Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света

В САЩ обявиха извънредно положение
27 ное 2021 14:20, Петя Славова
133
Учен за Омикрон: Новините са лоши, но не говорим за края на света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Големият брой мутации на Омикрон буди сериозна тревога.Ранните тестове предполагат повишен риск от повторна инфекция, смята Световната здравна организация.

Още по темата

Високопоставен здравен служител на Обединеното кралство предупреди, че ваксините "почти сигурно" ще бъдат по-малко ефективни. Директорът на Института по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените щати д-р Антъни Фаучи обаче предположи, че е възможно ваксините все още да работят.

"Докато не бъде тестват както трябва, не знаем дали може да избягва антителата, които ви защитават срещу вируса", заяви Фаучи пред CNN, съобщи БНР.

Проф. Джеймс Нейсмит, структурен биолог от Оксфордския университет, заяви: Новините са лоши, но не говорим за края на света.

В същото време губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хоукъл обяви извънредно положение до 15 януари заради COVID-19, предадe БТА, позовавайки се на световните агенции.

В указа си тя изтъква като причина растящия брой случаи на заразяване и хоспитализации, но не споменава варианта Омикрон

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: САЩОмикрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
13
 
! Отговори
до Юри преди 2 години
Виж си 18 - те минуса и си доучи защото не си достатъчно интЕлегентен ! Ако беше ителигентен щеше да знаеш че във ваксините са зароверни милиард милиарди и собственика на кинтите поръчва музиката ,със тези милиарди САЩ пустиня могат да станат ТИ за едни платени професори и 200 медии се съмняваш ,че могат да им пеят по свирката --- намерети си по един стар учебник и там пише трябва или не трябва да се прави масова имунизация по време на пандемия или не !
65
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позната тактика.Измисля се лоша новина,т.е.вирусче.Накой си професор го казва и става страшно.Университета на професора разработва ваксина, която никой друг не може.И накрая голямата фармацевтична фирма, която спонсорира Университета я произвежда, Както и нови лекарства и ние отново сме спасени, а фирмата забогатяла.Тоя филм го гледаме преди всяка Коледа от дълги години.
64
1
 
6
 
! Отговори
кво е това ,,филджан преди 2 години
Аз знам каквое ,ама научи и младите антиваксъри ! А ваксетата те са разни юпита или са на ,,бело ,,или на ,,кристали,, веганчета абе ем шубета ем меки във китките ,,,,,на тях филджани не им трябват .
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юрий спри да обиждаш хората. Ние не сме разделени, напротив. Обединени сме срещу манипулацията и лъжата, която ни облива всекидневно от всички медии. Твърде удобно се измислят нови мутации, които чудодейно обясняват абсурда ваксинираните да са много пъти по-болни от неваксинираните народи. Именно защото мислим с главите си и не вървим след овчаря в стадото, а избираме сами да решаваме, и казваме че това е поредния страх, който цели да ваксинира пак и пак, но този път и децата и бебетата.
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шизофреничното изказване на професора на английски се превежда :Не ми вярвайте.С такива декларации винаги може да се откаже от твърдението си т.е. Мислех едно ама излезе друго.Важното е страх да се разпространява
61
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ интелигентните не се ваксинираме. Защо ли? Защото мислим сами и не даваме друг да мисли вместо нас. На който не му харесва в България, прав му път. Няма да ни липсва. Това беше до Юрий.
60
39
 
6
 
! Отговори
Юрий преди 2 години
Хора, не ви ли писна това разделение??? Интелигентните хора се ваксинират, защо ли???В Европа ако искаш да живееш що годе нормално също. Никое правителство не иска хората да умират от някакво си " грипче" Тази година ще бъде пик и това е. Всеки ще го мине. Ама защо да не е леко? Един колега беше на легло 3 дни, а иначе спортист, антиваксър, кой съм аз. И хиляди както него. Вчера ме пита къде да се ваксинира, че всеки ден губи по 2 часа за тест. Е това е картинката.
59
3
 
13
 
! Отговори
Сингъл на Радев преди 2 години
"Кацнал вирус на Шипка", купете сега! После само с връзки.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията в ЮАР не е по-назад от тази в България. Направи справка!
57
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксъри още колко бустери ви чакат,идея си нямате и ще пътувате???да а на не......,,свободно,,
56
3
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Кво го увъртате с половин усти бе ))) Още не е " сигурно " само за набодените Gлупаци ))) Всичко е решено ! Ваксинацията започва от игла номер 1 и народен Ахмак номер 1 !!!
55
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 Обикаляш по форумите и все за тази ваксинация дрънкаш, че била виновна за мутациите! Ами ето ти въпрос: за каква " висока" ваксинация" иде реч в Ю. Африка? Този последния мутант нали там се е пръкнал?
54
0
 
13
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
А къв вирус бе? Даите едно хорце да тропним
53
6
 
13
 
! Отговори
Нема спирка баце преди 2 години
Омикрони, неутрони, протони и балъци за милиони. Блед неваксиниран си ти, който ме гледа с уплашени очи. Питам има ли власт, която не дава ваксини за вас? Пак ще се срещнем след 10 години, за да разкаже всеки от вас какво е да си ваксиниран от нас. Как изгрява не виждам върху устните смях и не мога без ваксина да стигна до тях.
52
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички четирима човека, при които е открит новият щам са били напълно ваксинирани! Прочетете!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкараите ги най после CRISPR-Cas9 и се успокойте че ми писнахте вече, лъжи, страх лъжи ,страх така се обработва почвата
50
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мутации дойдоха от неваксинирани държави. Точка!
49
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Фаучи не бъде хвърлен в огненото езеро, няма да има отърване.
48
2
 
22
 
! Отговори
Тоест преди 2 години
разбраха, че трудно ще накарат хората да се вакснат за 4, 5 и т.н. път и измислиха нов вариант. И разбира за него са необходими нови и ''подобрени'' инжекции по които Пфайзер благородно сега работят. Бързай народе, че не останаха. Но това не са онези същите инжекции, които пробутваха до вчера, ами нови, по добри за новия ''вариант''.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54 Кокво предлагаш, да чакаме да премине и да копаем мъртвите?