разград - 29, Търговище - 26, Смолян - 22, Силистра - 16.

От неделя влиза в сила задължителна 10-дневна карантина за пристигащи от Мозамбик, Боствана, Република Южна Африка, Лесото, Есватини, Намибия и Зимбабве.

От 1 декември, сряда, гражданите, пристигащи от червена зона, които не представят валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване, за изследване с PCR тест, или аналогичен на тях документ, се поставят под 10-дневна карантина, която не може да бъде отменена.

Лицата, пристигащи от зелена или оранжева зона, които не представят един от посочените в заповедта документи, също се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде отменена, ако лицето си направи PCR или антигенен тест, но не по-рано от 72 часа от пристигането си в страната. В случай на отрицателен резултат от проведеното изследване, карантината се счита за преустановена от деня, следващ регистрирането на резултата в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванга говори за някаква неизвестна болест от която хората умират докато вървят по улиците. И че ще умрат много. После ще има размирици и после отново мир.
27
3
 
2
 
! Отговори
Боцванец преди 2 години
Какво значение има колко са измрели, нали вие сте живи радвайте се. Това е принципа в природата, котката ще роди 6 котенца и 4 от ще умират иначе ще се препълни с котенца. Бъдете в синхрон с механизма на майката природа, а той е да създаде много генетични копия и да определи победителя, който да се размножи, след което да убие и него.
26
0
 
8
 
! Отговори
Кунчев Воскресе преди 2 години
Воистина ли Воскресе?! Добро Утро и Хубав Уикенд!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Хора, които в живота си не са прочели едни мемоари, една автобиография и т.н. свободно цитират Чърчил, Кисинджър, Айнщайн и други. Аман от Фейсбук "знание".
24
1
 
4
 
! Отговори
до №22 и №25 преди 2 години
Абсолютно вярно е. Видях как Кацаров закърфичи Кажухарова със златен медал. Пълно медийно затъмнение. Има скрита смъртност от хора направили тестове от аптеките и хора непопаднали в референтните лаборатории. По малките населени места изобщо не стигат до тестове.
23
4
 
6
 
! Отговори
до №22 преди 2 години
Абсолютно. Пълно медийно затъмнение. Има скрита смъртност от хора направили тестове от аптеките и хора непопаднали в референтните лаборатории. По малките населени места изобщо не стигат до тестове. Умират си набързо от късно взети мерки или от невзети мерки. Самолекуват се много от хората понеже се опасяват да не карантинират цялото семейство и преди всичко фирмата, в която работят да не затворят. Заплашваха ги в началото олигарсите, че ако някой занесе болнични за ковид да си носи тр. книжка.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости мъртвите и да поживи живите! Отивам за кафе
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чърчил беше казал че няма нужда от тоя хора по тая земя и от София. Там щял да сади картофи. Сега който има зъб , му идва дюшеш.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избора да се васкинираме или не се оказа своеобразен тест за интелигентност. Без изненада, мнозинството в България няма изгледи да членува в МЕНСА.
19
6
 
1
 
! Отговори
Алфа антиваксър преди 2 години
Имам нужда от една здрава, голяма, венеста кожена инжекция ОТЗАД веднага с много бяла, гъсто-лепкава, топла бяла ваксина СЕГА! НЕ, искам две такива ваксини едновременно! Хайде, момчета, любете ме сега, да кажем да на мъжката любов и не на фашистките ваксини и зелен сертификат. Не е срамно да си хомосексуалист, какъвто е и дядо Коледа.
18
2
 
9
 
! Отговори
На Винету чича му преди 2 години
Добре че кунчу се препаратизира ,при това тройно. Изкара кихавицата изключително леко и сега препуска здрав и на воля във вечните ловни полета.
17
7
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 2 години
Ако беше интелигентен, каквито твърдиш, че всксинираните са, нямаше да се позоваваш на предсказания на врачки. Ако въобще Ванга е казвала нещо подобно, но не вярвам! Ето какви са ваксърите - лъжци и сляпо вярващи в пропаганда.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 "Кацаров вчера раздаваше златни медали на Кожухарова и другите здравни престъпници за прекрасно справяне с пандемията. Безсрамници ! Има над 8 000 починали за месец - той златни медали раздава." И това е само официалната смъртност от Ковид. Неофициалната със сигурност е по-висока. Както сме я подкарали, до края на годината ще ударим само за последните три месеца смъртност по-висока отколкото за цялата минала година, обаче за червените е важно какво ще кажат, а не какво е реално.
15
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Не го показаха по нито една телевизия.Истина ли е?
14
7
 
1
 
! Отговори
Ботсвански гост преди 2 години
До Анонимен 16 "не е нужно да се делим на антиваксъри и ваксъри" АЗ ще реша.
13
3
 
9
 
! Отговори
реваксинатор преди 2 години
Елате пиленца при батко , да ва боднем сладко сладко.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров вчера раздаваше златни медали на Кожухарова и другите здравни престъпници за прекрасно справяне с пандемията. Безсрамници ! Има над 8 000 починали за месец - той златни медали раздава. Златни свещи да си купи!
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези с ваксините не са защитени от новия вирус, не е нужно да се делим на антиваксъри и ваксъри, караниците едва ли ви правят по-щастливи.
10
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Ванга е казала, че Пандемията в България ще приключи след като населението се ваксинира! Бъдете мъдри, вземете правилнито решение и се ваксинирайте с доказано най- добрата, ефективна, сертифицирано безопасна и затвърдена на пазара ваксина на Файзер!
9
3
 
4
 
! Отговори
Ботсвански гост преди 2 години
До До 3/9 "Колко повече облъчват повече антиваксъри създават в България,тук се получава ефекта на доминото.." ИДЕАЛНО.