7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия

Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември
Обновена: 30 ное 2021 08:04 | 30 ное 2021 08:02, Нели Христова
146
 7 200 евро ще е глобата за отказ от ваксинация в Австрия
Снимка: БГНЕС

Проектозакон за въвеждане на задължителна ваксинация срещу Ковид-19 в Австрия предвижда глоба за отказ от ваксинация до 7 200 евро, съобщи австрийският вестник Die Presse, позовавайки се на документ, разработван от австрийското правителство.

Според проектозакона задължителната ваксинация срещу коронавирус ще се прилага за всички хора, живеещи в Австрия от февруари 2022 г. Наказанието за отказ от ваксинация ще бъде 3600 евро или четири месеца затвор. Тези, които игнорират две уведомления от властите за необходимостта от ваксинация, ще бъдат изправени пред огромна глоба от 7 200 евро.

Изключенията ще включват хора, които са изложени на риск за живота и здравето поради ваксинация, бременни жени и деца под 12-годишна възраст. Законопроектът трябва да бъде внесен в парламента около 6 декември, след което трябва да бъде одобрен от двете камари на австрийския парламент.

Заради четвъртата вълна на пандемията австрийското правителство обяви план за въвеждане на задължителна ваксина срещу Ковид-19 от февруари 2022 г. Тази мярка се оказа непопулярна в австрийското общество и предизвика масови протести в цялата страна с участието на десетки хиляди хора в подкрепа на правото за избор за ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
ЕС -населението мре 60 на сто са мъртавци. Много гинат шествия с некролози се правят в Италия Австралия Холандия.... Това са убийци и всички които им сътредничат са престъпници
110
0
 
2
 
! Отговори
До програмист преди 2 години
Човек, гледай по-надалеч от антиваксърството и ковида. Това, което се случва в Австрия е много опасно. Това е прецедент и може да донесе много бъдещи беди. Утре в името на общественото здраве могат да решат да ни изследват за каквото пожелаят, задължително, и при наличие на показатели, гени, които не са в "граници", да биваме лишавани от право да имаме деца, да учавстваме в избори и тн. Примерно.. Тук ме става вече въпрос за-против ваксините
109
1
 
7
 
! Отговори
Конспирация преди 2 години
беше, че отказът от ваксинация ще се наказва с глоби и затвор!
108
2
 
11
 
! Отговори
До Програмиста преди 2 години
Злобата ти е породена от това, че си се осъзнал, че сам си се прецакал ли? Кунчев те чака!
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗа мишката и капана, ЕС и ние. Мисирките и цензурата. Езикът (като орган за..) и гъ...а (също като орган)Та както казах и министерството на истината го изтри веднага- продадохме държавата си за възможността да слугуваме навън и да ядем ***. Еретична мисъл а?
106
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До февруари политиците ще изгорят.
105
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То поне да бяха ваксини, да се набоде човек. Ами ваксетата разнасят омикорна и другите макарончета.
104
25
 
6
 
! Отговори
нЕкой си преди 2 години
Браво. И тук трябва да въведат глоби и затвор за отказ от ваксинация
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само цените на сертификатите ще скочат и организираната престъпност, като в Америка по времето на Ал Капоне. Всеки би дал 1000-2000 евра с леко сърце.
102
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам се за какъв *** ми е този ЕС щом не спазва собствените си закони? Така нар. ЕС вече няма нищо общо с това към което се стремяха свободните хора! Вън на България от този фашистки съюз и тази диктатура под прикритието, че ги е грижа за здравето на хората!
101
2
 
17
 
! Отговори
Немец преди 2 години
Зелените паспорти и ваксините се провалиха и ще доведат до национална катастрофа в Германия и Австрия.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи антиваксърския въпрос ще бъде, както са казвали дядовците им "окончателно решен".
99
2
 
16
 
! Отговори
Ваксенфюрер преди 2 години
Абе, там, в Австрия не беше ли роден един чичко с мустачки, как му беше името... Шикългрубер.. " Всеки, който е забравил историята е осъден да я повтори" - написано на входа на блок 4, в Аушвиц! Неваксинираните - новите евреи. Края на историята я знаете, всекиму според заслугите.
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко години едни хора от опозицията в Германия обясняваха, че Меркел и мнозинството политици на Германия и Австрия са свързани с Нацистите по кръвна линия. Меркел била лично от рода на Хитлер. Не знам колко е вярно, но със сигурност управляват кризисните ситуации по същия начин.
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 107 люлката на фашизма е Италия бе ***!
96
2
 
16
 
! Отговори
вярно е преди 2 години
Не е фалшива новина. В австрийските новини пише точно това. За сега е проектозакон, но едва ли ще има разлика с реалния закон. Вече човешките права и конституцията не значат нищо. Всичко е за пари. В ЮАР казаха, че Омикрон щамът не е опасен и минава за 3 дни с главоболие и отпадналост. Никой не ги отрази. Фармамафията управлява държавите.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плачете за Курц ;)
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре затвор
93
6
 
7
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
92
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австриици , елате с вашия бизнес в българия тука е по добре и ще ви бъде добре.