Трима с COVID от репартираната група в Румъния от Южна Африка

Сред пътниците - и 10 българи, дали е Омикрон ще е ясно до дни
2 дек 2021 14:49, Петя Славова
25
Трима с COVID от репартираната група в Румъния от Южна Африка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трима от репартираната група в Румъния от Южна Африка са дали положителен резултат за коронавирус, предава "Алевърул".

Това са един състезател от отборо па ръгби на румънския град Бая Маре и още две лица. Тримата са асимптоматични и се намират под карантина, посочи Групата за стратегическа комуникация.

Пробите са изпратени в специализирана лаборатория за секвениране, за да бъде установено дали става въпрос за Омикрон, като процесът за това трае до 4 дни.

Здравното министерство посочи, че 29 спортисти, репартирани от Южна Африка, които пристигнаха в Бая Маре, са тествани и са им осигурени условия за карантиниране.Тестовете, които са дали положителен резултат, са направени във вторник вечерта на летището в Бая Маре, предава "Труд".

46 румънци и 24 чужденци, сред които и 10 българи, казнаха във вторник във военната база 90 в Букурещ. Те бяха евакуирани със специален полет на ТАРОМ от Южна Африка заради спирането на полетите от тази страна след появата на новия вариант Омикрон.

Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат заяви тогава, че всички пътници, тествани до момента, са с отрицателен резултат.

След това спортистите и персоналът на отбора по ръгби продължи с друг самолет на ТАРОМ към Бая Маре (Северна

Румъния).
Всички лица, пристигнали с полета от Йоханесбург, са поставени под карантина, а чужнеците са продължили пътуването си към съответните страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е разбира се че ще го донесат Омикрона? Статията е напълно излишна
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре за нас образованите. Ще изпъкваме на фона на масовата неграмотност и лесно ще си намираме хубави работни места.
18
1
 
0
 
! Отговори
Специалист преди 2 години
По данни на специалистите при уханския вариант необходимостта от хоспитализации е била 25%. ( тежките форми) . При британския 32%. При делтата 35%. Т.е. засега няма еволюция в по-лек вариант. За да еволюира в по-безопасен, обикновено минават десетки години.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за любителите на "истинските ваксини" с атенюиран вирус, "еднодозови" и "100% защитни", само ще добавя, че ваксината за денга е от истинските, слага се в няколко дози, и има ефективност около 75%. :P
16
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 2 години
Успокой се. Денга са няколко няколко различни серотипа, преболедуването на един от тях не защитава от останалите, ВКЛЮЧИТЕЛНО при естествена инфекция. Причината е ADE. Антителата от предходният серотип подпомагат навлизането в клетките на вируса от другия, новоприхванат серотип. Въпреки това хора живеят по местата, където има денга. А за коронавируса засега няма данни за АDE.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер пишете го и у нас но това че има мутирал щам никой не казва как протича ами специалистите да се изкажат _______________ Специалистите вече се изкааха: още няма достатъчно данни от позитивните досега, за да може да се правят обобщени, генерални заключения. Следят развитието.
14
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 2 години
Тука тия мамули туй репаРТиране за нищо го нямат.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7"Омакрона бил с по-слабо действие, наистина си е грипче, но го хващали най- вече ваксинирани"Ако наистина го хващат предимно ваксинирани, това ще е зле. Някой беше пуснал за ваксината срещу денга и за ADE ефекта - Antibody-Dependent Enhancement. Антителата срещу единия вариант помагат за разпространение на другия вариант. Това би било кошмарно. Би довело до хаос на фона на който днешното ще ни се види като железен ред.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер пишете го и у нас но това че има мутирал щам никой не казва как протича ами специалистите да се изкажат
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провидението реши точно кога да изтече вируса от лабораторията. Те си правиха дългогодишни планове, но момента на изпускането не е бил тяхно решение. Затова те не контролират събитията. Вируса не е бил донаправен, със сигурност им е трябвал по-силно летален. Краят на пЛандемията също няма да е тяхно решение, а на Провидението - когато се появи по-заразен и по-ниско летален щам и измести сегашните. Дано това е Омикрон.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ччко бил се извинява за допуснатите бъгове в сарс 11 кодово име омикрон .Като слаба симптоматика и ниска леталност. Новия ъпдейт ще дойде на 6.12.2021г.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако О,Макрон е с по-ниска смъртност, геймовър на Пландемията. Затова са в паника. Не виждам как ще поддържат лъжата, ако вируса се мутира до нещо като настинка.
8
2
 
7
 
! Отговори
До Чичо преди 2 години
Нищо не ти пречи да си наложиш личен локдаун, и без това нямаш ни един приятел и на никого няма да липсваш, робе!
7
15
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Скоро и у нас! Дано тогава на глупeндeритe в управлението да им прищрака и да наложат пълен локдаун до края на зимата!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омакрона бил с по-слабо действие, наистина си е грипче, но го хващали най- вече ваксинирани
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, и кво от това, да му мислят хипохондричните мекотели!
4
1
 
10
 
! Отговори
матура преди 2 години
Какво означава "репаРТИрана група"!?
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще е виновен сега за евентуална вълна от омикрон- ваксинираните, неваксинираните, с бустер или без? Може ли такова мало..умие, сам да си вкарваш автогол?! Наистина вече не подлежи на коментар.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте новия "О Микрон Кючек"
1
10
 
19
 
! Отговори
И какво стана преди 2 години
Внесохме си го,да ни е честит!Сега да чакаме за празниците и брат,чедите да се завърнат и не 29 000 почернени семейства,ами двойно по вече.