СЗО: Задължителното ваксиниране да е крайна мярка!

Организацията отбелязва, че случаите сред децата са многобройни
7 дек 2021 17:30, Петя Славова
86
СЗО: Задължителното ваксиниране да е крайна мярка!
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) за Европа отправи предупреждение срещу задължителни ваксини за COVID, като същевременно призова за по-добра защита на децата, сред които случаите са многобройни.

Директорът на СЗО за Европа Ханс Клюге заяви, че задължителните ваксини трябва да бъдат "абсолютно крайна мярка и да се прилагат само когато са изчерпани всички други възможни варианти за подобряване на ваксинациите".

Още по темата

Отбелязвайки, че в някои случаи задължителните ваксини са увеличили приема, Клюге каза, че трябва да се вземе предвид и ефектът, който задължителните ваксини могат да имат върху "общественото доверие: това, което е приемливо в едно общество и общност, може да бъде неефективно и неприемливо в друго".

Регионалният здравен блок също така отбеляза, че броят на случаите се е увеличил "във всички възрастови групи, като понастоящем най-високите нива се наблюдават във възрастовата група от 5 до 14 години".

Подобрената вентилация и използването на маски трябва да бъдат стандарт във всички начални училища като част от безопасната учебна среда, като същевременно се избягва затварянето на училища и дистанционното обучение, заяви регионалният директор.

"Ваксинирането на децата трябва да се обсъжда и разглежда на национално ниво", добави Клюге.

Той подчерта, че задължителните мерки в никакъв случай не трябва да допринасят за увеличаване на социалното неравенство в достъпа до здравни и социални услуги. Клюге припомни също така, че при въвеждането на ограничителни мерки е необходимо да се полагат грижи за психичното здраве на хората и да се предотвратява домашно насилие.

Европейският регион на СЗО включва 53 държави и територии и няколко от тях са в Централна Азия.


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайната мярка разкрива крайната цел!
67
0
 
3
 
! Отговори
Търсете истината преди 1 месец
Беше ясно, че следващата им цел са децата! СЗО го играят медиатор или "доброто ченге". ***! Случаите се били увеличили - значи некви тестове, които показват, че си позитивен, не означава, че си БОЛЕН! Второ - в БГ като карат децата да се плюнчат, колко точно позитивни откриха? Проф. Кристиян Перон го казва - 95% от критично болните пациенти са ваксинирани! Потърсете в тубата, какво се случва с кръвта на ваксинираните - СТРАШНО Е!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кои хора говорят? Задължително се ваксинират животни и роби. Свободните хора ще ви пръснем малкото останал мозък при опита ви насилствено да ни инжектирате отровите си. Щом ще се мре нямаме нищо повече за губене и ще намерите това, което търсите
65
0
 
6
 
! Отговори
Ваксата удря вмозъка преди 1 месец
"Предпочитам да изолираме неграмотните антиваксъри в гета и да не се интересуваме от тях."=/=Много добра идея,. А когато ваксаните окапят ние, неваксаните, ще си заживеем както преди, нормално.Само не знам вие ваксаните какво ще правите, като голяма част от мед. персонал отказва да се вакса.Защо ли?Дали защото виждат ежедневно неща които двукраките морски свинчета не виждат.И кой ще ви цери докато те седят в гетото?
64
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Днес казват "Задължителното ваксиниране да е крайна мярка". Изчакайте някоко месеца и ще видите как "крайна мярка" ще отпадне. Нагледахме се на плоските им номера.
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как прокарват все по-драстични мерки: 1. Няма да правим X; 2. Не правим X (другите правят X); 3. Ще правим X, но само в крайни случаи; 4. X дава резултати; 5. Ще правим X. Просто заместете X със зелените сертификати, със задължителната ваксинация, скоро очаквайте и с концентрационните лагери.
62
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото повече ваксинирани толкова по зле става, очеваден факт
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия да не са световно правителство, че се изявяват като такива? Някой гласувал за тях? Май няма такъв
60
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То, че има болни от кромид има. Но болните мозъци са много повече. То ако за всяка болест затваряхме всичко, че то по-добре да хващаме пещерите и на отделни стада изолирано да живеем.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ситуацията е следната: или те, които си продадоха душите или ние, опитните мишки, средно положение няма
58
1
 
8
 
! Отговори
само преди 1 месец
ако не искат доброволно!!!
57
2
 
22
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 месец
Днеска видях във тиктика ,че всичките букви от Делта и Омикрон разбъркано сглобяват точно думата Медия Контрол/на анг./.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клюге първо да намери източника и създателите на вирусите и после да мисли за крайни мерки
55
0
 
12
 
! Отговори
Айде,спрете се малко преди 1 месец
покрай тоя кромид забравихме за Кардашиянката...Няма ли накрая да напишете нещо и за нея,да олабим душата малко?
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 57: Ти остави това, ами дори евродепутатите не знаят пълното съдържание на договорите между ЕК и производителите на ваксини. Нали "Зелените" в ЕП заведоха иск срещу ЕК по този повод? Е, как искат хората да им вярват и да се бодат доброволно?
53
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директорът на СЗО за Европа Ханс Клюге заяви, че задължителните ваксини трябва да бъдат "абсолютно крайна мярка и да се прилагат само когато са изчерпани всички други възможни варианти за подобряване на ваксинациите".Значи все пак целта е да се набодат всички с " доброволната" ваксина.
52
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като ги вакснаха другаде по 90% какво промениха? Пак се затварят и ще се боцкат...Дори някъде перковците и с СМС излизаха.
51
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според договора който ЕС е сключил с производителите никой няма право да изследва съдържанието на препаратите. Крият пълното съдържание и искат да налагат препарата и то без проучване за дългосрочни странични реакции, дори краткосрочните не ги знаят защото експериментират по населението. Това се нарича престъпление срещу човечеството.
50
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи крайна мярка бе? А-а, разбрах. Като не щат доброволно, ще ги бодат принудително. Човешки права, дрън-дрън!
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смехории....