7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия

Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември
Обновена: 30 ное 2021 08:04 | 30 ное 2021 08:02, Нели Христова
146
 7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия
Снимка: БГНЕС

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Ковид-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7 200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7 200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Ковид-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 1 месец
ЕС -населението мре 60 на сто са мъртавци. Много гинат шествия с некролози се правят в Италия Австралия Холандия.... Това са убийци и всички които им сътредничат са престъпници
122
0
 
2
 
! Отговори
До програмист преди 1 месец
Човек, гледай по-надалеч от антиваксърството и ковида. Това, което се случва в Австрия е много опасно. Това е прецедент и може да донесе много бъдещи беди. Утре в името на общественото здраве могат да решат да ни изследват за каквото пожелаят, задължително, и при наличие на показатели, гени, които не са в "граници", да биваме лишавани от право да имаме деца, да учавстваме в избори и тн. Примерно.. Тук ме става вече въпрос за-против ваксините
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГАТЛИНГ И МРЪСНИТЕ АНТИВАКСЪРИ В МАУТХАУЗЕН!...
120
1
 
7
 
! Отговори
Свобода! преди 1 месец
Смърт на ковидизма, свобода за народа!
119
0
 
0
 
! Отговори
Ерик До Виолета преди 1 месец
Защо не ходиш някъде да се метнеш.
118
1
 
7
 
! Отговори
Конспирация преди 1 месец
беше, че отказът от ваксинация ще се наказва с глоби и затвор!
117
2
 
11
 
! Отговори
До Програмиста преди 1 месец
Злобата ти е породена от това, че си се осъзнал, че сам си се прецакал ли? Кунчев те чака!
116
23
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
Обожавам денят ми да започне с вой на антиваксъри. Скоро и до вас ще дойде иглата, не се ежете толкова. Набийте си в дебелите глави че здравето на обществото е по-важно от личния ви егоизъм и твърдоглавие, или ще ви го набият принудително.
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЗа мишката и капана, ЕС и ние. Мисирките и цензурата. Езикът (като орган за..) и гъ...а (също като орган)Та както казах и министерството на истината го изтри веднага- продадохме държавата си за възможността да слугуваме навън и да ядем ***. Еретична мисъл а?
114
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До февруари политиците ще изгорят.
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То поне да бяха ваксини, да се набоде човек. Ами ваксетата разнасят омикорна и другите макарончета.
112
25
 
6
 
! Отговори
нЕкой си преди 1 месец
Браво. И тук трябва да въведат глоби и затвор за отказ от ваксинация
111
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само цените на сертификатите ще скочат и организираната престъпност, като в Америка по времето на Ал Капоне. Всеки би дал 1000-2000 евра с леко сърце.
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питам се за какъв *** ми е този ЕС щом не спазва собствените си закони? Така нар. ЕС вече няма нищо общо с това към което се стремяха свободните хора! Вън на България от този фашистки съюз и тази диктатура под прикритието, че ги е грижа за здравето на хората!
109
2
 
17
 
! Отговори
Немец преди 1 месец
Зелените паспорти и ваксините се провалиха и ще доведат до национална катастрофа в Германия и Австрия.
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи антиваксърския въпрос ще бъде, както са казвали дядовците им "окончателно решен".
107
2
 
16
 
! Отговори
Ваксенфюрер преди 1 месец
Абе, там, в Австрия не беше ли роден един чичко с мустачки, как му беше името... Шикългрубер.. " Всеки, който е забравил историята е осъден да я повтори" - написано на входа на блок 4, в Аушвиц! Неваксинираните - новите евреи. Края на историята я знаете, всекиму според заслугите.
106
1
 
9
 
! Отговори
Св.Кунчо Третоиглени преди 1 месец
Който няма толкова, какво?
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди няколко години едни хора от опозицията в Германия обясняваха, че Меркел и мнозинството политици на Германия и Австрия са свързани с Нацистите по кръвна линия. Меркел била лично от рода на Хитлер. Не знам колко е вярно, но със сигурност управляват кризисните ситуации по същия начин.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 107 люлката на фашизма е Италия бе неграмотник!