Задължителен тест за пристигащите със самолет в САЩ

Изискването е независимо от ваксинационния статус
6 дек 2021 11:52, Елка Василева
11
Задължителен тест за пристигащите със самолет в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Считано от днес, 6 декември, всички граждани, независимо от ваксинационния им статус и националност, които пристигат в САЩ с въздушен транспорт, трябва да представят пред авиокомпанията, с която пътуват, отрицателен резултат от NAA тест (вкл. PCR) или антигенен тест, направен до 24 часа преди качването в самолета, съобщиха от пресцентъра на българското министерство на външните работи. Разпоредбата се съдържа и на сайта на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.

Още по темата

По информация на посолството ни във Вашингтон, освободени от това изискване са децата до 2-годишна възраст, както и гражданите, преболедували COVID-19 през последните 90 дни. Преболедуването е необходимо да се докаже едновременно с представяне на два документа: положителен резултат от тест за COVID-19, направен до 90 дни преди пътуването, както и документ за излекуване от медицинско заведение или от лекар с дата и подпис, информират от министерството.

Друго изискване към пристигащите с въздушен транспорт в САЩ е да попълнят и представят форма по образец.

От министерството припомнят, че гражданите, пристигащи по въздух в САЩ, са длъжни да представят на авиокомпанията и доказателство за завършена ваксинация срещу COVID-19 с ваксина или одобрена за постоянна или извънредна употреба от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ или от Световната здравна организация.
В сайта на Центровете за контрол и превенция на заболяванията пък се казва, че те продължават също така да препоръчват всички пътници на международни полети да си направят тест за коронавируса в рамките на 3 до 5 дни след пристигането. Има и препоръка към неваксинираните за карантиниране за 7 дни след пристигането.

Подробности за мерките при влизане в САЩ могат да бъдат намерени на официалния сайт на МВнР в рубриката "Коронавирусът - как да пътуваме".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
"От министерството припомнят, че гражданите, пристигащи по въздух в САЩ, са длъжни да представят на авиокомпанията и доказателство за завършена ваксинация срещу COVID-19 с ваксина или одобрена за постоянна или извънредна употреба от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ или от Световната здравна организация."===Kакъв е закона в България, носите ли материална и криминална отговорност за разпространяване на фалшива информация? Питам за един приятел, Ел Ка Василева?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателство, че ЗС е ненужен, невалиден, напълно безсмислен и несъдържателен. Ако имаше медицинска стойност и достоверност, нямаше да тестват хората по границите и вътре в самите държави. Истината е, че отровните им ваксини заразяват бързо всички.
7
0
 
10
 
! Отговори
Овци преди 2 години
Какво стана, наб+цканитеее? Чувствате ли свободата? Беееееее:D :D :D
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боцканите, наздраве!
5
1
 
7
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Ей ся хукнах към ФАЩ през глава!
4
1
 
6
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Ние с моя колега Коритаров направихме експеримент - той отлетя в САЩ и там го пуснаха без тест. Всичко е благодарение на огромното количество висококачествени бустери. Така че аз призовавам всички нашенци да ходят по палатки и фургони да си поставят максимално количество подсилващи дози и да се предпазят от страшния безсимптомент омикрон! После могат да пътуват свободно до САЩ. Ако на границата ви кажат че искат да ви бъркат в дупките, просто кажете че сте "със завършен коритаров цикъл".
3
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 години
''Изискването е независимо от ваксинационния статус''!Явно вече никъде не вярват че отровите пазят от каквото и да е, но продължават да настояват, че трябва да си ги инжектираме!
2
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
А за пристигащите пеша- не'
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжна история.