На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
47
 
1
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Браво на Меркел! Кадърните хора в политиката си личат- тя и г-н Борисов! Кеф,кеф! Всички неваксинирани под карантина. А сега да им се връща кат ме изгониха новите от работа и на антиваксърите. Ще си пия кафенце,молчета ,а те да слушат радио заключени вкъщи. Хахх.
112
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е незаконно. Карантина се налага на болен човек а не на НЕваксиниран. Дори трябва да сложат информационна лепенка "Този дом е под карантина", стига един или няколко човека в него да са болни от болест, която налага карантинирането.
111
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха Сащ едва ли тази средно голяма държава наречена германия изобщо щеше да е някакъв фактор в нещо.
110
1
 
1
 
! Отговори
Защо препотихте преди 2 години
Моя Методи да се разправя с простаците ... Все едно майката казва - с простаците е безмислено да се спори ...Тук не става на въпрос дали Бойко Методиев Борисов е Методи, той не е Методи, и даже аз не съм Методи и много вероятно и Методи да е не е Методи , но само ще ти кажа, че толкова глупости и простотии да се наложи да преживее един народ не е случвало никъде и цяла България да ви се смее с онази тънка усмивка в стил: И след твойте глупости оцелях ...
109
0
 
2
 
! Отговори
Абе ти разбираш ли? преди 2 години
Колко много сте се идеали и как трябва да оправите насищането си, че ще сте проклети до живот! Земята българска ви е проклела еничарииии....
108
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей голям зор да инжектират хората. Статистиката си е за грип. Кво лъжат за тоя ковид?
107
1
 
5
 
! Отговори
Ми нема да стане: преди 2 години
Те така те оказа се, че сме имали повече изкуство през "комунизма" , отколкото през "демокрацията" ... Това Крум Дамянов не работеше за мутри и кво ви не харесва в НДК?
106
1
 
1
 
! Отговори
Приказки! преди 2 години
Тука има прекрасна природа, прекрасна планина, айде бе нали искате да сте европейци, айде бе къде има условия за планински туризъм -фабрики нема, има цимент , айде бе напук на всичко едно училище, само приказки - вие не може да разберете, че трябва да обърнете тоя процес иначе нищо няма смисъл, виж разбрах че на един дето е свил пари много от МОН му били теглили клечката и май ще върнат парите - та к'ви са ти оправданията. Не е сега времето, имам популизъм да правя и феодалнарелигиозност
105
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мразя Евро -г е й ския съюз ! А на тази бабичка ,която буквално унищожи България и пожелавам скорощна кончина.
104
1
 
0
 
! Отговори
Тия неща: преди 2 години
Се правят с оборудване, техника, пари, знание , модернизации, реновация , свобода за творчество - налей още 4 милиона в ръчичките на БПЦ и остави децата на вълците да ги харизват! Да им носят на корем всяка година да ядат и да пият ...харизани, кво па значи това.По-скоро изоставени!
103
3
 
7
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Германците са велика нация. Имат опит от времето на Австриеца и когато се появят псевдодемократи, като Меркелица, след нея задължително идва Фюрер. Не си мислете за немците, като за отпусната и безтегловна нация - ще сгрешите. Знаят как да решават всички проблеми, но както казах им трябва само една искра - ФЮРЕР и Той задължително ще се появи много скоро.
102
0
 
1
 
! Отговори
Аз ще млъкна: преди 2 години
Нали разбрах аз съм ходжата,дервиша дето пръднал на сватбата и трябва да си ходя.Въпреки, че не знам как точно аз съм се изложил!Константин Величков имаше политика за изкуство, Пенчо Славейков имаше политика за изкуство, Стамболов, Матев, Живкова - има член в конституцията за това. вие 30 години нямате и ми се пазарите за дребни пари за... и допускате учителите по изкуства и природни науки роби. Усещаш ли ме как ти се усмихвам!Ходи гледай Айн Ранд Изворът-После си ми дай парите да си ходя!
101
0
 
0
 
! Отговори
Не бе аз се чудим: преди 2 години
Откъде да крадна пак бучки захар. Господин министър - чували ли сте лицето Густав Климт - един сифилитик... Та той град Виена му осигурява ателие, модели, бои, пари за храна ...само и само да работи да рисува и откупват. Сто години по-късно град Виена ежегодно все още прави пари от Густав Климт ... Календари за туристи, чаши, сувенири, сервизи за кафе.Квото се сетите.Май е било готина инвестиция. Ама Климт е един от още хиляда като него и училища в един град пет шест! Ама Виена е едно равно поле
100
0
 
0
 
! Отговори
То е до манталитет преди 2 години
Господин министър ... И после защо процъфтяват всякакви субкултури като чалгатааа, попфолка?То алтернатива има ли? В смисъл те трябва да са алтернативата - на за момичетата на Митьо Пайнера се харчат десет пъти повече пари отколкото държавата е похарчила за изкуство и бази и ателиета за последните 14 години!
99
0
 
0
 
! Отговори
Господин министър: преди 2 години
Отивате там на запад и гледате навсякъде красиво, навсякъде изкуство това са учущишища у всеки по-голям град с вековни традиции и школи и те натрупвания през времето господин министър. Питам без заплатите колко пари даде МОН за художествено и дизайнерско образование , създаване на бази за последните 14 години? В средното образование. Има три бази за графика за цялата държава НХА, Търново, Бургас за членове, Ами двете гимназии София Казлък и вие искате да затворите най-младата такава школа и още
98
1
 
12
 
! Отговори
Мюмюн Карахусев преди 2 години
А нещо кат рак нема ли да получи отгоре за мъчителен завършек на дните си?
97
0
 
10
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
До колегата по-долу конц лагерите всъщност са английско и американско изобретение с първите концлагери са държали африканци и индианци,даже една от защитната линия на нацисите на приоцеса в Нюрмберг е била че че не са правили нищо по-различно от това което Великобритания и ФАщ са правили с местното населени в техните колонии!
96
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добър и обмислен ход.
95
9
 
2
 
! Отговори
А в България кагда преди 2 години
.
94
2
 
10
 
! Отговори
Честито на помаците преди 2 години
в Германия.