Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
12
 
! Отговори
Не разбраха значи... преди 2 години
Ей, ваксинираните не разбрахте ли, че на игленици ще ви направят?
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, ясно е че ваксините не стават. В най-силните си моменти, ваксините даваха 95% имунитет за 6 месеца - и след шест месеца човек пак трябва да се боде. Сега и това отпадна - ваксините вече за нищо не стават, кой направил милиардите, направил - всички останали дозички - на бoклука.
61
5
 
5
 
! Отговори
ковид холокост преди 2 години
Който не се набоцка 3 години затвор!
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип, това не са ваксини, а имуностимулатори с противоречиво действие и ефективност... Скоро ще се разбере и ще бъде отхвърлено, като начин за противодействие на коронавируса. Фактът, че все повече "ваксинирани" постъпват в болниците и умират е красноречив...
59
1
 
19
 
! Отговори
Айде сега преди 2 години
да измислите ваксини против ваксините на ваксинираните.
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дека е кунчеф омикрон? главния супер инспектор на републиката оти го криете?
57
1
 
3
 
! Отговори
Erika SS преди 2 години
До 58...новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС."Става въпрос за област Сеул.. Четете ги тия статии докрай...
56
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До няколко седмици ще има нова ваксина,за новия вариянт.Ще Ви ваксинират ,няма къде да ходите.И причината за това ще бъдете Вие,които не се ваксинирахте и не само Вие ,виновни са тези които не направиха така,че да няма не ваксиниран в целия свят.Света трябва да действа като Китай,ако иска да се справи с тази пандемия.Без милост.
55
3
 
18
 
! Отговори
вече започна преди 2 години
А бе полека лека ще си признаете,че това не са ваксини,ама още малко време ви трябва!
54
2
 
13
 
! Отговори
Как да не издържат преди 2 години
ваксините?! Напротив, чудесни са! Нали точно това беше търсеният ефект - хората да не издържат на ваксините и кой даде фира, добре. Който се инати и не ще ***, да заразява колкото може повече хора с мутирали вируси. Всичко им е наред на ваксините!!!
53
9
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Майка и татко са от Ковид сектата.Ваксинирани.Скоро ще слагат трета доза.Днес ходих до гробищата да запазвам места.
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнозинството в БГ ,освен че са недоимък в интелекта ,но се самоунищожават също така.За бигатите е много важно да бе умират хората.Това е така ,защото от умрял не се печели и няма какво да му продадеш. Това ще доведе до задължителна ваксинация и санкции ако не се ваксинирате. Те не искат вие да сте живи зарди друга причина,а защото им съсипвате плановете за продажби,след като умирате.Трябва да сте живи и да живеете по-дълго за да печелят повече пари.Ще Ви ваксинират,неизбежно е.
51
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не следи, какво се случва с ваксинираните... Съмнявам се, че не влизат в никоя статистика и никой не следи, дали има повишена смъртност при тази група без да са срещнали коронавируса...
50
2
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ковид сектантите...усещате ли,че вече ви краят?
49
18
 
8
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Не виждам какво са се провалили - населението им е 8 пъти повече от Българското а новите случаи 1.5 пъти повече - по-скоро ние се проваляме заради разни *** антиваксъри
48
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как звучи 5000 на 50 милиона и 3000 на 7 милиона.....а?
47
9
 
7
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Заглавието не е много точно, просто е време за трета доза. Корейците бързо ще се оправят, тях да не ги мислим.
46
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се антиваксъри,но ще имаме нов локдаун и нова ваксина и така ще бъде ,докато не направят мерките като в Австрия.А вярвайте ми няма как да не се случи това.Защото света ще мизерства ако бе го направят Ваксината ще е задължителна,и ще се налагат сериозни санкции.А хора като Мангъров ще влизат в затвор.Това е бъдещето.
45
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само че Ю Корея е 9 пъти населението на Бг. Друго е излишно да ви говоря. Радвайте се на антиваксърските статии на Днес бг. Това ви остава.
44
3
 
25
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Долна инсинуация с това заглавие! Всички познати и ползвани от човечеството Ваксини работят! Това че някакви експериментални Препарати са неефикасни, според замисълът си, е друг въпрос.