В САЩ предпазливи с изводите дали Омикрон е по-лек вариант

Ранните индикации се оценяват като донякъде обнадеждаващи
6 дек 2021 09:56, Елка Василева
7
В САЩ предпазливи с изводите дали Омикрон е по-лек вариант
Снимка: архив, БГНЕС

Донякъде обнадеждаващи - такива са ранните индикации за сериозността на COVID-19 при варианта Oмикрон. Това заяви пред Си Ен Ен главният здравен експерт на Белия дом Антъни Фаучи.

„В Южна Африка доминиращ вариант на COVID-19 е Омикрон, ако съдим по броя на случаите. Но към този момент е много рано да се правят заключения. Няма и индикации дали е или не е по-малко заразен или, че заболяването протича или не по-тежко отколкото при Делта варианта“, каза д-р Фаучи.

Още по темата

Пред Си Ен Ен той уточни, че това е само част от първоначалната информация от боледуващите с този вариант, но за заключения са нужни повече данни.

Данните, които идват от Южна Африка, където Омикрон се появи и стана доминиращ вариант, показват, че няма тревожно увеличаване на хоспитализираните пациенти.

Фаучи каза, че американската администрация обмисля да отмени ограниченията за влизане в страната на неамерикански граждани, идващи от няколко африкански страни. Те бяха наложени след появата на огнища на Омикрон в региона, но генералният секретар на ООН Антониу Гутериш остро ги разкритикува и ги сравни с апартейда.

До вчера Омикрон е установен в около една трета от американските щати, но все още доминиращ вариант в САЩ е Делта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Ами сега? Оти ги ручахме жабетата? Тоест, оти са бодахме с вапцините като Омикрона ще тури край на пандемията и вече нема да има нужда от вапцини?
5
0
 
2
 
! Отговори
Фен на Елка Василева преди 2 години
Аз обичам CNN и д-р Фаучи! Щом ми кажат и хоп-тичам за поредната игла! Ел ке, нали 2 две дози Астра и бустер на Пфайзер съм добре защитен срещу Ковид??... може и да се разболея, но няма а вляза в болница, а дори и да вляза в болница, със сигурност няма да умра?!?!
4
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Кати ангел хранител Тя изниква безмълвно да пази мен от другите или другите от мен - не знам
3
0
 
18
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Ако установите , че се кара леко, ще оставите ли хората да се заразят с него? Това би било най-логичното и края на пандемията. Ако пак ревете за ваксини ще стане ясно дали сте загрижени за здравето на хората или печелбарския бизнес с ваксини.
2
1
 
21
 
! Отговори
Така де преди 2 години
Като не знаят до къде им стига лабораторния експеримент, естествено че ще са предпазливи.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно още не са получили сценария от сценаристите си ...