Проф. Кантарджиев зове за затягане на мерките

Малко вероятно било ваксините да не действат срещу Омикрон
182
Проф. Кантарджиев зове за затягане на мерките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при варианта „Омикрон“ е много малка, смята проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата

Според него е възможно ваксините да действат по-слабо при новия вариант на коронавруса от Южна Африка.

По думите му ЕК е подписала договор с „Пфайзер“, че ако се появи опасна мутация на вируса, производителят е готов за 100 дни да осигури адаптирана ваксина.

С приближаването на „Омикрон“ към България Кантарджиев посъветва хората, които все още не са се ваксинирали, да го направят, а тези над 65 години и със слаба имунна система – да си поставят и бустерна доза.

„Омикрон“ беше определен като вариант, будещ безпокойство, поради няколко причини. Първо, дали се разпространява по-бързо от останалите варианти; второ – дали го хващат настоящите тестове; трето – дали е способен на имунологично бягство. Мен третата причина най-много плаши. И четвърто – да не причинява по-тежко заболяване“, каза Кантарджиев пред bTV.

„Мерките трябва да се затегнат. Трябва да имаме една готовност да се изследват повече хора и много важно – да се изпращат бързо материали за секвениране на съмнителни хора“, смята професорът.

Кантарджиев споделя тезата, че е възможно този вариант да е възникнал при болен от ХИВ/СПИН пациент, който се е заразил с коронавирус. „Ако човек е със ХИВ и приема лекарствата си, кара вируса леко, но по-продължително време“, обясни той.

Кантарджиев е категоричен, че когато в болница бъде приет пациент с тежко заболяване от коронавирус, който твърди че е ваксиниран, трябва да се изследват кръвни проби, за да се докаже дали това наистина е така или става въпрос за фалшива ваксинация.

„По този начин с антителата хванахме преди четири години колеги, които не са ваксинирали деца за морбили. Нека повече нямаме такива колеги“, каза Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
24
 
! Отговори
Етична Комисия преди 2 години
Събирайте ги изказванията на тия т.н. 'доктори'! Един ден ще им се поиска сметка за лъжите които разправят и им се отнемт дипломите! Те ще са 'захлебили' вече достатъчно - ама поне срамът ще им остане! А и хората които са си отишли незаслужено по вина на лъжите и фалшивото лечение - вечно ще им тежат на съвестта, независимо от кинтите!
104
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В качеството си на какъв се изявява това бостанско плашило?
103
3
 
39
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Кунчев появи ли се?
102
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджито в качеството си на какъв зове за затягане на мерките?
101
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, той и Кунчев е за затягане - на клапата.
100
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да се затваря Кантарджиев, щом му е приятно - на него без друго парите за реклама на вирус и "ваксини" му ги превеждат по сметка и той може да си прави рекламните клипчета и вкъщи. Не му се налага да бачка, както и на десетината платенит р о ла, обикалящи срещу заплащане от ковидмафията форуми и медии. Те могат да си позволят да не работят, понеже го играят реклама. Но останалите ще трябва да продължат да се трудят за насъщния си. Тр о ловете, барабар с тоя, няма да ги обезщетят.
99
1
 
26
 
! Отговори
До Зита преди 2 години
Къде бил Кунчо?Ами джвака шнорхела за здраве след поетите трички дози от свещеният Граал!
98
1
 
36
 
! Отговори
Кунчев Воскресе преди 2 години
Воистина ли Воскресе?! Какво става, Понеделника Мина - от Кунчев - никаква следа! Познат журналист, дори дебна пред работното му място!! Кажете ни къде е Главният Здравен Инспектор на Република България и как в Смъртоносна Пандемия 2 месеца отсъства от Работа - кой ръководи ПротивоПандемичните Обстановка при отсъствието му , кой за Замества?! Българският Народ, който Му Плаща Заплатата с Данъците си, има Право да Получи Отговор на тези Въпроси!
97
3
 
20
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Най ми хареса четвъртият му страх: 'И четвърто да НЕ причинява по-тежко заболяване"!От гледна точка на правилния Български език - това означава че го е страх омикрона да не протича твърде леко! Дало го е казал от незнание или е така нареченото 'фройдинско изпускане' когато казваш истината без да искаш?
96
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що не кажете за скенерите които улавят сигнала от парамагнитните частици у ваксаните ми се правите на улави че уж тела незнам си ко!
95
2
 
28
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Тази статия я четох и преди месец. Единствената новост е думата Омикрон :)))))Смешни напъни да страхуват народа!
94
2
 
35
 
! Отговори
Зита преди 2 години
Вече не може да се усети, че идват празници - Безбожници такива! Тамън да отпуснете примката, тамън умрелите незнайно от какво, в моргите наречени болници спаднаха и... бам.. Омикрон! Населението трябва да е стресирано, да се държи на каишка, да става и да ляга с новини за умрели и ваксини. ***, никой не ви се връзва, никой. Кой се набол, набол - ако си мислите, че ще ги накарате отново да се бодат по 10 пъти за омикрон, епсилон, тита и нам си кво не сте познали. Къде е Кунчо с лекия ковид?
93
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев е като затегнал двигател на Голф 2-ка без антифриз: напъва се да направи нещо, ама само пристъргва и сваля акумулатора.
92
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главния здравен инспектор на ЮАР вчера каза,че този щам не е опасен,той все пак е видял на място за какво става дума. СЗО,и този професор шегаджия,и всички,кото говарят за омрикрона говорят наизуст за нещо,което още не са видели как протича и как се развива. Писна ми от тъпотия.
91
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Шиле,наближава денят когато ще заиграе гьостерицата не само у нас а навсякъде по света,пенсионирани демагози като теб също няма да бъдат пощадени!
90
11
 
12
 
! Отговори
МЕДАЛИСТА преди 2 години
ВАЖНОТО Е ЧЕ СИ РАЗДАДОХМЕ МЕДАЛИ!НА ПЪРВО МЯСТО СМЕ В СВЕТА!!!Всеки ден няколко автобуса с починали и претъпкани болници!
89
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво браво фейк.бг мнгоо добре си изпълнявате квотата, явно нареждането е 70% от новините да съдържат ключова дума омикрон, от 6 водещи новини на първа страница 4 са такива ! добре се справяте в промиването на мозъци, жалко че вече *** не ви се връзва, и не само *** ами и заклетите ваксъри също не ви вярват вече
88
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чесно казано преди десетина дни, даже дали не беше точно в днес бг имаше статия, че в Африка нямало толкова много коронавирус и даже "учените" се чудели, на какво се дължало това. И БАМ след една седмица, ужас идел нов африкански щам.
87
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овен кво зовеш бе, баси нещастника, тоя новия е лека хрема тоя опява, Аре бегай.
86
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърпай кепенците по границите бре празно плямпало, само паникьосваш хората, правиш едно голямо нищо!