Проф. Балтов: Трябва да се вземат по-строги мерки срещу Омикрон

Имунитетът, постигнат у нас, ще падне, има нужда от бустерна доза
Обновена: 3 дек 2021 21:47 | 3 дек 2021 21:12, Веселина Йорданова
62

Ако отсега започнат да се взимат превантивни мерки, ще се справим с новия вариант на коронавируса. Това коментира бившият директор на "Пирогов" и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС проф. Асен Балтов в студиото на "Денят ON AIR".

Неприятното, което виждаме досега, е как служебното правителство в лицето на здравния министър с лекота отхвърля новините от Южна Африка. Има два сценария за Омикрон - да протича по-тежко от Делта или по-леко, но да заразява по-бързо, посочи още Балтов пред Bulgaria ON AIR.

Според него и у нас трябва да се предприемат по-строги мерки като задължителен PCR тест на пристигащи от рискови страни, задължителна карантина и повторно тестване на осмия ден, както се прави в Англия.

"Инкубационният период на Омикрон е от 3 до 5 дни. Няма как да го спрем да влезе в България, но когато си подготвен, може да предотвратиш по-големи поражения", убеден е медикът.

Той е категоричен, че спасението е подобряването на ваксинационния процес.

"Имунитетът и антителата падат няколко месеца след ваксинацията и има нужда от трета доза. Имунитетът, който е постигнат у нас, ще падне драстично, когато минат тези 6 месеца след масовото ваксиниране. Вероятно много европейски държави ще въведат задължителна бустерна доза, за да бъде валиден "зеленият сертификат", може би това трябва да стане и у нас", добави проф. Балтов.

По думите му здравната система изнемогва, а медиците са на предела на силите си. Той беше категоричен, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи всяка разумна мярка, свързана със здравеопазването.

Един от приоритетите, които той подчерта, е завършването на електронното здравеопазване, което ще позволи проследяването на пациентите и правилното им лечение. Балтов определи като обречена и популистка идеята болниците да не бъдат търговски дружества. И призова да се назначи проверка във връзка с тестовете, поръчани за учениците, защото имало съмнителни неща около доставките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
И аз това казвам. Да не сте го споменали повече.
38
0
 
1
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
И Балтов,не чете:)
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившия на пирогов ли е това,влезе в политиката май,значи е вече лицензиран за тая работа,или компенсиран
36
3
 
0
 
! Отговори
Супер- Мен преди 2 години
до Мен- И какво лошо има да се информираме от фейсбук? Ние ваксинираните само от там се информираме, защото всички лоши врачки ги банват и остават само добрите врачки и баячки.
35
1
 
25
 
! Отговори
язък че си проф преди 2 години
новините за сега са че всички карат омикрона леко без да влизат в болница и да умират, какви мерки да се вземе, да пазим всеки да не се разболее от настинка ли, верно не се знае на възрастни и на други нации как ще повлияе но вероятно е да е още по-леко от преди
34
20
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нещастен, неграмотен народе! Твоята мизерия не идва от Борисов и няма да си отиде, ако него го няма! Твоята мизерия идва от тоталната ти неграмотност и необразованост! Но за това не е виновен Борисов, а твоят огромен мързел. Нима вярвате, че кирчо и кокорчо внезапно ще повишат вашата квалификация? Ще си останете същите несретници, които вярват на врачки и баячки от фейсбук.
33
27
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Спете спокойно, тролчета! И утре е ден! Не се ваксинирайте, ходете без маски, те такова жУВотно ковид - нЕма! Радев ке ви спаси, а Копейкин ке ви дооправи. Прехвалената ваксинационна активност в момента е за трета доза, а не за първа. С една дума - ваксинираните пак са си 20%. Останалите 80% *** - да ***! И хич не се оплаквайте, че някого разкарвали по болници, не го приели никъде и той издъхнал на стълбите.
32
0
 
26
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Тоя да не ни се прави че не знае, че последната мутация тръгна от до един ваксинирани. Има официална информация за това. Освен това се разнася по света само от ваксинирани със сертификати. А той другар тръгнал да говори за бустери! Вероят за политически дивиденти и потупване по рамото от Брюксел.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. След като специалистите заявиха, че Омикрона е мутация , на която ваксините не действат, този ще въвежда задължителна бустерна доза- абсолютен безхаберник с мед. диплома.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя като какъв се изказва нали ГРОБ-Тиквата паднаха от власт?!?!А от ОМакарон няма и един умрял досега ама тоя мерки ще взема. Мама ли една килия и за него в лудницата?!
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па корумпирания слуга на Тиквата откъде изпълзя? Мафиа в престилки.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В целия свят хората се надигат срещу по-строгите ковид мерки. В големите градове от Австралия през западна Европа до Америка всяка седмица има демонстрации с десетки хиляди. Нищо от това не се показва по националните телевизии. Хората се събуждат. Съпротивата нараства. Вече дори си имат химн. Казва се enough is enough.
27
0
 
7
 
! Отговори
амидаа преди 2 години
До Мдаадаже вече е депутатттт
26
1
 
19
 
! Отговори
бустер преди 2 години
има нужда от б-анална доза балтоф, стига с тия глупости, ваксините заразиха почти всички останали разумни хора...кога стана депутат тоя лекар, защо не лекува , а съветва и дава спасителни наставления на страдащите от последствията на управлението на крадците?нагло предпенсионерче..
25
0
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мушеника няма да му се размине с депутатски имунитет .... Новата власт го подхваща за краднатите 1 милион от здравната каса :)))
24
0
 
27
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Трябва да се вземат строги мерки против източването на здравната каса с написването на фалшиви диагнози!
23
0
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз ортопед не разбира от вироси ... само от гипс и патерици :)))
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов, къде е Кунчев триигления?
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не беше ли доктор по пътна маркировка? Като не разбира от вируси, що му давате думата? Питайте го за пътната маркировка!
20
2
 
29
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Имунитет който пада след няколко месеца не е имунитет! Отрови които се налага да си инжектираш на няколко месеца не имунизират!