Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"

Изискването разделяло хората
179
Референдум за "зеления сертификат" иска "Възраждане"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партия "Възраждане" ще поискат референдум за зеления сертификат, обяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов пред Нова телевизия.

"До края на седмицата ще внесем поправки в Закона за здравето. Предишното правителство направи  така, че не парламентът, а министърът на здравеопазването и МС решават дали да има ограничителни мерки. Ще искаме властта да се върне обратно в ръцете на народните представители. Ако това не се случи, ще поискаме и референдум за зеления сертификат", поясни той.

Според Костадинов подобно разделение на хората е абсурдно. По думите му зеленият сертификат е антиконституционен, незаконен и дискриминационен документ.

"Самият факт, че неговият идеолог – г-н Стойчо Кацаров, заяви, че една институция може да решава сама за себе си, означава, че документът е незаконен. Той трябва да важи за всички по един и същ начин. Хората са принудени да се ваксинират. Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа", каза още лидерът на "Възраждане".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдум е излишен - няма да признаят резултата и пак се връщаме на изходната позиция.
115
11
 
5
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Защо ни занимавате с безумията на копейкин?
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До логично ми не е логично. Парламента има пропускателен режим и няма кого да заразят освен себе си. Да но повече половината са със зелени сертификати но познайте какви. Зеления сертификат и жълтата звезда трябва да се отменят или дори да се забранят безусловно.
113
0
 
0
 
! Отговори
добро преди 2 години
семеиство ни хляб ни вода иска
112
4
 
4
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Не знам някой да го интересува, какво прави майката на това кречетало, за да ходи на работа. Само че, предполагам, ако се тръшне, ще ореват орталъка да я лекуват най-добрите лекари, защото синчето е депутат.
111
1
 
1
 
! Отговори
българина преди 2 години
за нато кога??! или вече приключихме с демокрацията
110
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се направи референдум за изгонването на възраждане извън територията на Европейския съюз! Всички нормални хора ще гласуват За!
109
3
 
13
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
ВСИЧКИ ОТ СЕМ. НА КОСТАДИНОВ СА ИЗКАРАЛИ КОВИД, НО СА БЕЗ СЕРТИФИКАТ - ТОЧНО КАТО МЕН И МОЕТО СЕВЕЙСТВО. НЯМАХ ИЗЛИШНИ 400 ЛВ НАВРЕМЕТО, ЧЕ ДА СЕ ТЕСТВАМЕ С ПСР.
108
17
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Реално Възраждане предлагат на референдум да се повиши няколко пъти смъртността в България чрез отмяна на зелените сертификати.
107
10
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Възраждане определено се насочиха към онези 80%, за повишаване на популярността си. Сега с този референдум пак правят същото и онези 80% изпаднаха в екстаз.
106
5
 
11
 
! Отговори
баба преди 2 години
Аз също се тествам за да ходя на работа и съм против сертификатите. - на 55 г
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам референдум за присъединяване на България към Северна Македония.
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям!
103
10
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
"Моята майка си плаща два пъти в седмица за тест, за да ходи на работа" - ами добре че не е ковидясала (явно и колегите й се тестват, не само тя), иначе може и да не оцелее... И отговорен за това би бил синчето й... И очаквате такъв да мисли за вас? Ц!
102
5
 
19
 
! Отговори
999 преди 2 години
ПРЕДИ ваксините казваха, че 85% от хората го карали леко. СЛЕД ваксините казват, че 85% от ваксинираните го щарали леко!!!! МДА!
101
3
 
22
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 2 години
ЩОМ ЗА ДЕПУТАТИТЕ НЕ СЕ ИЗИСКВА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ - ЗАЩО АЗ ДА ИМАМ ТАКЪВ?!! Д И С К Р И М И Н А Ц И Я ПО ВСИЧКИ ЗАКОНИ НА ЛОГИКАТА И ЗДРАВИЯ РАЗУМ!
100
5
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ние от Възраждане, ще подадем по една щадяща близалка на всички ковивакси се поуспокоят малко от малко....
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Референдум за зеления сертификат!!! Референдум за въвеждане на еврото!!! Референдум за излизане от ЕС и НАТО!!" - да ти кажа, идеята ми се струва все по-приемлива. Ако някой ни наложга каквито и да било рестриктивни мерки заради това, че използваме демократичното си право да проведем референдум по въпроси от национално значение, то той в никакъв случай той не може да се нарече демократ, което го поставя в една група с Русия и Северна Корея
98
1
 
0
 
! Отговори
до110 преди 2 години
И много хора ще си отидат също. Но това не е толкова атрактивно за обявяване в парламента май.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106 "Малеееее ! Ако стане това ще е огромен психологически удар за ваксарите" Винаги ме е забавлявало в какъв филм живеят антиваксърчетата. :)