Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище

Те ще трябва да платят и глоба
8 дек 2021 08:00, Нели Христова
256
Гърция реши: Затвор за родители антиваксъри, които не пращат децата си на училище
Снимка: БГНЕС

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
3
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
Вирусът и пандемията са само в главите на управляващите от ГЕРБ
200
2
 
2
 
! Отговори
Затвор за терористи преди 2 години
Експерти да огледат данни за подобна нагла диверсия рекламирана като ГРИП 2014 година .Ангел Кунчев тогава съобщава че ежегодно се заразяват стотици хиляди . 2014 над 800 000 българи май били заразени../novinarЦелта на терористите е да поразят тежко милиони деца в претъпкани с тежко терористична видео пресканираща техника училища.Родителите да не пускат децата си на училище.ИСка се затвор за престъпниците на власт вкл в София,Атина,Виена до 100 000 години след смърта
199
2
 
4
 
! Отговори
ДЯдо Коледа преди 2 години
NATO да се намеси за опазване живота и здравето на стотици милиони граждани на страните членки от обсебени от масови убиици подставени на власт вкл в Гърция,Франция,САЩ,Белгия,Германия,Италия..Вместо да АРЕСТУВАТ наглите престъпници провеждащи показен терор с отработени методи на мед мафията - вижте подобни мръсни диверсии рекламирани ежегодно като ГРИП,SARS..Подставени на власт провеждат поразяване на цялото население вкл деца и младежи.
198
0
 
8
 
! Отговори
притеснен преди 2 години
Точно така е! Ужасна работа! Въпросният работотдател - директор в училище ,приложил супер психо атака върху бащата! Абе немците са измислили концлагерите и националсоциализма, не трбява да ги подценяваме! Децата са на 3,5,8 годинки! Ужасна трагедия, в която подбудителя и убиеца е директора, но никой няма и с пръст да го пипне!;Както писах, идва ГЛОБАЛНА ДИКТАТУРА върху нас
197
1
 
15
 
! Отговори
притеснен преди 2 години
Хора, работата е доста сериозна! Въобще не става дума за ваксиниране и прочие. Аз съм ваксиниран и го изкарах вируса, но не искам да се ваксинирам на всеки 3 или 6 месеца или да бъдат децата ми ваксинирани от един грип, който няма НИТО ЕДНО ПОЧИНАЛО ЗДРАВО ДЕТЕ в Европа. Тук става дума за глобално подчинение на масите, от страна на политиците в глобален мащаб! Такова нещо даже комунизма и националсоциализма не постигнаха!
196
4
 
0
 
! Отговори
До Мишо преди 2 години
И какво като си хванеш чантите? Един *** по-малко. Успех в Северна Корея.
195
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Ако тук стане така си хващам чантите и семейството и търся по-добро място за живот!
194
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ИМА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ!!!!
193
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната пропагандна статийка от вида-вижте хората какво правят, а ние тука колко сме прости. Някой сеща ли се че само до преди месец и нещо, като вкараха лай...nяniat сертификат наказанието за нарушаватето на ПРАВИЛАТА беше 50 000 лв и до 5 години затвор. Мисля че го промениха и смъкнаха първоначалната глоба от 300 до 4000 лв за физически лица, но все тая думата ми беше за друго.По тази логика може да се пусне статия-затвор за българите без зелен сертификат...А че малаките са guzolizci е факт!
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те гърците са пионерите на Европа, като тръгната от тях п-----те та обхванат целия ЕС
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отвратен 193- Който не е отватен и не повръща от това- няма душа и елементарно достойнство.
190
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рано или късно всички антиваксъри ще получат принудителна кожена ваксина в затвора, понеже са еретици и сектанти!
189
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представяте ли си преди 3 години някой да беше ви казал, че сатанистите толкова ще осверипеят, че да ни вкарват в концлагери заради отказ от ваксина против настинка (омикрон).
188
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.''
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 211Не са те!Потърси в Интернет и ще разбереш:)Точно същите са в основата и на това мероприятие!
186
6
 
2
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Извън конкретния повод за санкциите, време е да се замислим: КОГА тук ще има такива наказания, за "родители", които по принцип не пращат децата си на училище? Колко още неграмотни хъхpeшки генерации ще изтърпи тая държава? Образованието не е ли задължително и по Конституция? Безмилостни санции трябват и за "родители", които пращат децата си на училище, без те да владеят според възрастта си официалния език на държавата !!!
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кой притежава почти всички мега корпорации в света?В това число и всички фармацевтични.
184
4
 
18
 
! Отговори
Уплашен преди 2 години
Е да, ама в Хърватия разбрах че човек починал от бустерна доза!!! Няма да рискувам детето ми да умре!!!
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 публикации от *** Христова за 08.12.2021, видно от:https://dnes.bg/author/291Абе, хора, какво качество очаквате, като се гони количество?За себе си реших - спирам да чета dnes.bg.
182
0
 
0
 
! Отговори
данко преди 2 години
До Анонимендоста си глуп