В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията

Хиляди се включиха в демонстрациите в Австрия и в Германия
Обновена: 11 дек 2021 23:44 | 11 дек 2021 22:17, Веселина Йорданова
103
В европейски градове протестираха срещу мерките в пандемията
Снимка: БГНЕС, архив

В австрийската столица Виена и други градове на Австрия десетки хиляди демонстранти се включиха в протести срещу антикоронавирусните мерки. На площад Хенделсплац във Виена се събраха 15 000 души. После те потеглиха оттам на поход из центъра на града, в който в крайна сметка се включиха около 44 000 души, предаде ДПА. Около 1400 полицаи се грижеха за реда, допълва Ройтерс.

Трима души бяха арестувани заради използване на пиратки и неспазване на разпоредбите за носене на маски. Журналисти, отразяващи проявата, бяха нападнати със снежни топки и парчета лед, като един репортер пострада.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл призова участниците в протеста във Виена да се противопоставят на задължителната ваксинация, планирана в Австрия от февруари. Той заяви, че тази мярка, както и безсрочния локдаун за неваксинираните е атака срещу човечеството, а правителството действа садистично.

В последните седмици имаше големи демонстрации във Виена срещу антикоронавирусната политика на властите. Всеки един от протестите привлече над 40 000 демонстранти.

Няколкостотин души се събраха на протест и в Люксембург срещу антиковидните мерки. В даден момент се стигна до напрежение и силите на реда използваха водно оръдие срещу група, която се опитваше да преодолее заграждения, блокиращи достъпа до центъра на града. Около 10 души бяха арестувани.

На 4 декември при подобен протест демонстрантите нахлуха на коледен базар и замеряха с яйца къщата на премиера Ксавие Бетел, настоявайки за оставката му. Между 1000 и 1500 души протестираха срещу действащия зелен сертификат в Каталуния. Протестът се проведе в центъра на Барселона, предаде Франс прес.

Протестиращите носеха транспарант, на който пишеше "Зелен сертификат е равно на тоталитарна държава", както и плакати, на които пишеше: "Не на нацисткия паспорт". На един от плакатите Кю Ар кодът на зеления сертификат бе съпоставен с пречупения кръст на нацистите. Множеството скандираше: "Това не е пандемия, това е диктатура". Това е втори подобен протест в Барселона.

Хиляди участваха в протести срещу коронавирусните рестрикции в редица германски градове, предаде ДПА. Около 10 000 излязоха на протестно шествие в Хамбург. Около 500 души протестираха в град Стендал в провинция Саксония-Анхалт, а над 700 в Шверинг. 2000 души имаше на протеста в Нюмаркт, а само 100 в Мюнхен. В Берлин протестиращи преминаха по улиците с колите си, надувайки клаксони. Подобни протести имаше и вчера вечерта на различни места в Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: ГерманияАвстрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли? Нали всичко е много хуманно. Кой не би позволил да се грижат за него?
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам шесто чувство, че всичко ще свърши добре за нас. Съвсем скоро. Светът се осъзна, включително и ваксинираните.
58
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
макар и да не показвате всичко, но все пак адмирации, че показвате част от нещата вече
57
0
 
42
 
! Отговори
...2 преди 2 години
Сега ЕС иска Коледа да се нарича "празничен сезон". Всичката предколедна шумотевица е насочена да отклонява вниманието от същността на празника. Продават се еленчета, елхички, дядо коледовци, джуджета, а по Великден - зайчета, пиленца. Потърсете, уважаеми християни, да си купите като коледна украса, сцената с Рождество Христово и трите влъхви. Няма да намерите такава коледна украса! Спомнете си какво празнуваме, за да не ви мачкат!
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Защо тези протести почти не се отразяват от медиите?---------------------------------------***, как да не се отразяват. Ето цяла статия, публикувана в 23:44.
55
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тези протести почти не се отразяват от медиите?
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 В едно отношение уважавам цuranuте-ако някой се опита да ги ваксинира насила ще го опърлят и него и родата му.................. Като дадат някой лев на техния барон и всички са под строй за ваксинация, както и гласуват.
53
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
QR кода повече ми прилича на номерата на евреите по лагерите ...
52
2
 
40
 
! Отговори
...1 преди 2 години
Пандемията е насочена срещу така наречения християнски свят - доколкото християните могат да се нарекат такива. Двата големи локдауна бяха по Коледа и Великден. На тази Коледа ще е третият локдаун, а на Великден ще е четвъртият. Следват протести по улиците, а там вече ще вкарат и цялата емигрантска пасмина, с която напълниха Европа. Между другото, Нотр Дам дьо Пари след пожара се реставрира като музей, но не и като храм - идеята е там да няма вече богослужения.
51
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Бълария кога ще има такива протести?Българина ако не му дават безплатно кебапчета и бира не ходи.
50
5
 
32
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 2 години
Еми явно дьржавите които се бореха на уж сьс фашизма го харесват и вече го вьведоха да не забравяме клалицията от втората световна война- германия , австрия , италия , испания
49
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините + финансовата криза, която идва целят намаляне на обществото с до 90%, хора не им трябват вече
48
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подозирам, че новия кабинет от изпечени мoшеници е бушон за много непопулярни действия, като задължителната ваксинация, съкращения и обиране на всички негативи от предстоящите тежки зимни месеци на инфлация и лишения... Стана ясно, че и милиардите по "Плана за възстановяване" от Брюксел няма да дойдат през следващата година и това допълнително ще усложни обстановката в държавата.
47
2
 
0
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
*врадиринкват
46
3
 
60
 
! Отговори
Герги преди 2 години
Първо най простите и най богатите се одупиха и им туриха ваксина одзад, после се усетиха, че са се прекарали и, че нещо не е наред с тея "ваксини" и сега искат да ваксинират и останалото разумно общество, но нестава толкова лесно и измислиха задължителна ваксинация. Нямам нищо против да се ваксинирам, но с истинска ваксина, не с тея чорби дето искат да ни ги бучат през 6 месеца и няма файда от тях пък и може наистина да съдържат графенов оксид както твърдят някои учени!
45
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог никога не ни е обещавал безсмъртие на земята ... , най-малко чрез принудително отравяне на телата и душите ни !-----------------Бог ни е обещал обаче безсмъртие на душите в рая, ако повярваме в него и в доброто. А не, като си слагаме ваксини! Нещо повече- той показва, че ако имаме вяра, можем да оздравеем, дори да сме тежко болни, чрез възкресението на Лазар.
44
2
 
63
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Хората взеха да се усещат , как всичко се прави стъпка по стъпка . СЗО са меркантилни демони . За това им трябваха 70% ваксинирани , да наложат навсякъде задължителна ваксинация като средната по-малка съпротива от 15-20% противници на ваксинацията . А следващата логична стъпка е платена ваксинация !
43
61
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички, които участват в тия демонстрации - пълна свобода срещу подписан отказ от медицински услуги за лекуване от Ковид. После да правят каквото искат.
42
2
 
41
 
! Отговори
Трибунал преди 2 години
за Изедниците! Свобода за Народа!!
41
2
 
17
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Свърши се! Терра вече е на врот. Амин.