Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон

Кога да очакваме разпространението му у нас?
Обновена: 18 дек 2021 20:45 | 18 дек 2021 20:42, Веселина Йорданова
268
Проф. Кантарджиев: Хората трябва да се имунизират преди Омикрон
Снимка: БГНЕС

Хората трябва с трезва мисъл да предприемат да се ваксинират или реваксинират, преди да имаме епидемично разпространение на Омикрон в нашата страна. Това каза консултантът на Столичната община по ваксиниране проф. Тодор Кантарджиев в студиото на "Опорни хора".

Кога да очакваме варианта Омикрон в България?

"Не можем да го определим с точност, но относно света - на 1 декември дойде Омикрон в Холандия и до 14 декември 20% от циркулиращите щамове са Омикрон. Не така обаче и много по-зле е във Великобритания, където пак на 1 декември идва Омикрон, но до 14 декември 80% от циркулиращите варианти са Омикрон", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести е категоричен, че това показва две неща: доста по-заразен e и двете дози от AstraZeneca не предпазват.

По думите му Омикрон преминава по-леко, но лесно се заразяват хората от него.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: Тодор Кантарджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев, не се опитвай така нагло да обясниш огромните вълни по заразяемост с Омикрон. Има си статистика за дялът Омикрон от всички секвенирани тестове. За UK е 4%.
186
0
 
1
 
! Отговори
ЦИЦЕРОН преди 2 години
Айде скривай се! 2 седмици го раздувахте 0микр0на... и ся хоп - 2 месеца гратисен период - да мое си пробутате "новите" "ваксини" срещу "новия" вур0с!... който, кога казахте че ще дойде, на 1 5 февруари към 12:30 на обяд?? :) Кантара за две години стана по "загрижен" за здравето на хората , отколкото не е бил през цялата си кариера
185
0
 
4
 
! Отговори
Ако мога да попитам преди 2 години
Значи, тези добри хорица са сигурни, че няма никакви дългосрочни странични ефекти от ваксините, защито виж ли ти, са толкова добре изследвани !! Но от друга страна, нямаше как да знаят, че след 3-6 месеца толкова им пада ефективността, че ще се налагат яко бустери на всеки 3 до 6 месеца !! Логика a là 2021
184
0
 
5
 
! Отговори
Много хора.. преди 2 години
.. вярват, че най-често измитата част от тялото, през последните почти 2 години са ръцете, но в същност беше мозъкът ;)
183
1
 
9
 
! Отговори
Моя приятелка беше преди 2 години
върла вакса.След първата игла нищо, след втората болки в мястото на убождане, след третата - 2 дена на легло.Взе да си задава въпроси, ама късничко.А много беше убедена, че е взела правилно решение като се е надупкала и всички агитираше да мислят с главите си и да вземат правилно решение - демек дупкане.Ще видим до коя поред игла ще издържи.
182
0
 
8
 
! Отговори
Алоо преди 2 години
Кантар, покажи Кунчев. Само на него - тройно набодения и леко изкаралия ковид, само 2-3 месеца - вярваме.
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората да, но за шебеците ваксинацията е вредна.
180
2
 
11
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
До кога ще ни занимават с този пяница. Доктор по гъбични заболявания стана най големия вирусолог. Намърдаха го в общината та да има от къде да цока.
179
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз щом не е завършил Харвард, значи нищо не знае.
178
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай една разумна причина ЗАЩО да трябва ?
177
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Кунчо Третоиглений, какво казва по въпроса
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак не разбрах - защо трябва да се бърза с ваксините, преди да е дошъл? Ако ваксините му действат, то все едно, че вече е дошъл. Ако не му действат, значи няма смисъл от тях. Просто си кажете, че следващото поръсване на вируси по обществени места, е планирано за средата на януари.
175
1
 
11
 
! Отговори
питанка преди 2 години
А бе, ей кантар ,защо ти си скъса Лгъ.за да *** убеждаваш да си турям вакса,а по тивито има само реклами за чудодейни лекарства против ПРОСТИЯ ГРИП?
174
1
 
11
 
! Отговори
oz преди 2 години
Омикрон не е по-опасен от другите варианти...............една лекарка от Южна Африка го каза, жената, която го откри......................ама БГ-професори са много зле!!!
173
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обявиха извънредна ситуация в Лондон, Холандия, САЩ. Очакваме в близките 2-3 дни да се включат Белгия, Франция, Испания и сие прогресивни държави. Канада да не забравим. Слаба Богу! в третия свят още се живее нормално.
172
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нормален ли е? Моля изследвайте го психиатрично. Къв омикрон, ве гуджо? Цялото ми семейство изкара вируса за 2 дена и съм ок. Некви възражения?
171
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голяма антиреклама на ваксините от случващото се във ваксинираните страни не мога да си представя. Превърна останалите колебаещи се в "антиваксъри".
170
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този до кога ще се явява по медиите, Аман от него, ти нали си си турнал дозата какво те изнтересуват Умните хора, Продажници! Бог да е с нас!
169
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази татарска мутра, два пъти мина край мене. Как не му таковах татовата...
168
3
 
36
 
! Отговори
С Какво? преди 2 години
да се ваксинират бе зевзек, нали още нямало ваксина за новия щам? Вие взехте да се бъзикате с хората.Виж ваксинирана Англия- 93045 заразени вчера, а не-ваксинирана България 1600.Аз на цифрите ли да вярвам или на мазния ти мустак.