Сербезова: Приоритет е повишаването на ваксинираните

Здравният министър се срещна с представители на СЗО у нас
Обновена: 16 дек 2021 18:56 | 16 дек 2021 18:55, Веселина Йорданова
254
Сербезова: Приоритет е повишаването на ваксинираните
Снимка: МЗ

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова се срещна с представителите на СЗО у нас д-р Скендер Сила и доц. Михаил Околийски. Д-р Сила поздрави проф. Сербезова с назначаването ѝ за министър, предаде поздрави и от регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге и изрази надежда за продължаване на отличното сътрудничество с екипа на министерството.
 
"За мен е удоволствие отново да работим заедно, този път в качеството ми на здравен министър. Както знаете, България има едно от най-ниските ваксинационни нива срещу COVID-19 в Европа. Затова и сред основните приоритети на правителството е повишаването броя на ваксинираните български граждани. В това отношение ще имаме нужда, и уверена съм, ще получим подкрепата на Световната здравна организация“, посочи министър Сербезова, цитирана от МЗ.
 
В рамките на срещата бяха очертани приоритетните области на сътрудничество, като наред с изпълнението на дейностите по двугодишните споразумения и отговора на пандемията от COVID-19, фокусът ще бъде и върху незаразните хронични болести и рисковите фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване), психичното здраве, електронното здравеопазване, повишаване на обществената осведоменост за ваксините чрез информация, основана на научни доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още по темата: МЗАсена Сербезова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете ни намира,за Бога.Оставете ни сами да решаваме какво да правим със собственото си тяло.
225
0
 
7
 
! Отговори
Рундьо педерала преди 2 години
Видяхте ли какво съм ви приготвил?!
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами какво друго да обещае пред господарите си. Не ви ли ясно вече!..мислете с главите си.
223
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеден съм , че от СЗО получават голям процент от печалбата от ваксините и затова имат интерес от тяхната реклама и продажба във всички държави...
222
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Така правят евроатлантическите партии... колкото по-евроатлантическа, толкова повече античовешки психопатска. Тиквата като бивш БКП член и псевдоатлантик беше просто анти България.
221
4
 
30
 
! Отговори
петко преди 2 години
слушайте какво ви говори Костадин от вьзраждане бе м***йН1, защо си усложняваме живота един на друг, или ви харесва да ви пускат на пьрзалката разни чичета с надута медийна репутация. казвам ако тия недоразумения останат в управлението повече от месец, пак ще ни подхльзнат всички заедно кирчо и к0к0нч0. поздрави и помнете че борбьть прай хрьньть а не обратното!
220
2
 
43
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Кирчо май ще изпревари орешарски. Лошо започва с тези глупости за задалжителни;ваксини;да се стяга сега докъто площадите са празни иначе лошо му се пише.
219
2
 
37
 
! Отговори
Старец преди 2 години
А стига с тая ваксинация бе ! Като я искате толкова много шибайте си я по 10 пъти на ден,а и да си сложите по едно авокадо ще е най-добре ! И ето ти теб повишаване на ваксинирани те.А нас,дето не вярваме на такива измишльотини и кофти ваксини ни оставете!По-добре ни дайте справка КОЛКОЗДРАВИ ХОРА СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ И СЛЕД ТОВА СА СЕ ПРЕСЕЛИ ЛИ ПРИ ...ГОСПОД - ЗАЩО ТАЗИ СТАТИСТИКА УМИШЛЕНОО СЕ КРИЕ ?!
218
3
 
32
 
! Отговори
Том Круз преди 2 години
"Госпожата се е женила 4 пъти. Мъжетрошачката ли ще ми дава акъли?"=/=/"Четири сватби и едно погребение" - филм има такъв, не друго
217
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На тая ако и пуснеш един Омикрон в мозъка, Омикрона ще умре от глад."=/=/Затова пък ако и пуснеш един бръмбър в главата няма да му е скучно, ще си общува с другите бръмбари вътре.
216
2
 
43
 
! Отговори
Щото тъй преди 2 години
"Ами що не го казахте това на хората преди изборите? Що не го казахте преди споразумението и излъгахте другите 3 партии????"=/=/А ти какво искаш от правителство на което министър-председателят е Киро Лъжеца, човек, който лъже винаги щом си отвори устата.
215
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се сваля правителство по законен начин?
214
1
 
17
 
! Отговори
Ваксините заразяват преди 2 години
Приоритет за кого - Това е истината Кирил Вълчев.files.fm/u/gf5gsqz6k#/view/d4mpzevx6.Бая въ̀лна стрижат от овцете - четвърта, пета, шеста въ̀лна.
213
1
 
40
 
! Отговори
Има преди 2 години
една много хубава ваксина за такива като Киро, Сербезова, Кантарджиев и сие. Производство е на фирма Винкел и се бие еднократно в главата. Универсална е срещу всички болести. Най-вече действа срещу самозабравяне.
212
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада поставя срок докога може да се напусне от неваксинирани!Чувам, че доста хора смятат да се върнат в България, но не само от Канада, но и от Австралия, Австрия, Германия.Как смятате да ваксинирате (глобявате) тези хора, които ще си зарежат уредения живот в тези държави и да си дойдат тук.И Кирчо канадеца и тази табуретка - мз под влиянието на сзо $$$ да ги вакса на сила.Трудна задача дори с всички лостове на принуда.
211
0
 
41
 
! Отговори
Ха преди 2 години
"Радев, гласувах за теб, но започнах да съжалявам.Усмири си мръсните ***, че и ти ще го отнесеш"=/=/Сега излизайте всички вие, които ни ги натресохте като гласувахте за Радев и ги смитайте, преди те да са ни смели всички нас. То лесно да пишеш Радев съжалявам, че галсувах за теб или съжалявам че гласувах за ПП. С писане няма да стане - оправяйте си надробеното.
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До евалата ... Няма ,,, Защото няма връзка..Всеки сам си джвака гема.'''' Най много да станем президенска вместо парламентарна.Поради неспособност да се състави правителство. А и така май ще стане.
209
0
 
44
 
! Отговори
Ами така е преди 2 години
като не четете.Ако бяхте чели разказите на О'Хенри и "Дванайсетте стола" на Илф и Петров щяхте веднага да видите, че Кирчо и Кокорчо са двама отявлени мошеници, излезли от техните произведения. То на физиономиите им е изписано, бре.
208
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнение .... Ами Асенка стана министър. Трябва да се продава.Да се блажи и през пости даже. Ваксата с влака ще я карат ---със 160 км/ч
207
2
 
29
 
! Отговори
Хм преди 2 години
"Молихме се на американските ни приятели да ни отърват от ГЕРБ, но не сме се молили да ни натресат тия лъжци и измамници"=/=/От американските си приятели толкова чакай.Следващия път пак им се моли.За такива като теб, дето американците са им приятели не ми е жал, но защо всички останали да страдаме заради вас.Има ли нещо по-лошо от това американец да ти е враг? - Да, да ти е приятел.