Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите

Ваксините са най-доброто средство срещу пандемията
8 дек 2021 09:35, Елка Василева
171
Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите
Снимка: архив, БГНЕС

В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни, заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са ваксинирани и това трябва да се промени бързо.

Още по темата

Ваксините са най-доброто, макар и не единственото средство срещу пандемията, посочи еврокомисарят след заседание на Съвета на ЕС.

По нейните думи дори само в една страна делът на имунизираните да остане нисък, това може да окаже лошо въздействие на общата здравна обстановка.

Кириакидис уточни, че за страните със слаба ваксинация не може да се приложи еднакво решение за убеждаване на хората да се имунизират.

Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, затова работим и за осигуряването на лекарства, посочи еврокомисарят.

Кириакидис съобщи, че до края на годината ЕС ще утвърди още четири лечения на новото заболяване, сред които и хапчетата на "Мерк".

Еврокомисарят добави, че става трудно хората да бъдат убеждавани да спазват безопасно разстояние и лична хигиена, за да не се разболяват. Това е общо усилие и отговорност на гражданите, необходими са спешни и съгласувани действия, докато науката се произнесе за щама Омикрон, добави Кириакидис.

По нейните думи ЕС има достатъчно препарати за имунизирането на всички и за подсилващи дози ваксина. Тя призова да не се допускат големи различия в правилата в отделните държави за признаването на срока на валидност на сертификатите за COVID.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
44
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Нали са ваксинирани, защо ги е страх ? Нали ваксината ги пази ? Или не ? Колкото повече повтаряте "ваксината, ваксината, ваксината" на народа пу призлява все повече и повече. Толкова ли е трудно да го проумеете ?
100
3
 
56
 
! Отговори
Опасни сте за нас преди 2 години
Ненормалници! 80-90 % набодена западна Европа е цъфнала и вързала - локдауни, зараза, смърт, бунтове! Ние трябва да ги следваме ли, в тяхното самоубийство? Не, благодаря! Аз ще кажа обратното - ТЕ СА ОПАСНИ ЗА НАС - ваксинирането е опасно за вашето здраве и на вашите близки! Това е потвърдено, дори от ковид ***.
99
0
 
33
 
! Отговори
Справяме се преди 2 години
Ми, яд ги е, че не ни трябва ГМО.
98
0
 
39
 
! Отговори
баба Яга преди 2 години
Ей, начетохме се на какви ли не т ъ п о т и и за 2г., но този гърбавия нос изкърти мивката просто.
97
2
 
28
 
! Отговори
ддс преди 2 години
Може ли някой да обясни, защо в страните с 80% ваксинация в момента има пик/Германия, италия пък и дори и корея.https://covid19.who.int/region/euro/country/fr
96
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасяване насила, всички ще са "спасени" и пак ще се разболяват, бодат и пълнят болниците. Имунната система няма никакво значение, разваля търговията и новия световен ред.
95
1
 
20
 
! Отговори
Така мисля преди 2 години
До АнонименЦитат "Дали има връзка между фактите, че българите са най-бедни, най-ниско образовани и най-малко ваксинирани В ЕС? Как мислите?" Със сигурност има връзка между бедността това, че има най-много медийни п-о-ми.яри, (сл-а-гачи, ***.о-ве) печелейки стотинките си плюейки своите съграждани.
94
0
 
23
 
! Отговори
Тцъ преди 2 години
"Някой да й покаже *** н ис на живо, че не се издържа!"=/= То само с едното показване няма да мине. Някой трябва яко да се прежали.
93
0
 
42
 
! Отговори
Опасно е, да преди 2 години
много е опасно за такива гущери, като този на снимката, когато раята не ще да се ваксинира.
92
1
 
39
 
! Отговори
Нане преди 2 години
***... Таз кощрамба защо не се поинтересува 14 години защо сме с най ниските доходи в еурогея, а сега се загрижила за ващо здраве... ***...
91
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 105 и като се ваксиниране стандартът и заплатите ще ни увеличат ли?
90
39
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали има връзка между фактите, че българите са най-бедни, най-ниско образовани и най-малко ваксинирани В ЕС? Как мислите?
89
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочване на определени страни виновни и опасни за други много набодени. А ЕК няма права да задължи страните за ваксиниране. Ние не сме ги избирали тези чиновници и няма защо да ни назидават. Не се интересуват от стандарта ни на живот, от здравната система и статус на населението, но порицават. Търсят си идеалния виновен за недействащите ваксини и изхарчените милиарди, за стопиране на икономиките почти три години
88
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от т.н ЕС никога досега не се е интересувал от ниските пенсии, ниските заплати, ниските добавки за майчинство, високите цени на горивата и тока, рекордната смъртност на Българите още преди т.н пандемия, състоянието на болниците и обезлюдяването на България и т.н и т.н , но сега са много загрижени за нас и искат да ни ваксат всички ако трябва и на сила??? Къде изчезнаха основните ценности на този ЕС??? Ако има референдум ще гласувам за излизането на България от този фашистки съюз!!!
87
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограничение за пътуване на българи в ЕС. Рестрикции и карантина за посетилите България чужденци в техните страни. Чао на туризма. Масов фалит на хотели и туроператори. Безработица до небето за заетите в тези сектори. Фалити и на бизнеси свързани с горните. Още безработни. Бойко Педерашков затваря медиите и никой не разбира за проблма. Нинова приватизира де що намери. Всичко е цветя и рози....
86
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гибралтар при 100% набодени защо им отмениха коледните празници? Пак ненабодените виновни? Или просто ваксините са неефективни след третия месец за делтата, но са поръчали за следващите две години и трябва да ги употребят. Като си над 70 с две, три хронични болести няма да станеш безсмъртен, дори и неродените да набодат.
85
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези *** институции не са нищо повече от сборище на адски изчадия. Не ме интересуват техните размисли и страсти. Да си плямпат на воля. Само движат въздуха.
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измишльотинииии....
83
1
 
5
 
! Отговори
Недей разсъждава! преди 2 години
Има или няма пари на морето, ние местните ще имаме спечелено. Алчните тарикати пак няма да изплатят високите наеми, защото вече свърши хубавото време!
82
1
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КАК ТОЧНО РЕШИХА , ЧЕ 55% Е ПРАВИЛНОТО ЧИСЛО! КАТО СТАНАТ 55% ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ 80% Е ПРАВИЛНОТО ЧИСЛО :D ТЕРОР ПЪЛЕН ! А НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ КАТО СТАНАТ 100% ЩЕ КАЖАТ, ЧЕ ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НЕ СЕ Е ПРЕВАКСИНИРАЛО ! ПОРОЧЕН КРЪГ ОТ КОЙТО НЯМА ИЗЛИЗАНЕ