Д-р Ботев: Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните

Имаме много добри маски, само 9 лв., а никой не говори за това, заяви той
Обновена: 30 ное 2021 09:30 | 30 ное 2021 09:30, Ния Христова
371
 
"Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега. Въпросът е във ваксините и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, защото САЩ са готови и ще направят ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни - такива, каквито трябваше да направят в началото и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски", каза хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той допълни, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.
 
"Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Те не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се въведе. При нас микробиологията е една примитивна наука. Когато искам да докажа бактериална инфекция в белия дроб - ползвам PCR, готов, на 34 патогена, включително с резистентност", посочи Ботев.
 
"Сега съм принуден да търся частни лица да се опитаме нещо да направим, да имаме по-масово тази диагностика. А ние ако я имаме - няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта - да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми", категоричен е той.
 
"Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние", добави д-р Чавдар Ботев.
 
Той заминава за Турция, за да представи маските с въглен и за да вкара PCR диагностиката.
 
"Ще помоля микробиолозите да направят национална стратегия за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата - джипитата си изписват, без да знаят какво", възмути се хематологът.
 
"Ако сте преболедували - аз държа 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson", коментира д-р Ботев. 
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеално - сега ваксинираните ще заразят масово всички и "с един бърз пик", както казваше Чобранов ще преминем бързо през епидемията.
302
3
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Като ви гризне *** на улицата - в спешно, да ви промият раната и да ви боднат. Не питате какво съдържа ваксината. Безрезервно доверие към медиците. Сега, като се опитват да ви помогнат - безмозъчни, фашисти, чипирания, бля-бля... Пръстът си да порежете, първо ще отидете до чешмата и ще спрете кръвотечението, с каквото е под ръка... Може да не са кой знае какво ваксините, ама досега от тях има видимо повече полза, отколкото доказана вреда.
301
2
 
3
 
! Отговори
старшията преди 2 години
До АзИ кво като имаш зеленилка?!? Не можеш да си приносител , а? Я земи си прочети биологията от 8-7-8 клас!!! И тоя доктор пак знае повече от такива мухъли кат теб, ваксо! Искал си-дупнал си се! Продължавай....те мои познати и приятели на третия ден след 1-ва иглъ една седмица лежаха с температура...за втора не щат и да чуят!!!
300
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксинирани да носят отличителни знаци на видно място - примерно татуировка с баркод на челото за да може ние неваксинираните да ги заобикаляме и да сме в безопасност. Също и да посещават магазини в определени часове отделно от неваксинираните.
299
10
 
11
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Докторе, вземи си скъсай дипломата. На Марс ли лекуваш? Сега излезе, че ваксинираните сме виновни. Напротив. Кои са повече в болниците ваксинирани или неваксинирани? Да ти имам логиката. Жалко за 7-8 години учене на медицина...Освен това нали имаме зелени сертификати. Няма как да се смесим с неваксинираните на хартия по молове, фитнеси и ресторанти. Вкъщи всеки да си прави каквото си иска.
298
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен ПИСНА МИ ОТ АНТИВАКСЪРИ БЕЕЕЕЕЕЕЕ
297
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целувам краката на Доган, ако можех, щях да му издигна паметник, прекланям се пред него , защото той бе истински държавник, а не мутра и мошеник, целувам му краката, както и на цялото ДПС, аз обичам розовия цвят, обичам го, исках да избера точно Доган, но се страхувах, много се страхувах да не ме убият, прекланям се пред цялото ДПС и ако може да останат на власт и като партия го подкрепям от цялото си сърце! И не съм от турски произход, а 100% българин!
296
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извод: ако всички сме ваксинирани, само ще се заразяваме, няма да има усложнения и няма да влизаме в болница.
295
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*.мка им на ваксинираните! Защо се ваксинирах! Сега виждам, че всеки ваксиниран е злодей! Те ни натискат да се ваксинираме всички! Значи, ще правят от нас злодейска нация!
294
14
 
22
 
! Отговори
д-р Пухлев преди 2 години
не давайте трибуна на такива псевдоспециалисти - той ако е истински лекар няма право да говори така.Явно целта е да спечели пари покрай пандемията - я от маски, я от някое менте лекарство...аман от такива
293
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са предвидени за редуциране като народ. И да се засели друго население на тази територия. За това в държавите където населението е ценно за световния елит върви масирана пропаганда за ваксиниране а в България наобратно -масирана пропаганда против ваксините. Ние и сами добре се справяме са редуцирането на българското население. Но сега вече ни помагат и с пропаганда срещу ваксинирането та да измрат повечко хора.
292
2
 
2
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Ясно е кой и защо пусна този вирус-виж: https://blitz.bg/analizi-i-komentari/shche-se-okazhe-li-v-krayna-smetka-covid-19-biologichnoto-orzhie-na-sashch_news854288.html***Ясно е и защо ще мутира безкрай-щото има енергийно, магнитно-гравитационно поле, което не се влияе от хим. препарати. Има и начин това поле да се блокира, ама "докторите" не чуват - виж: https://apb.netgalaxy.org/news/2020-03-11-10-23-09
291
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
леле в българия такива пропаганди ли ви тикат? ваксините били опасни. ненормал.ници...затова ще сте на челно място в класациите по смъртност..
290
2
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Ами като е така, защо искахте да се ваксинират хората. Ваксинираните лекари са многопо-опасни от неваксинираните. Същото се отнася и за новите депутати от поредното НС на България. В сградите ив на парламента, както и в тези на МС и другите министрества е пълно с вируси. Бойко борисов ще им поставя КПП-та. Ще му помагат и приятелите му от Герб и БСП.
289
4
 
15
 
! Отговори
Карлуковски преди 2 години
Луд ли е, ще полудява ли, или грешно предавате думите му? Въобще, лекар ли е?
288
15
 
26
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Този грябва да го апрестуват за саботаж срещу здравеопазването и заплаха за националната сигурност и да му отнемат лекарските права завинаги.
287
12
 
13
 
! Отговори
Не е точно така преди 2 години
"Има нещо праисторическо и тракийско у българите. Ами не ни е страх от смъртта, неизбежна е. Важи, както за ваксинирани, така и за неваксинирани." ===Ами не си прав. Ваксинираните ги е страх от смъртта затова се набодоха и тепървз ще ги направят на игленици. Ще ги бодат докато ги уморят.Смелият умира веднъж, страхливият всеки ден.
286
17
 
31
 
! Отговори
БайХ преди 2 години
За това ваксинираните не трябва да ги пускат в ресторанти, молове, джимове и самолети без отрицателен тест.
285
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Началника на психопатите не си е пил илачите.
284
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля ви не закачайте ДПС , не ги закачайте, моля ви, те нищо лошо не са направили на страната и хората, не ги закачайте, те също са либерали, нека участват и те в управлението , не ги махайте, дайте им шанс, те са добри хора! Аз исках ДПС да управляват, но сега не искам да остават извън парламента, след като не успяха да вземат властта, нека да си останат като партия, не ги изключвайте, моля ви!