Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея

Това са най-вече възрастни, които са и ваксинирани
1 дек 2021 14:50, Петя Славова
257
Ваксините не издържат: Нов пик на тежкоболни с COVID-19 в Южна Корея
Снимка: БГНЕС

Южна Корея прехвърли границата от 5 000 нови случая на заразяване с коронавирус за първи път и отбеляза нов пик при тежкоболните пациенти на фона опасенията, че новият вариант на Омикрон вече е в страната.

Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) отчете 5 123 нови случая на COVID-19, с което "подобри" предишния рекорд от миналата седмица от 4 115 новозаразени. По-голямата част от случаите са причинени от огнища в област Сеул, предава БГНЕС.

Броят на тежкоболните пациенти достигна рекордните 723, което натовари капацитета на болниците в района на Сеул. До вторник 89,2% от капацитета на леглата за интензивно лечение на пациенти с COVID-19 бяха заети, сочат данни на KDCA.

Още по темата

Здравните служители заявиха, че първите предполагаеми случаи на Омикрон са достигнали до Южна Корея. Властите очакват резултатите от теста за секвениране на генома при група пътници, които пристигнаха от Нигерия миналата седмица, за да потвърдят „влизането” на новия щам в страната.

Южна Корея започна да ограничава в неделя издаването на визи и пътуванията от осем африкански държави, включително Южна Африка, където новият вариант беше открит за първи път.

Министърът на вътрешните работи Джон Хе-чол заяви днес, че правителството обмисля допълнителни спешни мерки за ограничаване на разпространението и се стреми да осигури още поне 1 300 болнични легла до средата на този месец, съобщи новинарската агенция Yonhap.

Нарастването на тежките случаи е концентрирано сред по-възрастните граждани, като 84,4% от тежко болните пациенти са на възраст 60 или повече години. Случаите от заразяване са нараснали рязко сред лица над 60-годишна възраст, които бяха сред първите в страната, които се ваксинираха.

Здравните служители съобщиха миналия месец, че отслабващият ефект на ваксините е настъпил по-бързо от очакваното, което накара правителството да ускори въвеждането на бустерни дози. Близо 80% от населението е напълно ваксинирано, но само около 7,5% от тях са получили досега подсилваща инжекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подхвърлиш ли му на българския бедняк нещо за ваксини и гледай сеир из коментарите. Винаги най-можещ и най-умен, ама на запад за повече от берач на малини не го искат, а у нас във фиша със заплатата му си пише колко може. Седнал да коментира Корея, където при 15 пъти по-голямо население от България има сумарна смъртност за година колкото за ден у нас.
42
0
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
52....да . Избраха изкуственият ....и лежат 2 метра под кота 0
41
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е проблема във ваксината,а проблема е в държави като нашата.Ние сме хорта ,където се получават мутациите.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да останете, и да излезете от ЕС, все ще бъде зле, и ще бъде много по-зле от 1997ма. А от ЕС не можете да излезете, защото не сте влизали, ами ви взеха поради геополитически интереси за да сте пушечно месо и ракетна площадка при война с Русия.
39
1
 
7
 
! Отговори
до Ямболски цървул преди 2 години
той уж е по добър но 28000 пропуснаха да се възползват от него.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е като гасене на пожар с бензин - хвърляш две туби и то се разгаря - логично е дати трябва поне още една туба нали?
37
1
 
8
 
! Отговори
Мони преди 2 години
Ще се побъркам от смях с тези статии вече.
36
0
 
9
 
! Отговори
До EС преди 2 години
Дали ще услее преди да се е разпаднал?
35
1
 
27
 
! Отговори
Прозорлив преди 2 години
Който се е ваксинирал вече е зависим от тези разтвори и ако не се дупчи през три четири месеца е аут от играта
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аааааааааааааааа! Да си дойдем на думата.... В България Кацаров затова бърза, защото отнякъде ще избие истината за "ваксините"...
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42, значи правим подписка за излизане от ЕС и ако не одобрят референдум връщаме 1997ма!
32
0
 
4
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Тома, приятелю, де се губиш? Залипсвал ми е мъдрия ти бичи поглед....
31
3
 
8
 
! Отговори
С косата преди 2 години
До Анонимен 36 "Ама щом не издържат, няма смисъл." ТАКА ви искам!
30
2
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
По- добър имунитет от имунният-НЯМА!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kои ваксини?
28
2
 
24
 
! Отговори
Ваксините! преди 2 години
Вие имате ли 3 игли? Ако имахте щяхте да сте в безопасност. Ако с 3 не то тогава с 4. След това най-добре да спираме да ги броим и да мятаме по 1 месечно най-малко?
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ее, кофти... Пък аз тъкмо си мислех като ни покажат Кунчо да се ваксинирам. Ама щом не издържат, няма смисъл.
26
4
 
30
 
! Отговори
Кунчо Игленика преди 2 години
"Четвъртата игла може и да сработи, така че Бегом Марш!"===Ще сработи, мен слушайте.Ей на как с две игли го карам леко вече два месеца ковида, ако бях с четири игли набързо за шест месеца щях да съм кукуряк.
25
0
 
22
 
! Отговори
ан те такааа преди 2 години
УжасТ!А защо всъщност се занимаваме с ваксини?
24
4
 
22
 
! Отговори
От ваксър - толкоз преди 2 години
До София Не могат да ги заведат под съдебна отговорност, а могат да ги подведат под някой член от НК(евентуално) или да им ПОТЪРСЯТ съдебна отговорност.Ама ще трябва доста народ да ЗАВЕДАТ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ защото хората и сами виждат колко са ефикасни ваксините.За разлика от ваксинираните те не чакат зомбовизора да им каже какво да мислят.Всеки има близки или съседи ваксинирани и сам вижда.Има и близки които са се заразили от ваксинирани.