Д-р Ботев: Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните

Имаме много добри маски, само 9 лв., а никой не говори за това, заяви той
Обновена: 30 ное 2021 09:30 | 30 ное 2021 09:30, Ния Христова
371
 
"Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега. Въпросът е във ваксините и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, защото САЩ са готови и ще направят ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни - такива, каквито трябваше да направят в началото и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски", каза хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той допълни, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.
 
"Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Те не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се въведе. При нас микробиологията е една примитивна наука. Когато искам да докажа бактериална инфекция в белия дроб - ползвам PCR, готов, на 34 патогена, включително с резистентност", посочи Ботев.
 
"Сега съм принуден да търся частни лица да се опитаме нещо да направим, да имаме по-масово тази диагностика. А ние ако я имаме - няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта - да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми", категоричен е той.
 
"Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние", добави д-р Чавдар Ботев.
 
Той заминава за Турция, за да представи маските с въглен и за да вкара PCR диагностиката.
 
"Ще помоля микробиолозите да направят национална стратегия за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата - джипитата си изписват, без да знаят какво", възмути се хематологът.
 
"Ако сте преболедували - аз държа 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson", коментира д-р Ботев. 
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да доуточня за неразбралите. Задължителната ваксинация в Австрия ще е само за хора, които не са преболедували.
242
2
 
29
 
! Отговори
Обикновен човек преди 2 години
Ами, добре де. Защо тогава беше цялата истерия на лекари, политици и министри за ваксиниране и сертификати ? Това е като с хората с кучета. Те могат да се разхождат в парковете, а тези без кучета не могат. По-големи простотии оттези не бях чувал, чел и виждал !
241
0
 
7
 
! Отговори
Граматикова преди 2 години
До гого Не знам родителите и сестрите Ви какви първенци са, но Вие явно не сте от семейството, защото допускате правописни грешки, каквито дори първокласниците не допускат. Липсват Ви точките и главните букви.
240
26
 
6
 
! Отговори
268, преди 2 години
Простотията продължава само защото явно с разбиране от населението, че трябва да сев ваксинира не стана. Ще има задължителна ваксинация, за всички, които могат да се ваксинират, от догодина. И у нас ще стане, дано не е пак на края на опашката. И сега има ваксини, все още. Ваксинирайте се, за да избегнем нова вълна февруари-април.
239
2
 
7
 
! Отговори
До 268 преди 2 години
Прочети за Австрия. Там глобата за неваксинирани е 7200 евро. В Гърция все още е демокрация...А у нас с новото правителство на власт, какво ли ни чака?
238
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простотията продължава. В Гърция въвеждат задължително ваксиниране на хората над 60 и глоба 100 евро всеки месец. Разбира се, после следват 50+ и така до пеленачетата.
237
2
 
18
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Цялата тази дандания и шумотевица по маски, омикрони, ваксини и тем подобни е само дрън-дрън, та, пляс... И от всичко това, целият Свят е шокиран и стресиран. Най-добре сега се чувстват големите "познавачи" на "омикроните". Блазе им за големите пари, които събират с фадроми по улиците...
236
0
 
31
 
! Отговори
Интернет професор преди 2 години
И задължително преди употреба маските се потапят в кайсиева ракия.
235
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евтин шарлатанин продвач на маски търси сензация за популярност... звучи ли познато? също като евтиния Мангъров който след като разбихме къде каквото има по класация за смъртност се покри (а може би и защото просто не успя да капитализира шаманството си в парламента)
234
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този май се е появил само за да си направи рекляма на маските....
233
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, антиваксъри, омикрон няма да ви подмине
232
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за другите ваксинирани също.
231
10
 
10
 
! Отговори
гого преди 2 години
До Анонименмой човек на мене и двамата ми родители и сестрами правят експериментални лекарства против рак в САЩ(такива лекарства ще ги видиш в България след 20 години)...и тримата са завършили в Холандия в топ университети и са първенци на курса ..... така ,че не ми обяснявай тоя "професор" хал хабер си няма от света само това ще ти кажа егати смешника
230
14
 
31
 
! Отговори
сс преди 2 години
Пълен локдаун за ваксинираните
229
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гого: Истинските доктори си изпитват лекарства, в края на тримесечието да идат на екскурзия, а ти стоиш, трепери ти д-то, четеш как се умира и акъл даваш. *** си, oлигофрееен
228
6
 
7
 
! Отговори
До 250 преди 2 години
Много просто: вие сте по гол г.ъ.з. срещу вируса и много по-уязвими към него. А като се заразите, ъй като на имунната система й трябва време, за да изгради антитела и да реагира, вие имате много по-голям вирусен товар и излъчвате много повече вирусни частици от един ваксиниран с пробивна инфекция, в резултат на което може да заразите всички около вас. Иначе нямаше да ползваме ваксини за какво ли не.
227
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана при страбите с най-висока имунизация? И кои са страните с най-висока имунизация? Аз следя редовно и виждам,че там където имат най-много ваксинирани,имат най-малко заразени най-малко починали и обратно.Июа следната правопропорционалност : Много ваксинирани и малко умиращи и малко ваксинирани и много умиращи.
226
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази тъпичка водеща защо прекъсваше професора и не го оставяше да се доизкаже? Аман от некадърни журналисти и водещи на предавания!
225
20
 
16
 
! Отговори
гого преди 2 години
от къде ги намирате тези клоуни да ги пускате по телевизията ... 90% от всичко което каза е пълна фантасмагория истинските лекари сигурно докато го слушат се смеят с зааадниците си
224
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама-трима колеги се ваксинираха и след ден два се видяхме с тях в работата.В една стая с тях скоро ми потече носа и взе да ми дразни на гърлото.Мисля че прясно ваксинираните наистина са заразни за околните.Просто явно с ваксината им вкарват активни вируси на ковит.Би трябвало няколко дни след ваксина да са в карантина и да не бъдат контактни с други хора