Кипърските турци без зелен сертификат, ако нямат бустерна доза

Това е част от "новогодишния" пакет по-строги мерки
17
Кипърските турци без зелен сертификат, ако нямат бустерна доза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кипърските турци без бустерна доза ваксина губят зеления си сертификат. Това изискване влезе в сила в Северен Кипър като част от "новогодишния" пакет по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Живеещите в северната част на Кипър, които не са получили допълнителната доза ваксина, се считат за неваксинирани, гласи решението на Върховния комитет по заразни болести, което се прилага от вторник. За ваксинираните с препаратите на "Пфайзер" и "АстраЗенека" това условие започва 6 месеца след първоначалната имунизация, а за тези с китайската ваксина - 3 месеца.

В същото време беше обявено, че само ваксинирани могат да участват в новогодишни събития. Масови новогодишни тържества в училища, офиси и учреждения няма да се провеждат.

С новите мерки се прекратяват домашните посещения и се забранява събирането на повече от 10 души членове на семейството.

През последната седмица Северен Кипър регистрира нарастване на новозаразените с коронавирус до над 300 случая на ден; 74% от населението в северната част на острова са ваксинирани с двете дози, а малко под 30% са с бустерната доза, отчитат местните здравни власти.

Кипърските турци получиха ваксини на "Пфайзер" и "АстраЗенека" от ЕС чрез Република Кипър и китайски ваксини от Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ваксиниКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 "Шоуто продължава. Интересно след коя игла ще им изключи напълно имунната система и ще почнат Масово да *** и ще обявят уж нов смъртоносен щам." Е, как "кога"? Когато антиваксърчетата решат! На вас така или иначе всичко ви е фантазия, тъй че това ще е следващата. "факти ви не требват"!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, не, каква е тая мода - да се губи Зелен Сертификат? Това въобще не го очаквах!
13
1
 
0
 
! Отговори
Ванго преди 2 години
До Анонимен 14 Може би след 5-тата когато контрола се занижи.... ;-) Ми тя така имунната ни система забрави да се бори и да си прави антитела сама.... С тези маски, дезинфектанти и ваксини станахме стерилни като извънземни и ще почнат да ни повалят всякакви и дребни инфекции ... Ми бяха доказали че наближим ли 9 милиарда храната ще спре да достига и ще тръгнем да "ядем" богатите които няма къде да се скрият от огладнелите маси....
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоуто продължава. Интересно след коя игла ще им изключи напълно имунната система и ще почнат Масово да *** и ще обявят уж нов смъртоносен щам.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 "Поздрави от страната на народната демокрация - Швейцария!" Леко с народната демокрация, където само това, че някой не харесва как изглеждаш на снимка, може да предотврати получаването на гражданство.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франкфурт ам Майн е един град от комунисти от борсата и най вече университета им! Всеки който е бил в Германия знае това! Поздрави от страната на народната демокрация - Швейцария!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анадолския синдром се изразява във влечение към често боцкане, няма какво да ги уплаши читаците.
8
12
 
1
 
! Отговори
Ловните полета преди 2 години
на вируса - ЮАР, Ботсвана, Афганистан, България. Именно в страните с най-нисък процент ваксинирани се развиват новите мутации и щамове на вируса.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на пролет ще бъде - който няма бустер на бустера, без сертификат! Веднъж като са ви нахлузили хомота на шията, чакайте да го махнат
6
12
 
2
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 2 години
До От Германия Освен ако не си ваксиниран с Джонсън, втората доза е част от ваксинацията, а не допълнителна. А не знам как гледаш на "натиска", но съм сигурен, че искаш и болниците да работят нормално, и да няма постоянни локдауни, нали така?
5
7
 
16
 
! Отговори
От Германия преди 2 години
Аз се предадох. Току що се ваксинирах за втори път. Байонтек и сега Модерна. Вече не се издържа на терора от политиците. Натиска тук е отвратителен от всякъде.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато хората откажат да им играят по свирк ата, да им влизат в моловете, в заведенията и навсякъде където има изисквания и репресии, то държавите и икономиките ще изпаднат в истински колапс и тогава ще видят какво постигат с тези репресии.
3
1
 
14
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
А нашитв политици са една крачка напред ... Имат и жълти сертификати!!!
2
5
 
14
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
1
0
 
31
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Значи няма смисъл да си слагат първа.