Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?

На това мнение е ръководителят на "Пфайзер"
2 дек 2021 20:40, Нели Христова
272
Ваксинацията срещу COVID-19 ежегодна в продължение на много години?
Снимка: БГНЕС

Вероятно хората ще трябва да имат ежегодни ваксини срещу Covid в продължение на много години напред, каза ръководителят на Pfizer пред Би Би Си.

Д-р Алберт Бурла каза, че смята, че това ще е необходимо за поддържане на "много високо ниво на защита".

Обединеното кралство вече е осигурило допълнителни 114 милиона дози ваксини Pfizer и Moderna, които ще бъдат доставени през следващите две години.

Преди година Обединеното кралство беше първата страна, одобрила ваксината Pfizer/BioNTech.

Бурла говори пред Би Би Си преди появата на щама Омикрон, идентифициран за първи път в Южна Африка, както и преди съобщението, че правителството на Обединеното кралство е подписало договори за закупуване на 54 милиона допълнителни дози Pfizer/BioNTech и 60 милиона дози Moderna за 2022 г. и 2023 г.

Тези сделки включват достъп до модифицирани ваксини, ако е необходимо за борба с Oмикрон и бъдещи варианти на безпокойство, заяви здравното министерство.

Д-р Бурла каза, че Pfizer вече е направил актуализирани ваксини в отговор на щама Бета, също идентифициран за първи път в Южна Африка, и Делта, идентифициран за първи път в Индия.

Сега компанията работи върху актуализирана ваксина в отговор на щама Омикрон, която може да бъде готов след 100 дни.

Шефът на Pfizer каза, че ваксините са помогнали за спасяването на милиони животи по време на пандемията и без тях „фундаменталната структура на нашето общество би била застрашена“

До края на годината Pfizer очаква да достави три милиарда дози от своята ваксина с транспортна рибонуклеинова киселина (тРНК), като четири милиарда са планирани за следващата година.

Имаше глобална надпревара за защита на защитените хора, каза д-р Бурла, но през 2022 г. страните ще имат „толкова дози, колкото се нуждаят“.

Няколко глобални здравни благотворителни организации смятат за неморални парите, които Pfizer, BioNTech и Moderna печелят от пандемията, констатира Би Би Си.

Pfizer ще генерира най-малко 35 милиарда долара от продажбите на ваксина срещу Ковид тази година и цената на акциите й се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
18
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Ежегодна, даже по-често, поне 2 пъти годишно. Даааа.
146
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам писмен документ, че няма да имам никакви странични ефекти от ваксината следващите 50г, в противен случай носят легална отговорност докторите, които са я изписали, сестрите, които са я направили и министрите, които са подписали съгласието за употреба на експериментална ваксината със затвор от минимум 500г. Ако случайно проявя страничен ефект без значение от тежестта искам компенсация в размер на 5500кг злато. Не виждам щом са толкова безопасни ваксините защо искането ми да не бъде одобрено.
145
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любопитен съм как ваксите възприемат тази "новина". Моля споделете.
144
20
 
7
 
! Отговори
Това е истината преди 2 години
Под една или друга форма,ще ни задължат да се ваксинираме! Начините са много.непозволяване за посещение в търговски обекти,с изключение на хранителните такива,са най-малкия проблем.Проблем,ще е когото започнат да отказват достъп до работни места! Не вярвам тогава да има някой,който да устои на глада или мизерията.Иначе схемата върви чудесно,за онези които са я измислили!
143
2
 
13
 
! Отговори
Търговец преди 2 години
Продавам 100 кила нафта и 50 кг картофи. Сделките се извършват САМО със зелен сертификат и ако го поемате в дyпарката. Коментар на цената.
142
25
 
3
 
! Отговори
пена преди 2 години
Аз пък ходя да се боцкам без да ми пука. И след това се подигравам на страхливите антиваксърчета.
141
3
 
9
 
! Отговори
необразован преди 2 години
заменям три кила био ябълки /невиртуални/ за пет кила био картофи /реални/. без ддс, без бустер сертификат, с маска без вентилатор. предлагам и гумени галошки, вълнени чорапи, терлици, празни буркани за компот. търся свещи, канап, сирене в тенекия, сушен девисил. обменни количества- по договаряне.
140
4
 
54
 
! Отговори
1250 преди 2 години
Не искам да живея в общество в което цифров сертификат се счита за нещо нормално. Където се обсъжда дали една медицинска интервенция да стане задължителна. Един ден пандемията ще отмине но това което допуснем да се случи днес ще е основа за бъдещи репресии.
139
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев ше го боцкат ли още или три му стигнаха?
138
2
 
35
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Най-добре е психясалите зомбита направо да си сложат по един абокат.
137
2
 
32
 
! Отговори
Мнителен преди 2 години
Какво казва Ангел Кунчев по този въпрос???
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Образован Тогава помисли и как да се предпазиш от тромбите. Че то не е една беля.
135
29
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Тия ако разберат Байер на година колко прави от аспирин, свят ще им се извие :) Ама нямат проблем да си го пият, като стават за сутрешната смяна препили с ракия на два лева килото. И от Байер имам акции. Благодаря ви сърдечно :)
134
42
 
5
 
! Отговори
Образован преди 2 години
Нямам нищо против, важното е, че ще съм предпазен! Конспираторчетата да си вярват на плоски земи и чудесии.
133
32
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
До Конспирации? -- Сложих ти плюс, защото написа "конспирации", а не, както повечето антиваксъри го пишат, "конспираций". Тоест ти не си най-дънната риба, под тебе има други. Айде върни ми плюсчето сега :)
132
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с триигленика?
131
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смятай какви са му плановете на тоя - цял свят да му робува
130
3
 
46
 
! Отговори
Конспирации? преди 2 години
В началото на пандемията се говореше точно за този сценарии и всички обясняваха как това са конспирации, но времето показа, че всичко върви по план и това ще продължи доста дълго време, редовни ваксини и тотален фашизъм! Честито!
129
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Света Куна Трибодова кво стана ,нали понеделник щеше да почва работа .Ако е умрял това ще е голяма антиваксърска реклама е сега се чудят как да потулат случая.
128
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, аре ся, печата на звяра- значи може да ти сложат чуждо сърце, чужд дроб или далак, ама не може да ти вкарат чужд имунинет. Излагате се тука, повече вяра в науката трябва. тя мисли за нас денонощно, като родна майчица а вие почвате да се държите като едни черни неблагодарници. шсе караме.